2018. 09. 22. szombat, Móric


Rovatok

+1

A BIO gomba kivonatok jelentősége

A gombákban, akárcsak a növényekben, biológiailag aktív metabolitok előállításának hatalmas potenciálja rejlik, és ezek egyre több gyógyszerhez szolgáltatnak alapanyagot. A gombák gyógyszerként, étrend-kiegészítőként vagy egyéb formában való felhasználásának előfeltétele, hogy a gombákat (a termőtestet vagy a micéliumot) nagy mennyiségben és standardizált minőségben tudjuk előállítani.

A gombák közvetett vagy közvetlen módon általában a talaj tápanyagait használják fel szaporodásukhoz, fejlődésükhöz. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy az a „nyersanyag”, amiből a gombák táplálkoznak, biológiailag mennyire tiszták. A gombák esetében nagyon fontos, hogy BIO körülmények között történjen a termesztés, ugyanis életformájukból adódóan felhalmozzák magukban a környezetből kinyert anyagokat, így a vegyszereket is, ezért gyakori probléma, hogy a nem bio forrásból származó gomba-készítményekben megjelennek a különböző nehézfémek vagy permetszerek.

Ma már bizonyított tény, hogy a BIO módon előállított növények tápértéke sokkal magasabb, mint a hagyományos termesztésből származó növényeknek.

 

BIO alapanyagok

A Pure Gold Organic termékcsalád termékei az USDA által minősített BIO alapanyagokból készülnek. Az USDA minősítés, világszerte a legszigorúbb organikus minősítési rendszer. Kizárólag azok a termékek kaphatják meg ezt a minősítést, melyek 100%-ban BIO, organikus gazdálkodásból származnak.

A minősített BIO gazdálkodásnak szintén szigorú szabályoknak kell megfelelniük: nem használhatnak semmilyen toxikus anyagot, tápszert, nem használhatnak műtrágyát, rovarölő szert, a növények növekedését befolyásoló szereket, illetve génmódosított vegyszereket. A gazdálkodás során arra törekednek, hogy a lehető legkevesebb káros hatás érje a talajt, a levegőt és a vizet - ezzel védve a környezetet is.

Az USDA Certified Organic minősítés során a teljes termelési rendszert megvizsgálják. Az alapanyagok előállítása során, szigorú szabályok betartását kell követniük a termelőknek. A minősítési folyamat részeként ellenőrzik a talajt, a növények termőhelyét, valamint a növényeket is ellenőrzik mintavételekkel.

BIO gyártástechnológia

A Pure Gold Organic termékek előállítása az ÖKO Hungária Garancia Minőségi Tanúsítványával ellátott üzemben történik, BIO alapanyagok felhasználásával.

A BIO élelmiszer-gyártás magasabb szintű minőségbiztosítást igényel a hagyományos élelmiszer-gyártásnál. A gyártási folyamat során folyamatos mikrobiológiai és tápanyag összetételi vizsgálatok történnek, a lehető legmagasabb minőségű termék előállítása érdekben, a bennük lévő hatóanyagok mennyiségét (béta-glükánok), nehézfém mentességét, mikrobiológiai tisztaságát jegyzőkönyvekkel tudjuk igazolni.

2015-10-05

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF