2018. 09. 24. hétfő, Gellért, Mercédesz


Rovatok

Szakértő véleménye

 

Október a Látás Hónapja!

 

A Magyar Látszerész Szövetség és az optikai szakma közös szervezésében 2014 októberében ismét megrendezésre kerül a Látás Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat, amelynek keretében idén októberben jelentkezhetnek ingyenes látásellenőrzésre és szaktanácsadásra az érdeklődők. A program 2014. október 1. és 31. között kerül megrendezésre.

Miért született a program?

A 2008-ban indult, Európa-szinten is egyedülálló  Látás Hónapja akciókat is kínáló kezdeményezés célja  a figyelem felhívása volt a rendszeres látásvizsgálaton való részvétel fontosságára. Az országos és egységes megjelenéssel kísért rendezvénysorozat iránt érdeklődők rendkívül magas száma igazolta, hogy az optikai piac szereplőinek egységes fellépésével és közreműködésével tehetünk a magyarországi látáskultúra fejlődéséért és az éleslátás iránti igény kialakításáért.

A program céljai

Világszintű felmérések alapján az emberek több, mint 50%-ának lenne szüksége valamilyen látáskorrekcióra, ezzel szemben Magyarországon közel 1,5 millióan még sosem vettek részt szemvizsgálaton, pedig nem látnak jól. Szeretnék elérni, hogy az évente megrendezett országos kampány során ezek az emberek is felkeressék az akcióban részt vevő üzleteket látásuk felülvizsgálata céljából.

Míg napjainkban a rendszeres tüdőszűrésen, vagy fogorvosi kontrollvizsgálaton való részvétel szükségessége már mindenki által elfogadott tény, ezzel szemben látásunk és legfontosabb érzékszervünk a szemünk állapotával érdemtelenül keveset foglalkozunk.

Kevesen tudják, hogy a látásvizsgálat során nemcsak egy esetleg később súlyossá váló szembetegség, de például a cukorbetegség vagy akár a magas vérnyomásra utaló jelek is felfedezhetők. A gyakori fejfájás, rossz közérzet kiváltó oka sok esetben az éleslátás és dioptriakorrekció hiánya, vagy a nem megfelelő látásjavító eszköz viselése. Szinte minden korosztály érintett, mert az élet- és munkakörülmények változásával egyre több embernek vanszüksége korrekcióra.

 

Az éleslátás egy olyan életminőséget befolyásoló szükséglet és egyben lehetőség is, melynek köszönhetően sikeresebbek lehetünk a munka, a sport vagy tanulmányaik során, vagyis teljesebb életet élhetünk. Egy megfelelően elkészített szemüveg vagy kontaktlencse nélkül elképzelhetetlen a jó közérzet, a pontos munkavégzés, vagy akár a közlekedésben való felelősségteljes részvétel, hiszen a világ nem alkalmazkodik látásunkhoz.

A szemüveg  egy ,,szükséges rossz” szemlélet szerencsére az elmúlt évek során sokat változott, mégis még mindig sokan vannak azok, akik tudják, hogy nem látnak jól, mégsem hordanak szemüveget vagy kontaktlencsét. Első szemüvegvásárlásunk előtt legtöbbünkben felmerülő félelmeink miatt (úgymint: a szemüveg hátrányosan befolyásolja megjelenésünket, mit szól hozzá a környezetünk, szemüveget viselni kényelmetlenségekkel jár) sokan döntenek úgy, hogy inkább nem látnak jól.

 

A világ nem alkalmazkodik látásunkhoz. Lásson tisztán Ön is!

Napjainkban a szemüveg egyszerű látásjavító eszközből megjelenésünk egyik legmarkánsabb kiegészítőjévé vált, hiszen az arcunkon viseljük, amit a statisztikák szerint a legtöbben elsőnek néznek meg. Szemüveget viselni divat, amit az is bizonyít, hogy ritka az a divattervező, aki ne foglalkozna szemüvegkeret tervezésével. Amennyiben a szemüveggel szemben támasztott ellenérzéseinket nem tudjuk legyőzni, jó megoldást jelenthet a kontaktlencse viselése. A kontaktlencse ma már egy egyszerű, kényelmes hétköznapi dolog. Választhatjuk állandó viseletre szemüveg helyett vagy csak alkalomszerűen sportoláshoz, vagy csak azért mert szeretnénk időnként változtatni megjelenésünkön. A nappali viseletű kontaktlencsék mellett ma már kaphatóak akár 1 hónapig is folyamatosan hordható termékek, míg igényeink szerint találunk akár egy napos viseletre való kontaktlencséket is.

A nappali viseletű kontaktlencsék mellett ma már kaphatóak akár 1 hónapig is folyamatosan hordható termékek, míg igényeink szerint találunk akár egy napos viseletre való kontaktlencséket is.

Az akció további célja az előre gyártott szemüveg viselésének veszélyeivel kapcsolatos tájékoztatás. A szemüveg egy, a saját adottságaink, fiziológiás jellemzőink alapján készült eszköz, hiszen a két szem távolsága páciensenként eltérő, akárcsak a két szem dioptria igénye. Az előre gyártott egyenszemüvegek az átlagos adatokat veszik figyelembe - olyan ez, mintha abból kiindulva, hogy a magyar férfi és női népesség együttes, átlagos cipőmérete 40-es, mindenkinek 40 -es egyencipőt ajánlanánk. A  kezdeményezéssel szeretnék elérni, hogy azok az emberek,   akiknek dioptriakorrekcióra van szükségük, a helyes korrekciójú, minőségi és szakszerűen elkészített látásjavító eszközöket-szemüveget vagy kontaktlencsét viseljenek.

A program lényege:

A Látás Hónapja kampány által kínált szolgáltatás ingyenes látásellenőrzésből és szaktanácsadásból áll. A kampány adta lehetőségeken túl október hónapban a teljes körű szemészeti vizsgálatot, szürkehályog- és glaukóma szűrést is térítésmentesen végzik az orvosok.

Amennyiben úgy érzi, hogy látása nem kielégítő, bármilyen problémája akad látásával, vagy csak egyszerűen kíváncsi, milyen a látásélessége, keresse fel a Trend Optika belvárosi szaküzletét Győrben a Baross Gábor út 19.-ben, ahol a legkorszerűbb géppark használatával, szemész szakorvosok, diplomás optometrista kontaktológusok,  látszerészmesterek állnak az ön rendelkezésére.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jelentkezzen be most!

Szakértő rovatunk szerkesztője:
Nagyidainé Kiss Györgyi
optometrista kontaktológus
Telefonszám: +36 96 488 341

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF