2018. 09. 24. hétfő, Gellért, Mercédesz


Rovatok

Szakértő véleménye

 

Az egészség illata

4 illóolaj jobbnál jobb élettani hatásokkal

Emlékszel arra, amikor kirándultál, és azt érezted, hogy már maga az erdő illata is felfrissít? Hát amikor a karácsonyi fenyőillat boldogan lengte be a szobát? A finom gyümölcskosarakban megbúvó citrusfélék nyárigéző illata... és a kedvenc süteményed... és meddig, de meddig sorolhatnám még.

Képzeld el azt, hogy egy elcsigázott hét után a legkedvesebb illataid fogadnak egy sóbarlangban, és a péntek esti aromaterápia gyengéden ellazít téged.

Az aromaterápia ereje éppen ez: testi-lelki harmóniát ad, relaxál és felfrissít. Nemcsak leírhatatlan élmény beszívni a csodálatos illatfelhőt, de még jótékony élettani hatásai is vannak. Kellemeset a hasznossal.

Az igazi aromaterápia csak tiszta növényi illóolajokat használ, melyek a célnövény illóolajain kívül mást nem tartalmaznak – se szintetikus, se természetes adalékot. A természet tökélyéhez úgysem kell hozzátenni semmit.

Egyedülálló módon az aromaterápiádat egy sóbarlangban élvezheted, amely még hatékonyabbá tesz minden alkalmat.

A sóterápia amilyen egyszerű, olyan nagyszerű: a sós levegő tisztítja a légutaidat, fertőtlenít és gyulladást csökkent. Mindenféle légzési betegséget enyhít, illetve megelőz.

 

Kávé helyett citrusfélék?

Könyvtárakat lehet megtölteni a C vitamin áldásos élettani hatásairól, és egy polc jutna a citrusfélék illóolajainak is.

A narancs, a citrom és a többi citrusféle még az orrodon keresztül is egészségesek – a narancsillattól energikusabb leszel, az érzékszerveid felfrissülnek, a kedved határozottan feljavul (antidepresszánsnak tartják).

Mindez vaníliával és rózsával keverve és „Orange in Love” illatfantáziában tálalva... romantikus film legyen a talpán, amely bírja ezt a tempót!

A jó kedvnek vaníliaillata van

Neked is jó kedved lesz a vaníliától? Egy 2004-es oxfordi kutatás is úgy találta, hogy egy kis vaníliaillat, és az ember máris ellazul. Sőt, még a kedve is jobb lesz!

Napi egy alma a migrént távol tartja?

Kevés elviselhetetlenebb tünetet tudnék mondani a hasogató fejfájásnál.

A jó hír az, hogy az alma illata tulajdonképpen belélegezhető aszpirin, legalábbis a működési mechanizmusa szerint. Az illata mindenképp jobb. Egy 2008-as kutatás szerint az almaillat képes jelentősen csökkenteni a fejfájást, illetve lerövidíti a migrénes időszakok hosszát.

Rossz hír szerencsére nincs.

Relaxáló levendula

A levendula belélegezhető nyugalom. Lassítja a görcsösen kapkodó légzésedet, a zakatoló szívverésed ritmusát lecsillapítja, relaxál és ellazít. Egy kutatás szerint még az álmatlanságot is képes kúrálni, de ezt magamon nem tudom tesztelni, mert levendulaillatú a lakásom, és nincsenek álmatlan éjszakáim.

Ez a cikk csupán 4 illóolajat mutat be, de sóbarlangunkban több tucat finomabbnál finomabb illatkompozícióval várjuk kedves Vendégeinket! Ha egy sóbarlangban élveznéd az aromaterápiát, akkor jelentkezz be a 36/70-318-7905 telefonszámon. Egy-egy pénteki aromaterápiára csak 8 embert fogadunk, hogy megőrizzük az alkalom családias hangulatát.

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF