2018. 09. 22. szombat, Móric


Rovatok

Trendi lány

 

A 2014-es ősz legtrendibb színei és mintái

 

Idén ősszel bátran elmondhatjuk, hogy a szezonális színek számítanak majd a legnagyobb slágernek. Úgy tűnik, a tervezők nagyon is jól koncentráltak az izgalmas árnyalatokra és mintákra, elegendő, ha rápillantunk a ruhákra, máris a változatos ősz fog róluk az eszünkbe jutni. Ilyen lesz tehát a 2014-es őszi divat.

 

Talpig pirosban

A piros nem csupán az ősz, egyúttal a szenvedély és a tűz jelképe is, márpedig ezt az élénk színt idén nem kizárólag egy-egy feltűnő darabon viselhetjük. A divat világában egyre több piros árnyalatú ruhával találkozhatunk, kezdve a sort a kabátokkal, egyberuhákkal, nadrágokkal. Akinek esetleg túl kihívó lenne ez az árnyalat, az egész nyugodtan szemezgethet a sötétebb színekkel, ugyanis a bordó és a sötétpiros legalább annyira divatos lesz, mint az élénk változat.

 

Marad a pasztell

Jó hír azoknak, akik igazán szeretik a letisztult, kifinomult és matt árnyalatokat, ugyanis az előző szezonokban visszavezetett pasztellek még mindig tartják magukat. Bár a vidám nyári színek kicsit háttérbe szorulnak a hidegebb idő beköszöntével, a barnás, sárgás árnyalatok továbbra is divatosnak számítanak. A pasztellkék és a pasztell lila ugyancsak alapdarabnak fog számítani idén ősszel, sőt, egy kicsit a rózsaszínnel is kalandozhatunk a trend szerint.

 

Metálos ragyogás

Egyik oldalon a pasztell, másikon a metál hódít, úgyhogy nem lesz nehéz trükközni az anyagok, színek ütköztetésével. A szezonban némileg újdonság, hogy a korábbi klasszikus arany és ezüst metálos árnyalatok mellett idén a lila, a zöld és a kék is szerepet kapott, nemegyszer egymást kiegészít

 

Különleges virágminták

Úgy érzed, nem volt elég nyáron a valóságos virágözönből? Nagy szerencséd van, ugyanis ősszel még mindig válogathatunk a virágmintás ruhadarabok közül. A feltűnő, vidám minták a legszürkébb, legborongósabb napokba is új ragyogást hozhatnak, már csak azért is, mert jellemző módon nagy méretekben, de legalábbis nagy felületen jutnak szerephez.

 

Mesebeli motívumok

Az idei szezon egyik legnagyobb újítása, amire talán még nem is igazán volt példa a divatvilágban, az a mesefigurák ilyesfajta beépítése a trendbe. Bár a pelerin néhány éve divatos volt, aligha vásárolhattunk olyan darabot, amivel bármelyik Disney mesében megálltuk volna a helyünket. Idén nem lesz nehéz ilyen ruhákat beszerezni, ahogy a különböző mesés motívumokkal díszített darabok is ott lesznek a boltok polcain.

Állatminták és népi motívumok

A motívumok terepén maradva szót kell ejtenünk az etno mintákról is, amik idén ősszel egyértelműen divatosnak tekinthetők, gyakran a ruhák egész felületét átszövik. Ami az állatmintákat illeti, divatosabbak lesznek a naturális hatású és színű változatok, kevésbé nyitott a trendirányzat, mint nyáron. Bár az állatminták gyakorlatilag bármilyen anyagon megjelenhetnek, népszerűnek számítanak a bundán, szőrmén felbukkanó, ezáltal is természetesnek ható motívumok.

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF