2018. 09. 24. hétfő, Gellért, Mercédesz


Rovatok

Dizájner

 

A feng shui szerelmet teremthet!

„Ha meg kéne határoznod a szeretetet, az egyetlen szó, amely méltóképpen kifejezné mindazt, ami benne foglaltatik, az "élet" lenne. A szeretet maga az élet a maga teljességében. Ha elmulasztod a szeretetet, elmulasztod az életet. Ne tedd!"

A feng shui nem lakberendezés, sőt nem is a lakásunk különböző szimbólumokkal való telezsúfolása. Bár sok feng shui könyvben olvashatsz arról, hogy a mandarin kacsák, delfinek, lovak bevonzzák a szerelmet és javítják partnerkapcsolatod, de ne lepődj meg, ha azt tapasztalod, hogy ez még sincs így! Ha tetszenek ezek a tárgyak, használd nyugodtan, de ne várj tőle többet, mint bármelyik más dísztárgyadtól! Ha valódi változást szeretnél, mást kell tenned!

Titokzatos hálószoba

Rendezd át a hálószobád és sok minden megváltozik! A feng shui mesterek szerint az egészség alapja a jó alvás. Ezért a hálószoba berendezésére különösen sok figyelmet fordítanak. A feng shui szerint hálónk, ágyunk helyének megválasztásával sokat lendíthetünk egészségünkön és párkapcsolatunkon is. Az ember életének egyharmadát a hálóban tölti, ezért fontos, hogy a hálóban a Qi áramlás egészséges legyen. A nappali fény, a megfelelő szellőzés, a jól megválasztott színek a hálóban meghatározóak a Qi áramlás szempontjából. Ezért kerüljük a zsúfoltságot! Amibe mi beleütközünk, az a Qi-t is blokkolja. Néhány szempont, melynek alkalmazásával harmonikus lehet kapcsolatod, és pihenten ébredhetsz.

Feng shui hálószoba praktikák

A hálószoba legyen lakásunk csendesebb részén, hogy pihenésünket a napi nyüzsgés ne zavarja. A hálószoba helyének kijelölésekor fontos, hogy a kapcsolat szem-pontjából kedvező legyen. Az ágy helyének megválasztásánál a számunkra kedvező irányok közül választhatunk egyet, amely felé néz majd fejünk alváskor. A fal, ágynemű és a berendezés színének megválasztásával teremthetjük meg a hálószobában a harmóniát.

•          A hálószoba ideális esetben a lakás hátsó részén helyezkedik el, hogy a lakókat a biztonság, a magánélet szentsége és a kényelem érzésével töltse el.

•          Gyerekekről vagy családról készült fotók nem valók a szülők hálószobájába, hiszen senki nem szeretné, hogy a családja tagjai jelképesen "kifigyeljék", mi folyik ezen az intim helyen.

•          Ha csak lehet, ne használd a hálószobát dolgozó-szobaként. Távolíts el mindent, ami a munkára emlékeztet, még a számítógépet se itt tartsd, és az edző alkalmatosságokat is vidd máshová. Ne feledd, hogy a hálószobád szent hely, amely alvásra, pihenésre, romantikára és szerelmeskedésre szolgál. Tehát minél kevesebb benne a zavaró tényező, annál jobb.

•          A televíziót sem jó a hálószobában tartani. Ha mindenképpen ragaszkodsz hozzá, legalább tedd zárható szekrénybe, vagy takard le terítővel, amikor nem használod.

•          Olyan képeket, dísztárgyakat válassz ide, amelyek szerelemmel kapcsolatosak.

•          Kényelmes, de nem hasznos, ha a fürdőszoba és a WC ajtaja közvetlenül a hálószobára nyílik.

Az ágy elhelyezése a legfontosabb!

A hálóban lényeges szempont az ágyunk elhelyezése. Alváskor fejünk nézzen a számunkra – a gua számunk által meghatározott – kedvező irányba és sose nézzen az ajtóra. Tehát a fejed irányára figyelj! Sokan ezt tévesztik el. Fontos, hogy legyen fal, fejtámla az ágy mögött és semmilyen éles sarok, vagy tárgy ne nézzen a fejed irányába.

Az ágyat lehetőség szerint csendes, biztonságos, nyugalmas helyre tegyük. Feng shui nélkül is tudja mindenki, hogy nem jó huzatban aludni, ezért kerüljük az ágy közvetlen ablak alá helyezését. Ha mégis elkerülhetetlen, akkor egy pult kialakítása az ablak alatt jó megoldás lehet.

Kerüljük az ágy közvetlen ablak alá helyezését és figyelj oda, hogy a fejed ne a fürdőszoba fala mellett legyen, ugyanis ezek nagyon szerencsétlen helyek.

Lehetőleg ne legyen az ágyunk azon a falon, ahol a vízcsövek futnak.

A szabadon lévő gerendák alatt, kiugró sarkok közelében ne aludjunk, mert ezek megzavarják az alvást, huzamosabb idő után fejfájást és egyéb betegséget okozhatnak. Ha nincs más megoldás álmennyezettel, vagy felfüggesztett vászonnal takarjuk el.

Az ágy alatt ne tarts semmit. Keress egyéb tároló helyet a téli ruhák, fölös takarók számára. Fontos ugyanis, hogy ez a hely kész legyen az új élettel teli energiák fogadására.

Az ágy fejtámla és az elemek

A fejtámlák formájának megválasztásával is segíthetjük a harmónia elérést, főként, ha ez igazodik a születésünk szerinti elemünkhöz. (Tűz, Fa, Föld, Fém, Víz)

Színek használata a hálóban

Vannak, akik arra esküsznek, hogy Jin színeket érdemes használni, melyek nyugalmat teremtenek, és vannak, akik a kapcsolatok fellendítését az élénk színektől remélik, ezért nagyobb falfelületet, sőt akár az egész hálót is vörösre vagy bordó színűre festik.

Amíg nem konzultálsz feng shui tanácsadóval azt javaslom, hogy tűz színeket nagy felületen ne használj a hálódban!

A pasztellszíneket könnyebb kiegészíteni egy-két tűz elemű párnával, ágyterítővel, függönnyel, ha szükséges, mint a fal színét átfesteni.

Az ágynemű színével erősíthetjük születésünk szerinti személyes energiánkat (gua számunkat).

Tükrök a hálóban

Sok babonás hiedelem kering a tükrök mágikus erejéről, baljós hatásáról a párkapcsolatra.

Ne mondjunk le a tükörről a hálóban, csak néhány szabályt tartsunk be: az ággyal szemben ne legyen tükör. Tegyük a szekrény belső ajtajára az egész alakos tükröket. A mérete legyen arányos a hálószobával.

Minden nap tölts el egy kis időt a szerelem és házasság területén. Ha követed a fenti útmutatásokat, ha felszámolod a rendetlenséget, megtisztítod az energiákat és beveted az évszázados feng shui elveket, hogy megújítsd az életenergia áramlását a lakóteredben - otthonodat sikeresen átalakíthatod tiszta és befogadó hellyé, ahol szárba szökkenhet a szerelem. Minden változik körülöttünk, az energiák is. Ezért évente érdemes otthonod, különösen hálód energiáját „ki- igazítani”. Az, hogy kapcsolatod jó legyen partnereddel, házastársaddal a feng shui megoldások mellett Tőled is függ. A kapcsolatot folyamatosan gondozni, ápolni érdemes.

2015-01-29

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF