2018. 09. 22. szombat, Móric


Rovatok

Trendi lány

2015-ös tavaszi manikűr és körömdíszítés trendek

Minden évben kíváncsian várjuk, melyik szín lesz az év színe.  Sokan örülni fognak, az idei évre választott "Marsala" színnek, ami a bordó és mély burgundi között található. Elegáns, magabiztos és feltűnést keltő szín.

A Marsala szín, mint 2015 divatszíne megjelenik sminkben, a ruhákon is, és ha igazán stílusosak szeretnénk lenni, akkor ehhez a körmünknek is passzolnia kell.

De nem csak ez lesz 2015 érdekes körömfestés terén, mert más színek és minták használatával szintén követhetjük a köröm divatot.

Ebben az évben a körömminta is eltér az eddig megszokottól. Ugyanis kiemeljük a körömágyat, amit más színűre festünk. Ezt a technikát nevezi a divatszakma "negative space" manikűrnek. Az elválasztás lehet nagyon éles vagy elmosott. Eddig éppen a köröm végein volt a hangsúly.

Mi a negative space manikűr? Hogyan néz ki?

A külföldi híradásokban negative space manicure, vagyis negatív tér manikűrként elhíresült körömdíszítési őrület lényege, hogy a körmök kifestése során kimarad egy tetszőleges formájú és nagyságú terület.

Körömvégek esetén divatosak lesznek a megszokott szép fehér vékony csíkok helyett az extrém színűek, mint piros, fekete, kék. Természetesen a hagyományos francia manikűrhöz semmi nem hasonlítható, és lesz, akinek 2015 körömdivatja egyáltalán nem lesz magáénak érezhető. Mégis sokan vannak, akik merészen bevállalják az újdonságokat. Krix-krax a körmökön, csillámpor, csillogás, érdekes minták, körömágy.

Korall

Úgy tűnik, hogy a korallszín abszolút dominálni fogja a 2015-ös tavaszi körömlakk divatot. Ha a korall nem tartozik a kedvenceid közé, akkor próbálkozz nyugodtan egy barackosabb vagy erőteljes pirosas-narancs színnel.

Sikkes nude

A láthatatlan smink manikűr megfelelője a nude körömlakk, amely a diszkrét elegancia rajongóinak legnagyobb örömére, hatalmas népszerűségnek fog örvendeni a tavaszi szezonban. A selymesen finom nude és pasztell árnyalatú körmöket kiegészítheted halvány bézs és rózsaszín árnyalatokkal.

3D-díszek

Ha eddig eszedbe sem jutott volna 3D-díszeket viselni a körmeiden, akkor itt az ideje! Ezeket az extrém kreációkat nem hétköznapi viseletre találták ki, de az apró gyöngyös és köves díszeket bármikor viselheted.

‘Kopott’ körömlakk

A 2015-ös tavaszi manikűrtrend legmeglepőbb irányzatát a ‘tönkrement’ körmök képviselik. Nem hinnénk, hogy sokan fogják követni a trendet, de mindenképp jó hír, hogy legalább egy szezon erejéig nem kell majd szégyenkeznünk, ha egy picit megkopik a lakk a körmeink végén. Előbb kifestjük körmeinket, aztán lemossuk a lakkot, úgy, hogy csak egy vékony csík maradjon a körömágynál. Nem ez az egyetlen megközelítése az ‘elrontott’ körmöknek, hiszen egy olyan márványos megoldás is lehetséges, amely úgy néz ki, mintha a lakk fele már lepattogzott volna.

Geometriai minták

A tavaszi trendek a minimalista stílus kedvelőinek is erőteljesen kedveznek, hiszen az egyszerű geometriai minták divatosabbak lesznek, mint valaha. Használhatunk egyszerű rácsos és cikk-cakk mintákat, amihez mindössze egy vékony hegyű ecsetre lesz szükséged.

Csíkok

A geometriai mintákon kívül a visszafogott csíkok is a diszkrét megoldások híveinek fognak leginkább tetszeni.

Fehér

A fehér továbbra is a legnépszerűbb körömlakk színek közé fog tartozni, de a hagyományos vakító verziója mellett, a színátmenetes megoldás is dominálni fog az idei évben.

Sötét színek

Imádod a gazdag sötét árnyalatokat? Ebben az esetben biztosan örülni fogsz, hogy a téllel együtt nem kell majd búcsút intened a kedvenc színeidnek is, hiszen a mélyzöld, kék, barna, sőt fekete körmök is hódítanak tavaszi szezonban.

2015-03-03

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF