2018. 09. 25. kedd, Eufrozina, Kende


Rovatok

Szakértő véleménye

Az élet sója…

Ha sóról beszélünk, akkor általában ételízesítésről beszélünk.

Pedig beszélhetnénk a sóbányák megdöbbentően steril levegőjéről, a sóterápia évszázados hagyományairól és a légzőszerveid egészségéről.

Mindezek ugyanis egy győri Sóbarlangban találkoznak. Ez a sóbarlang 45 perc alatt képes újraértelmezni neked mindazt, amit eddig a sóról és az egészségedről tudtál.

Sófehér táj...

A száraz sóterápia amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. A sóbarlangba lépve hófehér falakat látsz, a földön lágy és hófehér són lépkedsz. Olyan, mintha sóbányában lennél, csak épp kellemes meleg van (és dolgoznod sem kell).

A levegő barátságosan sós és a legutóbbi tengerparti nyaralásodra emlékeztet. Annyira finom sóillatú minden, hogy a 45 perc túl hamar eltelik.

 

...és kitisztult tüdő

A tüdőd bizonyos fokú öntisztulásra képes, de a városi szmog, a különböző tüdőbetegségek, a rengeteg pollen és a dohányzás olyan terhelést jelentenek, amellyel a tested már nem tud megbirkózni.

Ha asztmád van vagy dohányzol, akkor egyértelműen érzed, hogy a légzésed „nem a legjobb”. De lehet, hogy egészségesnek érzed magad – csak épp nem bírsz már felmenni egy lépcsőn, mert a tüdőd nem elég tiszta.

Akárhogy is legyen, a sós levegő képes a tüdőd öntisztulását szeliden és mellékhatásmentesen felerősíteni. Köztudott a só nyákoldó hatása: a nagyon finom só a légcsövedbe és a tüdődbe jutva feloldja a szennyeződéseket és a betegség miatti váladékot és mindemellett fertőtlenít is.

Ahogy beülsz a sószobába, a légzésed egyre könnyebb és nyugodtabb lesz. A 45 perc végére az orrod, a légcsöved, a tüdőd (és azon belül is a hörgőid) kitisztulnak.

Vegyél egy nagy sós levegőt és érezd a megkönnyebbülést!

Egyre bátrabban ajánlják az orvosok

Már Hippokratész is sóterápiára küldte a légzőszervi betegségekkel küzdő pácienseit, akik aztán meggyógyultak. A sóbányák mellett felvirágoztak a tüdőszanatóriumok, ahova a légzőszervi betegségekben szenvedők jártak enyhülést keresni – és találni.

Napjainkban folyamatosan kutatják a só gyógyító erejét. Például a New England Journal of Medicine 2006-os kutatása azt találta, hogy a sós levegő belégzése 24 krónikus tüdőbeteg tünetein enyhített. Egy másik kutatás arra az eredményre jutott, hogy egy több hetes sóterápia számottevően enyhítette az asztmában szenvedők tüneteit.

De az a legmeggyőzőbb az, ha eljössz és kipróbálod te is! Beülni egy sóbarlang jótékony levegőjébe nemcsak terápiát jelent, hanem egy relaxáló élményt is egy fárasztó hét után.

Jelentkezz be a 36/70-318-7905 telefonszámon, vagy látogass el a http://sobarlanggyor.hu/ weboldalunkra. A győri Sóbarlangunkat a Mécs László utca 24. szám alatt találod, ahol nagyon sok szeretettel várunk téged.

2015-01-14

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF