2018. 09. 24. hétfő, Gellért, Mercédesz


Rovatok

Ezo

A lélek leszületése

 

Talán még meg sem született, amikor már elábrándoztál róla: milyen emberré válik majd a gyermeked? Természetes, hogy mindenki kíváncsi rá, milyen feladatai lesznek az utódjának élete során, s miképpen tudja ezen az úton segíteni őt. Számtalan elmélet igyekszik rávilágítani az egyén sorshivatására.

A lélek helye a születés előtt

A reinkarnáció hívei azt vallják, hogy a megszületése, „leszületése” előtt a lélek egy köztes helyen tartózkodik, ahol nincs emberi mértékek szerinti idő és tér. Itt más lelkekkel is kapcsolatban áll, elemzi előző életeinek minden egyes eseményét, valamint készül a következő életére. Kiválasztja azokat a lelkeket, akikkel újbóli leszületése után együtt kíván élni. Ilyen módon a lélek a szüleit is saját maga választja ki. Még a születés előtt, a köztes térben „egyeztet” a későbbi életében résztvevő lelkekkel, feladatokat vállal, melyeket élete során majd teljesíteni próbál. (Karma.) Mivel mindehhez hosszabb-rövidebb időre van szüksége, az újjászületés megtörténhet az előző élethez képest rövid, de igen hosszú idő múlva is. A lélek tehát már a leszületés előtt jól ismeri a karmáját, de az ember nincs tisztában feladataival. Az elébe kerülő problémákat igyekszik megoldani, ezek kapcsán tanulni, tanítani, jobbá lenni, és jobbá tenni másokat. Előfordul, hogy egy lélek még a köztes térben tartózkodva megrémül az előtte álló feladatok sokaságától, s ezért úgy dönt, hogy inkább visszatér. A reinkarnáció tanát magukénak vallók ezzel magyarázzák a vetéléseket, és a halva születéseket.

Leszületés folyamata

Minden fogamzó képes nő körül néhány lélek lebeg, méghozzá olyanok, akikkel szemben a legnagyobb a karmikus vonzereje. Tehát ezek a lelkek a nő jelenlegi tudati tisztaságához képest a legnagyobb tudati hiányosságokat jelezni képes lelkek, akik a legjobb tükröt tartják az illető elé.
Ha a hölgy tudatosan dolgozik azon, hogy megtisztuljon a tudata, emeli a rezgésszintjét, az UNIVERZUM törvényei szerint próbál élni és gondolkodni, akkor a korábbi lelkek elmennek és újabb, tisztább energetikájú újjászületésre váró lelkek vonzódnak hozzá.
A pete megtermékenyülésének pillanatában a szülőkhöz a legjobban illeszkedő programú lélek csatlakoztatja ezüstszálát (fluid) vagy más néven periszprítjét a petéhez.
Ilyen energetikai kapcsolatban lesz az anyaméhben növekedő fizikai test és az anya mellett egy méterre (balra) lebegő szellemtest. Minden áldott állapotban lévő nő előtt ott lóg a láthatatlan ezüst köldökzsinóron a szellemtest és a lélek.
Ahogy a fizikai test kilenc hónap alatt kifejlődik, úgy a szellemtest legalsó a jelen életbeli négy aurarétege is növekszik, erősödik, energetikai információkkal telítődik. A lélek a mostani feladatához képest befogadást vagy kiáramlást (teremtést) kell, hogy gyakoroljon, tehát vagy női vagy férfi energiát hordoz magában. Ebben a négy rétegben jin vagy jang csatornák alakulnak ki. Az újszülött első lélegzetvételekor a szellemtest és a lélek egyesül a saját fizikai testével. Ekkor kezdődik el a földi élete.
Áldott állapotban lévő anyát vagy főleg 1 éves korig alvó gyermeket nem szabad olyanfajta energetikai kezelésnek alávetni, amely a teste előtti aurasimogatásból áll, ugyanis az alkalmazó elszakíthatja az ezüstszálat, így a magzat vagy a gyermek halálát is okozhatja. Ugyanígy nem szabad megengedni, hogy beteg személy tapogassa az alvó gyermeket vagy állapotos nő hasát.
Van, hogy új életének feladatait a lélek sikerrel teljesíti, máskor csak részben, vagy semennyire sem. Ilyenkor (ha nem maradéktalan a feladatok megoldása) lehetőséget kap majd később egy újbóli leszületésre. A lényeg: életünk során igyekezzünk elfogadni mindazt, ami történik velünk, akár jó, akár rossz hatása van ránk, hiszen minden történés a karmánk része.

Mindezen felül pedig törekedjünk a szeretetre, mert ez az egyik legfontosabb, de legnehezebb feladata a léleknek.

Leszületés / anyaság és az asztrológia

A születés a földi lét csodája. Minden leszületés egy öröm. Lehetőség a léleknek a testet öltésre. A 9 hónap elindul nagy energiával. A lélek kiválasztja az ő fejlődése szempontjából legalkalmasabb helyet, időt. Kiválasztja a szülőket. Itt lent (a Földön) nem egy esetben kételkedünk ebben: lehetséges-e ez?
"Én nem választottam volna egy részeges, durva apát!". – De! A lélek tudja, hogy neki ott van feladata. Megélni az esték félelmét, a bántalmazást, anyja sírását. Lehetséges, - hogy előző életében ő volt a részeges apuka – s most lehetőséget kap a másik oldal megtapasztalására. Mindkét oldalt ismerve már a lélek tudja az "arany középutat". A következő életeiben neki ez már nem fog kérdésként sem felmerülni - nem fog inni, nem fogja gyermekeit verni. Már ismeri azt a fájdalmas érzést. Az is lehetséges, hogy - az édesanyjának, a testvéreinek jön le segíteni… hogy szeretetével, talpraesettségével beragyogja a nehéz időket. Édesapjának meg lehetőséget ad a karma törlesztésére.

A szülőket gyakran „odafentről” a leszületésre váró lélek hozza össze. Sugallatokat, gondolatokat képes elültetni az eljövendő apja, és az anyja tudatában, s ezeket követve apa, és anya „véletlenül” végre egymásra talál. Sok esetben egy igen különös mágikus állapotba kerülnek, melyet szerelemnek nevezünk. Ebben az állapotban (sajnos nem mindig) érkezünk el egy igen fontos pillanathoz, s ez a fogantatás pillanata! Ekkor három lélek fonódik egységbe, a nő, a férfi, és a gyermek lelke. Ettől a pillanattól válik anyává a nő, apává a férfi, bár ekkor ők még nem tudatosak erre. A gyermek azonban igen! Végre elkezd kialakulni az új ruhája, az új eszköze, vagyis az új teste.

A lélek elindul és a szülők vágya segíti őt. A szülői gondolatok - vagy akadályokat képeznek, vagy elsimítják az útjából a nehézségeket. A léleknek a lefelé (a Föld felé) menő utat a szülői gondolatok besűríthetik, ködszerűvé tehetik. Gyakran ellenáramban kell úsznia. A feléje szálló gondolatok ellenáramában. Ha a lélek ezzel nem tud megküzdeni, el kell indulni visszafelé.

Alakul, formálódik az új test. Minél kifejlettebb a leszületés előtt álló lélek új teste, annál több időt tölt benne. Próbálja új ruháját a lélek. Szoktatja magát fokozatosan ahhoz, hogy hamarosan újra a földi világ lakója lesz, fizikai testtel. Amikor azonban anya, apa, egy testvér, vagy egy családtag szól a pocaklakónak, ő abban a pillanatban ott terem, és boldogan issza régi-új társának a szavait. Ezek a kapcsolatok, és beszélgetések rendkívül sokat segítenek a léleknek! Ebből merít plusz erőt a magzat.
Aztán eljön az a pillanat, amikor a kozmikus idő minősége, és az ő új földi küldetésének a minősége egybecseng, s ekkor történik meg a születés. A születés angyalai mindig gondoskodnak arról, hogy a kellő időben történjék meg ez a pillanat. Egy kívülálló ítélheti úgy, hogy idő előtt, vagy idő után született, ítélheti úgy, hogy „nem természetes módon” született és így tovább. A lényeg spirituális szempontból az, hogy a születés mindig pont akkor, és úgy történik, ahogyan azt előre eltervezte odaát a lélekcsalád, mert a születés módja, és élménye is kozmikus tanításokat hordoz mind az anyának, mind az apának, mind a gyermeknek! A többi csupán vélekedés, vagy ítélkezés kérdése.
A gyermek pici teste elválik az anya testétől, először vesz újra önállóan lélegzetet, s a köldökzsinórt is elvágják. Elkezdődött egy új élet, beindult a program, amelyért visszatért a Földre a lélek. A születés pillanata mágikus pillanat. A születés pillanatában egy kozmikus minőségekkel, és energiákkal rendelkező Isteni teremtmény, az Ember kezd új utat. A születés pillanatának bolygó, és csillagállásai tükrözik, ragyogják vissza a leszületőre az előtte álló élet minden feladatát, és lehetőségét.

Gyakori kérdés, hogy miért éppen nőként, illetve férfiként születünk ismét a Földre. A Lélek dimenziójában nincsen nemiség. Leszületéskor mindenki maga választja meg a nemét, ami függ a tanulási folyamattól, az életcéltól.

Elindul - a mindenkinek saját maga által megirt színdarabja. Egy forgatókönyvvel érkezünk. Aki, amiben van, azt maga alkotta. Az asztrológiában az anyaságot elsősorban a Hold szimbolizálja. Megmutatja nekünk, hogy milyen az édesanyánk, milyen mintát veszünk, s mi, magunk is milyen típusú anyát képviselünk. A különböző jegyek különbözőképpen reagálnak az anyaság érzésére, egy csecsemő érkezésére. Mindegyik típus más és más anyuka, ill. szülő lesz, hisz mindegyik jegynek más és más a feladata az életben.
Akármelyik jegyben is áll a Holdunk – fogadjuk el, hogy a gyermekünk nem a miénk. Ne akarjuk mindenáron megnevelni, hanem mutassunk példát! Biztonságot, hitet adjunk neki, hogy az életben felmerülő akadályokat meg tudja oldani! Igyekezzünk, hogy a saját, meg nem élt álmainkat ne a gyerekeinkkel valósítassuk meg! Értő figyelemmel, szeretettel hallgassuk őket, lássuk meg az ő vágyaikat, s segítsük az útjukon.
Mi nem tudhatjuk - nekik merre kell menni, de szeretetünkkel megláthatjuk az elakadásaikat, kétségeiket – ajánljuk fel segítségünket, s bízzunk bennük, hogy sikerül nekik.

2015-12-04

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF