2018. 09. 22. szombat, Móric


Rovatok

Ara trend

 

Kalap, Kabát...

Az őszi  esküvő varázsa

Ami a legfontosabb és alapjaiban határozza meg az esküvőnk hangulatát, az a jókedv! Ha az idő szomorkás, akkor se hagyjuk, hogy elrontsa jókedvünket!

 

Sült gesztenye, forró csoki, forralt bor, dió, mogyoró, őszi falevelek, meleg, hangulatos színek. A szeptember káprázatos színei mellet, meglehetősen kiszámíthatatlan idővel lephet meg bennünket. Lehet kellemes nyárutó de akár esős, télies hangulatú hideg napok is várhatnak a házasulandókra. Néhány jó tanács az  őszi esküvők szervezéséhez.

A rossz idő el ne mossa a jó hangulatot, érdemes a násznépet minél kevesebb alkalommal kitenni az idő viszontagsága-inak. Ha gyalogos sétát terveztünk a ceremóniák, helyszínek között, ezt változtassuk inkább autós felvonulássá. 

Használjuk ki a dekoráció kialakításakor a természet adottságait: őszi színes falevelek, termések. Igazán hangulatos dekorációkat készíthetünk akár saját kezűleg is. Bátran használjuk a barna, narancs, vörös színeket. Legyen számos beltéri helyszín az esküvői fotózáshoz. Vagy válasszunk félig fedett teraszt, árkádos kialakítású épületeket a kültéri képek elkészítéséhez. Szakadó esőben elég nehéz tökéletes esküvői képeket készíteni. Használjunk kreatív kiegészítőket, kellékeket: bőrönd, legyező, ernyő stb.

Ebben az időszakban, mivel nincs kánikula, a vendégsereg sokkal nyugodtabban, izzadságtól mentesen tudja végig ülni a szertartásokat. Mivel sötétebb lehet a nyári napokon meg-szokottnál, ügyeljünk a megfelelő világításra.

Miként viseljük ruhánkat, milyen kiegészítőket válasszunk egy őszi esküvő esetén?

A legfontosabb amire figyeljünk, hogy a ruhánk a sáros, latyakos kültéri helyszíneken ne koszolódjon olyan mértékben, hogy kellemetlenül érezzük magunkat a lakodalomban. Pláne igaz ez, ha nem az esküvő előtt van a fotózás, hanem közben, netán később. Nem szerencsés elázott, csupa sár ruhában készíteni a fényképeket vagy táncolni a lakodalomban. Válasszunk a hőmérsékletnek megfelelő bolerót, netán szőrmét. Senki nem szeretne pont az esküvőjén összeszedni egy kis megfázást, hogy a nászúton a betegség döntse le a lábáról a párja helyett. Használjunk menyasszonyi esernyőt. Nem csak ékes kiegészítő, de praktikus megoldás ha esik az eső. 

Ha kell készítsünk kétféle programfüzetet. Egyet jó idő esetére, a helyszínekkel és eseményekkel, egy másikat pedig ha az idő borúsra fordulna. Így mindenki számára nyilván-való, hogy mikor hová kell menni és milyen esemény után mi következik. 

Ha lufi röptetést terveztünk, vagy netán tűzijátékot, akkor úgy válasszuk meg a helyszínt, hogy a látványosság végeztével, mindenki azonnal fedett helyre tudjon vonulni, vagy onnan tudja szemlélni az eseményeket. 

Érdemes a lakodalom helyszínén, egy helyiséget kérni, ahol a vendégek átöltözhetnek és tárolhatják ruháikat. Itt említést kell tennünk, hogy a gyerekekre és az idősekre is fordítsunk külön figyelmet. 

 

Ara Trend rovatunk szerkesztője:

Arany Márta

Araperla Szalon

+36 20 371 21 86

www.araperla.hu

 

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF