2018. 08. 21. kedd, Hajna, Sámuel


Rovatok

Ara trend

 
 
SZABAD EGY KERINGŐRE?
 
 
 
SZALAGAVATÓ 2014 / 2015 
A szalagavatás szertartása hosszú múltra tekint vissza és napjainkban sem sokban különbözik a régi hagyományoktól. A végzős diákok a szalagavató bálon egy kis szalagot kapnak. Intézményenként és tájegységenként eltérnek az ünnepség részei, részletei de a legtöbb helyen legalább egy, csoportos  keringő bemutatása helyet kap.
 
 
ÍGY KERINGŐ RUHÁRA IS SZÜKSÉG LESZ!
Többféle fazonú és anyagú ruha közül választhatnak a bálozók. A legnépszerűbbek 
a fehér, tüll ruhák, melyeket díszíthetnek csipkék, gyöngyök, kristályok. Fontos ismérve a keringő ruhának a menyasszonyi ruhával szemben, hogy nincs uszálya. Ez biztosítja, hogy  tánc közben a ruha viselése nagyon kényelmes és biztonságos. Nem ritka, hogy a koreográfia részeként a fiúk a vállukra ültetik partnerüket, vagy elemelik és úgy forognak. Az uszály ezekben az esetekben nagyon kényelmetlen lenne. Általában a szín és a fazon is meghatározó, ekrü és elöl rövid, hátul hosszú, 
vagy sellő fazonú ruhát nem ajánlunk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MILYEN KIEGÉSZÍTŐK JÖHETNEK SZÓBA?
Vannak osztályok akik kesztyűt is viselnek, ebben az esetben fontos az egységesség, ilyenkor mindenkin legyen kesztyű. Ékszereket, hajdíszeket is szívesen választanak a bálozók, mellyel igazán egyedivé és különlegessé varázsolhatjuk megjelenésünket.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SZALAGAVATÓ ETIKETT
A ruha megköveteli a viselés módját! Sokszor szembesülünk életünk során olyan esetekkel, amikor valaki vagy valami egy adott szituációba, helyzetbe nem illik bele. Pl. sportcipőben nem megyünk színházba, de nyilván tűsarkúban sem indulunk futni. Így van ez a keringő ruhával is. Megfelelő cipőt kell hozzá választani és megfelelően kell tudni viselni. Nőies mozgás, egyenes testtartás, kis lépésekkel való haladás, jellemzi  kifinomult viselőjét. 
 
 

Ara Trend rovatunk szerkesztője:

Arany Márta

Araperla Szalon

+36 20 371 21 86

www.araperla.hu

 

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF