2018. 09. 24. hétfő, Gellért, Mercédesz


Rovatok

Ara trend

Álomszép dekoráció

A szabadtéren rendezett menyegző mindig nagy divat. A cél most az, hogy a dekoráció elemei minél természetesebbnek tűnjenek, mintha most szedtük volna a nagyi kertjéből!

A tavasz típusú menyasszonyoknak jó hír, hogy a virágokat illetően a lágy pasztellszínek dominálnak. Hortenzia, jácint és orchidea halványzöldben, pasztell rózsaszínben, tulipánok és borsó! Igen, ez utóbbi talán meghökkentően hangzik, de igenis csodásan mutat egy friss, rusztikus kerti csokorban egy kunkorodó zsenge szár, hófehér pillangóvirágaival. A hagyományos virágokat kedvelő aráknak jó hír, hogy a klasszikus fehér virágok is nagyon trendik! A rózsák, kálák, hortenziák és liliomok talán sosem mennek ki a divatból. A tisztaságot, a harmóniát és az időtlen eleganciát jelképezik. A hófehér virágok mellé ajánljuk a zöld lágyabb árnyalatait mind a dekorációba, mind a csokor kiegészítő elemeiként.

Ha őszre tervezzük a Nagy Napot, akkor sem kell aggódnunk a kerti virágokat illetően! Az őszi erdő illatát csempésszük esküvőnkbe páfrányokkal, gyűszűvirágokkal és csodás színekben pompázó levelekkel! Az őszi növények termését is felhasználhatjuk!

A csipkebogyó és a kökény remekül mutat az asztali dekorációban és a csokorban egyaránt. A vőlegény mellére tűzött bokrétában is visszaköszönhet, ráadásul a termések, ha kiszáradnak sokáig megmaradnak! A sütőtök pedig nem csak halloween-i lámpásnak jó! Igazán különleges faragások készíthetők belőle, pompás éke egy késő őszi esküvőnek.

A dekorációban a jól bevált asztali elemek mellett jönnek a függő részletek. A felfüggesztett bokréták nagyon elegánsak egy beltéri berendezés kiegészítőjeként és praktikusak is, hiszen az asztalon több hely marad. Szabadtérre inkább a lámpások és lampionok mellé ajánljuk, akár füzéres elrendezésben is. Arra azonban mindenképpen felhívjuk a figyelmet, hogy a virágok „szavatossága" nem véges, ajánlott tehát a dekorációt a Nagy Napot megelőző éjszaka, vagy aznap reggel elkészíteni. Sok felesleges stressztől megszabadíthatjuk magunkat, ha dekorációs céggel készíttetjük el.

A szabadtéri esküvő mindenképpen rizikós vállalkozás. Sajnos már nem olyan hazánkban az időjárás, mint 5-10 évvel ezelőtt, amikor a nyár még nyár volt, a tél pedig tél. Válasszunk olyan helyszínt, ahol rossz idő esetén van hová ,,menekülni”. Lehangoló a sárban cuppogó násznép látványa, arról nem is beszélve, hogy a drága menyasszonyi ruhád is tönkremehet! A hideg pedig a legmelegebb hangulatú menyegző hangulatát is elrontja.

Sok étterem és hotel ajánlatában szerepel vészforgatókönyv, így minden eshetőségre lesz megoldás.

A benti esküvőn is vannak buktatók, ám mindenképpen pozitívum, hogy kint bárhogy tombol a vihar, odabent nyugodtan vigadhatunk. A dekorációt illetően számítsunk a már említett dologra: a virágok hamar kezdenek hervadni, ami nagyon lehangoló látvány. Ezt megakadályozhatjuk akkor is, ha nincs lehetőségünk aznap díszíteni. Tovább marad szép a dekoráció, ha szellőztetve van a terem és vizet permetezünk a bokrétákra.

Arra viszont kiemelten figyeljünk, hogy ne kapjanak huzatot a virágok!

Végezetül pedig lássuk a trendszíneket!

Halványkék, halványrózsaszín, lágy citromsárga, pisztácia zöld, élénk türkiz, gyöngyrózsaszín, orchidea lila, levélzöld, cseresznyefavirág, karamell, marsala. A trendszíneket persze bátran mixelhetjük, hiszen nem jó, ha egy szín harsog mindenhonnan. A nyugatról érkezett trend, vagyis, hogy borítsanak mindent virágok, kiemelt figyelmet kap, mindenhol, de tényleg mindenhol bokréták, szálas virágok, koszorúk és különleges dekorációs elemek. A fantázia szabadon szárnyalhat, a lényeg, hogy,,virágos" legyen a jókedv!

2015-09-08

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF