2018. 09. 22. szombat, Móric


Rovatok

Dívány

 

Miss Hungaryből fitneszkirálynő

Interjú Polgár Ildikóval, aki tiniként a szépség-, most pedig érett nőként a fitnesz versenyeken nyűgözi le a közönséget és a zsűrit. Két szövetségnél is magyar bajnoknak választották, a koszovói Európa-bajnokságon pedig a második helyen végzett a 2008-as Miss Hungary.

 

De kezdjük a legelején:

„21 éves győri lány vagyok, 3 éve élek Budapesten, ám tanulmányaimat Győrben, a Nyugat-Magyarországi Egyetem egészségfejlesztés szakán folytatom, levelező szakon. Nagyszívű, mindig mosolygós, a változatosságot kedvelő, kiszámíthatatlan, gyakran naiv, ezek a tulajdonságok a legjellemzőbbek rám. Állatimádatom határtalan.” – így mutatta be magát 5 évvel ezelőtt Polgár Ildikó a 2008-as év Miss Hungary győztese.


Ildikó számára több kisebb verseny megnyerése után a kiugrót a 2006-os Kárpát-medence szépe jelentette, ahol 8 ország lányai közül választották a legszebbnek. 2007-ben Miss Blikkini, a Blikk arca lett, 2008 nyarán a legszebb főiskolás lánynak választották, majd decemberben az ország legrégebbi versenyét nyerte meg, a 2008-as év Miss Hungary-je lett.

 

Nem jellemző, hogy ilyen eredmények után, más vonatkozásban de ismét felfigyeljen az ország ugyanarra a névre. Polgár Ildikó az ellenkezőjét bizonyítja, ezért is kerestük meg, hogy meséljen a Kisalföld Trend Magazin olvasóinak eredményes és sokszínű önmagáról.

 

 • Kedves Ildikó, ma hogyan mutatkoznál be nekünk?
 • Naponta változó, hangulatfüggő, hogy mit emelnék most ki magamról. Már picit érettebb, de ugyanaz a lány maradtam. Úgy érzem, sok változás nem történt az életemben. Nyilván rengeteg jó- és rossz élménnyel gazdagodtam, sok helyen jártam.

 

 • Pályád kezdetén miért tartottál fontosnak egy szépségversenyt?
 • Korábban a megnyerhető ajándékok miatt jelentkeztem. Évekig nem kellett költenem pl. ruhákra, utazásra, műszaki cikkekre, fodrászra. Úgy gondoltam, ha egy lány dekoratívabb az átlagnál, miért ne használná ki?! Emellett barátságok, hosszú távú munkakapcsolatok köttettek. A legtöbb munkámat nem ügynökségen keresztül kaptam, hanem a versenyeken megismert fotósoktól, szponzoroktól. A Miss Hungary volt az egyetlen kivétel. Ide egy ismerősöm nevezett be és magáért a megnyerhető címért vállaltam.

 

 • Mi történt a győzelem után?
 • Jól kerestem a Miss Hungary-győzelem után, egy év alatt többet, mint az azt megelőző három évben összesen. Sok munkám volt, filmforgatáson is részt vettem. Sok filmforgatás volt Magyarországon, oda pedig kellettek a szép lányok. A Die Hardban például legalább 50 szép lány volt összezárva - jegyzi meg. Aztán egy hipermarket arca voltam, a hatos lottónál pedig asszisztensként dolgoztam. Én voltam az a mosolygós lány, aki kibontotta a gömböket és felmutatta a számokat.

 • Sokakat meglepett, hogy a győzelem után leszámoltál a szépségversenyekkel.
 • A csúcson kell abbahagyni. Elnyertem a legszebb címet, ezek után maximum egy világverseny várhatott volna rám, de nem szerettem volna kiutazni. 1 hónapom ráment volna, és egyáltalán nem olyan izgalmas egy ilyen „kiküldetés”, mint amilyennek kívülről látszik. 87 lány összezárva, naponta csak pár óra alvás, nem beszélve arról, hogy addig nem lett volna, aki fizesse a számláim.

 

 • Ezért kemény edzésekre cserélted a kifutót..
 • Igazi anorexiás kinézetű gyerek voltam, nagyon nehezen fejlődtem. Az edzőtermi látogatás előtt vékony, csontos voltam, kinn voltak a bordáim, laposabb volt a fenekem, semmi izom nem volt rajtam. Tavaly novemberben rátaláltam egy edzőre, akivel pár óra közös munka után átbeszéltük a versenyzés lehetőségét is. Amikor karácsonykor azt vettem észre, hogy nem eszem a finom ünnepi menüből, hanem súlyzózom a gardróbszekrény előtt, akkor jöttem rá, hogy tényleg kitartó vagyok.

 

 • Mennyit edzettél a szépségversenyek időszakában és most?
 • A szépségversenyek előtt is nagyon oda kellett figyelnem a testemre. A Miss Hungary előtt négy hónapig edzettem. Heti öt-hat alkalommal jártam edzőterembe, és sokkal jobban odafigyeltem az étkezéseimre, mint előtte. De nem ennyire tudatosan, mint most, amikor grammra pontosan ki van számolva, hogy miből mennyit ehetek. Akkor nem is kardióztam, míg most hetente többször is éhgyomorra futok reggel, hogy lemenjen rólam a maradék zsír is. A szépségversenyen elég egy lapos has, és bár a fitnesz-Eb-n a mi kategóriánkban (modell physique) nem kell kockás has, azért már látható kell, hogy legyen az izom. Az első szezonban hét versenyem volt. Maximalista vagyok, mindig úgy érzem, hogy a legrosszabb formámban vagyok, ennek ellenére több dobogós helyezést is elértem, két szövetségnél is magyar bajnoknak választottak, a koszovói Európa-bajnokságon pedig a második helyen végeztem.

 • Milyen eredményeket értél el Fitnesz modell versenyeken el 2014-ben? 
 • Tropical regionális bajnokság: 3. hely 
  WBPF magyar bajnokság: 1. hely 
  WBPF Európa-bajnokság: 2. hely 
  Krypta trófea: 1. hely 
  I.N.B.A. Natural magyar bajnokság: 1. hely 
  I.N.B.A. Natural nemzetközi testépítő verseny: 2. hely

 

 • Számodra milyen lemondásokkal jár a sport?
 • A szigorú diéta miatt jó pár finom falatról le kell mondani. Nagyon édesszájú vagyok, ezért a gyümölcsök és csokis sütemények elhagyása nehéz volt. E mellett több napos vidéki vagy külföldi munkákat sem tudtam elvállalni, mert nem hiányozhattam az edzésekről. A családomat ritkán tudom meglátogatni, mert ez szinten sok utazással jár. Az egyetlen, amit megfogadtam, hogy a sport nem mehet a tanulás rovására. Két verseny között sikerült lediplomáznom a Nyugat-magyarországi Egyetemen. 
   
 • Hogy telnek a napjaid?
 • Megkezdtem a felkészülést az őszi szezonra, persze egy kis pihenésre, családlátogatásra is volt lehetőségem az elmúlt 1 hónapban. Rengeteget dolgozom, és végre kiélvezem, hogy nem kell szakdolgozatot írni, vagy államvizsgára tanulni.

 

 • Milyen terveid vannak a közeljövőre nézve?
 • Mivel teljesen spontán jött a versenyzés, nem gondolkodtam tovább ennek folytatásán. Ám megtalált a SUPERIOR14 táplálék kiegészítő cég, hogy szeretnék, ha szponzorált versenyzőjük lennék. Egyébként is az ő termékeiket használtam mióta a cég létezik, és egy versenyző álma az, hogy támogatottként léphessen színpadra. Ezzel megválaszolódott a kérdés, hogy hogyan tovább.

 

Kérdezz-felelek:

Csillagjegy: A legritkább csillagjegy, a vízöntő. Rák aszcendenssel.
Étel: Hal, csirkemell.
Ital: Frissen facsart narancslé.
Illat: imádom a kisbabát, állatok illatát, a tavaszi virágokét, akárcsak a nyári esőét. Ha parfüm, akkor  GUCCI, BURBERRY

Színek: Fekete, ritkán fehér.
Hobbi: Sport, hatalmas séták, túrák, kutyasétáltatás, egy éves keresztlányom Gerda, és imádok sütni-főzni.

Kedvenc város: Barcelona.

Állat: Kutya, cica. Jelenleg 3 cicám van.

Virág: kála
Autó: nincs
Sport: Úszás, edzőterem.

 

 

Köszönöm szépen az interjút, nagyon sok sikert kívánunk a továbbiakban is!
 

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF