2018. 01. 17. szerda, Antal, Antónia


Rovatok

Gasztro

Barackos Parfé

 

Hozzávalók: 6 db kisméretű pohárhoz

1 csésze görög joghurt

2 evőkanál mandulaliszt (egész mandulát daráljunk le kávédarálóval)

méz ízlés szerint

1 db őszibarack (fele pépesítve, fele egész darabokban díszítésnek)

1-2 evőkanál müzli

1-2 evőkanál mandula (aprított)                                            

 

Elkészítés:

Keverjük joghurtba mandulalisztet és a mézet. A poharakat töltsük meg a bekevert joghurt 1/3 részével, majd osszuk el rá a pépesített barack felét. Szórjuk meg mandulával és egy kis müzlivel, majd a folyamatot a megmaradt joghurttal és pépesített barackkal ismételjük meg.

A tetejét díszítsük a felkockázott barackkal, vagy málnával. Az elkészült parfét 1 órára tegyük fagyasztóba, és onnan hűtőbe.

 

 

 

 

Gyógyhatása:

Az őszibarack ásvány és vitamin tartalma jó hatással van az egészségünkre. Sok A és C vitamin van benne, kálium boron és elég nagy mennyiségű szelén. Boron tartalmának köszönhetjük különleges adottságát, hogy emeli a férfi és női hormon szintjét a vérben. Természetes antioxidáns.

Az őszibarack A és C vitamin tartalmából következtethetünk, hogy kitűnő antioxidáns. A bétakarotin együttműködik a C vitaminnal, valamint tartalmaz szelént is, ami maga is rákellenes anyag, tehát hormon kiegyensúlyozó tevékenységet végez. Így emeli az ösztrogén hormont a vérben a változó korban levő nőknél is.

 

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON




IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF