2018. 09. 22. szombat, Móric


Rovatok

Trendi lány

A hódító ezüst – megőszülni áldás, vagy átok?

A divat mindig megújul és állandóan megdöbbenti az embert. A frizurák évről évre változnak, átalakulnak a trendeknek megfelelően. Gondoljunk csak bele, a 80-as években mennyire más frizura volt trendi a nők körében, mint a 90-es években. De a 90-es évek hajai is megmosolyogtatnak minket, napjainkban elképzelhetetlen, hogy viseljük őket.

A férfiak frizurája is évről évre változik, nézzük csak meg a fiatalokat: néhány éve a szemet eltakaró emo haj volt a menő, aztán az egészen rövid haj volt divatos, manapság pedig egyre többen rohangálnak ecsethajjal.

Nos, a lányok körében új frizuratrend a divat: A 'Granny', magyarul 'nagymama” frizura, azaz őszre festetik a hajukat. Ironikus, hogy akik elkezdenek őszülni, már az első néhány szál után festik a hajukat, de az új trend huszonéves követői az erős, egészséges hajukat festik be szándékosan őszre. Egyébként egész jól néz ki, az biztos, hogy feltűnő és nem hétköznapi. Tényleg jó áll néhány lánynak, reméljük azért nem fog minden második húszéves lány ősz hajjal rohangálni pár hónapon belül.

Utoljára 2010–11 környékén söpört végig ez a divathullám, melynek jegyében trendérzékeny nők, sőt hírességek is őszre festették vagy melíroztatták a hajukat. Nos, az ősz haj divatja idén ismét visszatért...

A levendula és pasztellrózsaszín hajkoronák után a legmerészebb és legkülönlegesebb hajszín a ragyogó, ezüstös szürke. Az egyedi árnyalatot a brit Harvey Nichols luxusszalon az idei év meghatározó trendjei közé választotta, a londoni és milánói kifutók modelljei után pedig egyre több hírességet láthatunk szürke frizurával, de ez nem is csoda – minden összeállítást izgalmassá tesz, és biztos, hogy nem gyakran jön velünk szembe az utcán!

Számtalan tónusa van, így mindenki megtalálhatja a szem­ és bőrszínéhez legjobban illő változatot, legyen az akár pasztellkékbe átívelő árnyalat vagy elegáns sötétszürke. A természetes hajszínekkel ellentétben itt érdemes több figyelmet fordítani a ruhatárunk és sminkjeink színeire, és bár vannak olyan árnyalatok, melyeket érdemes lesz az újdonsült ezüst tincsekkel kerülni (például a citromsárga vagy a barna), a legtöbb színnel gyönyörűen mutat ez a haj. Remekül kiegészít például egy all­black szettet, illetve bármilyen hideg vagy sötét árnyalatot. Kétségkívül egy megosztó stílusról van szó, amit csak igazán bátraknak ajánlunk, bár sokan erőltetettnek tartják, mi egyszerűen imádjuk a különlegessége és a merészsége miatt!

 

Rihanna, Ellie Goulding, Rita Ora, Perrie Edwards… csak pár név a rengeteg divatteremtő híresség közül, akik szintén kipróbálták az ezüstös loknikat. Bár mindegyik énekesnőnek teljesen különböző a stílusa, közös szenvedélyük az extrém hajak kipróbálása.

Idén azonban nemcsak női modelleken találkozhattunk ezzel a merész hajszínnel, a legismertebb divatmagazinokban és a kifutókon a férfiak körében is népszerű az ezüstös szürke hajszín. Figyelemfelkeltő, modern és stílusos választás, és a tévhitekkel ellentétben, a megfelelő ruhadarabokkal kombinálva férfias is!

2015-10-05

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF