2018. 09. 24. hétfő, Gellért, Mercédesz


Rovatok

Ezo

Alvás közeli állapotban gyógyít a ThetaHealing®

 

Az orvostudományban is egyre nagyobb elfogadásnak örvend, hogy csupán a gondolataink is képesek megbetegíteni, és meggyógyítani a testünket. A ThetaHealing® például Japánban már a kórházakban is alkalmazott módszer.

Hogyan működik a ThetaHealing®?

A ThetaHealing® a kvantumgyógyászathoz kapcsolódó terápiás és önfejlesztő módszer. A ThetaHealing® technika egy meditáción keresztül elcsendesíti az elmét és théta állapotba hozza azt, melynek segítségével a tudatalattiban meghúzódó információkhoz juthatunk hozzá.
A théta – hasonlóan a relaxációs alfa agyhullámokhoz – az elalvás előtti mély ellazulás állapota. Ebben a tudatállapotban agyunk még képes a tudatos döntéshozatalra, ám már a tudatalattinkat is elérjük, ahová nem csak az ötletek, a kreativitás vagy az álmok tartoznak, de a hitrendszerünk és a félelmeink is. Ráadásul ilyenkor egyszerű vizualizációval meg is változtathatjuk ezeket.
A théta nem új elmélet a gyógyításban. Számos terapeuta dolgozik a klienseivel théta-állapotban, és elképesztő eredményeket érnek el.
A módszer könnyen tanítható, megtanulható és rendkívül hatásos. A tankönyv bemutatja, hogyan érhetjük el tudatosan a théta-állapotot, mit kell tennünk, hogy csupán hitrendszerünk és félelmeink megváltoztatásával megszüntessük betegségeinket. Ha a ThetaHealing® útmutatása szerint kapcsolódunk a mindenség legmagasabb szintű szeretetéhez és energiájához, testi, lelki, szellemi és spirituális szinten egyaránt pozitív változásokat tapasztalhatunk az életünkben.
A théta nagyon erőteljes állapot. Hasonlít ahhoz a transzállapothoz, amelyben a gyerekek videojátékot játszva teljesen megfeledkeznek az őket körülvevő világról.

Az elménk alapvetően két szinten működik, tudatos és tudatalatti szinten.


Tudatos tudat: Az ébrenléttől az elalvásig tartó tudatállapot, könnyen befolyásolható. Mérlegel, döntéseket hoz, kapcsolatot tart a külvilággal az öt érzékszerven keresztül. A tapasztaláson és a megfigyelésen keresztül tanul, különbséget tud tenni a jó és a rossz között, objektív.

Tudatalatti szint: A tudatalatti nem vitatkozik, amit a tudatos elme nem tud feldolgozni 24 óra alatt, az bekerül a tudatalattiba, következésképp helyesnek fogadja el helytelen elképzeléseidet is, és igyekszik megvalósítani őket. Képes hatást gyakorolni a tudatos tudatra, ami tulajdonképpen az ember mindennapi élete is egyben. Ez egyrészt fontos, hiszen emiatt tudunk szokásokat kialakítani életünkben másrészt viszont előnytelen szokások is kialakulhatnak és átveszi az irányítást az életünk felett, pl.: megvéd minket a veszélyektől és így próbál bennünket biztonságban tartani téves hitrendszerek és elképzelések alapján. Ha megengedjük, ez teremti a valóságunkat. Gondolatainkon keresztül alakítjuk életünket, amelyek hatással vannak testünkre, kapcsolatainkra, a világban elfoglalt helyünkre. Sokszor halljuk, hogy gondolkodjunk pozitívan, de önmagában a pozitív gondolkodás kevés. Addig, amíg a hitrendszereink, félelmeink befolyásolják az éltünket és viselkedésünket, addig csekély esély van a változásra.

A tudatalatti mintákat eredetük szerint a ThetaHealing® négy szintre bontja:

Alap vagy lényegi szint
Mindaz, amit a fogantatástól kezdve a mai pillanatig tapasztaltunk. Minden, amit a szüleink, tanáraink tanítottak nekünk, amit hallottunk, tapasztaltunk, és amit befogadunk gyermekkorunk óta.

Genetikai szint
Ezen a szinten lévő programjainkat őseinktől hoztuk vagy a génjeinkhez adtuk ebben az életünkben. Ezek a hitrendszerek, mint energiák, a személy DNS-e körüli morfogenetikus mezőben van tárolva. Ez az a “mező”, ami a DNS-nek ‘megmondja, mit tegyen’. Pl.: generációs hitrendszerek, amelyek befolyásolhatják a párkapcsolatot. „Minden férfi hűtlen”, „Ételt nem dobunk ki”, abban az esetben, ha ezt mégis megtesszük, bekapcsol a bűntudat érzése. Amennyiben végig gondjuk a hitünket bizonyos dolgokról, sokszor azon kaphatjuk magunkat, hogy olyan elképzelésre, gondolatra találunk, amely nem tőlünk származik, de irányítja cselekedeteinket.

Történelmi szint
Az ezen a szinten lévő emlékek származhatnak előző életekből, vagy mély genetikai szinten, esetleg a kollektív tudatból, olyan tapasztalatok, amiket áthoztunk ebbe az életünkbe.

Lelki szint
Ez az a sík, ami maga a “Személy”. A lelkünk folyamatosan tanul, információk és tapasztalatok birtokába kerül. Minden olyan mély érzelem, ami megérintette a lelkünket ezen a szinten található. Pl.: gyász, szerelmi bánat.

Ahhoz, hogy a korlátozó hitrendszereket, érzelmi mintákat megtaláljuk, hozzá kell férnünk a tudatalatti tartalmához. Ebben nyújt segítséget a ThetaHealing®. Az alkalmazott technika igen egyszerű.  A ThetaHealing® alkalmazó tudatosan théta agyhullámokra hangolódik és összekapcsolódik a Legmagasabb Tudatossággal – ez az az állapot, ahol el tudjuk érni a tudatalattit, feltárhatjuk korlátozó hitrendszereinket, illetve megváltoztathatjuk azokat. Ebben az állapotban lehetőségünk van arra, hogy újra kézbe vegyük az életünk irányítását, megtisztítjuk a tudatalattinkat az önszabotáló mintáktól. A ThetaHealing® alkalmazó nem gyógyít, csak biztonságos teret biztosít a kliens számára, melyben megtörténik a változás. Ebben a térben a kliens által beazonosított negatív tudatalatti hiedelmeket átírja a megfelelő pozitív választásra és tanúja az átalakulás létrejöttének.

A Feltétel Nélküli Szeretet energiájának segítségével és a tiszta szándék erejével elengedjük a korlátozó érzelmi és gondolati mintáinkat és megtanítjuk a tudatalatti elmének a hiányzó érzelmeket. Ezzel lehetőséget biztosítva Önmagunk számára, hogy megteremtsük az új valóságunkat. Van választásunk, bármelyik pillanatban újra teremthetjük az éltünket.

Meditáció

Átjár a mindenség energiája


Meditációhoz hasonló, amikor théta állapotba kerülsz. „Képzeld el, ahogyan az energia gyönyörű fénygömb formájában a Föld középpontjából indulva a talpadon keresztül belép a testedbe, és továbbhalad a fejtetődön át. A síkokat magad mögött hagyva menj egyenesen a létezés hetedik síkjára. Győződj meg arról, hogy valóban oda jutottál-e. A hetedik síkra érve eltűnik az eddig körülölelő fénygömb, és a mindenség energiája járja át az összes sejtedet és atomodat, amelyekből összeállsz, míg végül feloldódsz a mindenség Teremtőjének szeretetében. Itt nincs félelem.
Hagyod, hogy ez az energia teljes egészében átjárjon. Érzed, hogy mindennel és mindenkivel összeköttetésben állsz.
Mivel tudod, hogy mindennek és mindenkinek a része vagy, ebben az energiában könnyen valóra válthatsz bármit. Az energia mindenhol körülvesz, és amint ezt észreveszed, tökéletes egyensúlyba kerülsz. Itt az ideje, hogy arra gondolj, amit az életedben szeretnél. Képzeld el, hogy máris jelen van az életedben, és te is a része vagy. Vegyél mély lélegzetet, nyisd ki a szemed, és érezd, hogy továbbra is a mindenséghez kapcsolódsz, és képes vagy megváltoztatni az életed folyását és energiáját.”

Vedd át az irányítást


Ha hajlamos vagy bizonyos betegségekre, mint például gyomor problémák, vagy influenza, gondolj öt olyan alkalomra, mikor ezekben megbetegedtél, s rendezd el ezeket film, vagy videofilm formájában a legkorábbi alkalomtól a legutolsóig. Kövesd végig a betegség stádiumait attól kezdve, amikor jól voltál, a tünetek megjelenésén át a betegség kifejlődéséig. Képzeld el, hogy bizonyos távolságból nézed ezt a filmet s figyeld, hogy volt-e esetleg valami, ami sebezhetővé tett ebben az időszakban: például munkahelyi stressz, érzelmi válság, vagy csalódás. Használd a megszerzett információt ahhoz, hogy a jövőben mindent elkövethess, hogy csökkentsd a hasonló feszültségeket.
Most a legutolsóval kezdve játszd le visszafelé a betegségeket: a betegségtől a gyógyulásig több alkalommal, mindig az egészséges állapottal fejezve be a „vetítést”. Ismételd meg legalább ötször mindig a legutóbbi betegséggel kezdve afelé haladva, amikor még jól voltál.

Gyógyulj gyorsabban


Gondolj a szervezet belső erejére, mellyel visszaállítod önmagad belső egyensúlyát sérülés, vagy válsághelyzet után. Ha találkozhatnál ezzel a belső gyógyító intelligenciával, vajon milyen lenne? Valamilyen fény? Vagy szín? Hagyd, hogy ösztöneid vezessenek. Ha találtál valamilyen képet, amely képviseli ezt a gyógyító erőt, akkor tapogasd meg óvatosan a kulcscsontod közepénél lévő területet, hogy valamilyen fizikai érzet is társuljon e belső képhez.
Tapogatás közben képzeld el saját kis gyógyító hadseregedet, ahogy kitódul erről a kulcscsont alatti területről véráramod, légzésed és szívverésed segítségével, fürgén és magabiztosan átmasírozva tested minden sejtjén. Jelenítsd meg képzeletedben, ahogy átviharzik testeden, és magával visz minden kórokozót és rosszindulatú sejtet. Végezetül lélegezz háromszor mélyen be és ki – az orron keresztül be, a szájon keresztül ki – és közben képzeld el, ahogy a kártékony anyagok a kilégzett levegővel együtt távoznak.

Erősítsd az immunrendszered


Miután kényelmesen ellazultál, gondolj olyan emberekre, vagy olyan dolgokra, akiknek, vagy amikért nagyon hálás vagy, esetleg olyasmire, ami rendkívül pozitívvá tesz. Vedd észre a fizikai érzést, ami ehhez társul: gyakran a mellkasban érzett meleg, áradó érzésként tapasztalják. Ez a tevékenység növeli az endorfintermelést, mely segíti az erős immunrendszer kiépítését.
Képzeld el, ahogy ez az érzés szétárad a testedben, áthatva minden izmot, ideget és sejtet. Hagyd, hogy teljesen kitöltse testedet, míg végül túlárad, és védőrétegként teljesen körülvesz téged.
Most figyeld magad, ahogy teljes biztonságban és védettséget élvezve átlépsz a jövőbe. Nézd, érezd, sőt halld is azokat a kórokozókat és vírusokat, melyek apró rakétákhoz hasonlóan nagy sebességgel száguldanak feléd, beleütköznek a pajzsba, majd lepattannak arról, anélkül, hogy kárt okoznának abban. Ismételd meg többször a folyamatot, hogy tudatalattid le tudja másolni a mintát.

2015-10-05

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF