2018. 09. 24. hétfő, Gellért, Mercédesz


Rovatok

Ezo

 

Az év spirituális fénypontja 

I. rész

Közeledik az ünnep: a szeretet, a meghittség, a megnyugvás, az elcsendesedés ünnepe.

Az ünnep, amely összehozza a családokat, kibékíti az ellentéteket, megoldást talál megoldhatatlannak hitt problémákra, oldja a mindennapos feszültségeket, gyógyírt nyújt a lelki sebekre.

Az igazi ünneplés érdekében nagyon fontos, hogy az ünnepre felkészüljünk. A felkészülés lényege lelki jellegű: Ilyenkor időszerű a takarítás, de még inkább a lelki nagytakarítás, amikor is átgondoljuk életünket, megbánjuk bűneinket, és – Istenbe vetett bizalommal – megújítjuk életünket.

 

Az elengedés ereje:

Az elengedés a jó irányba történő változáshoz szükséges első lépés. Ahhoz, hogy a vágyott eredményt hozó teremtő tudat és mágneses energiák létrejöhessenek, ki kell ásni az egészségtelen múltbéli mintákat. Ha igazi sikerre vágysz, de nem éred el az áhított eredményt, nagyon valószínű, hogy néhány régi mintád nem szolgálja céljaidat.

Az elengedésnek több szintje van, amelye közül az első és legegyértelműbb a fizikai szintű elengedés.

 

 

Fizikai elengedés:

A mindennapi testmozgás és különféle gyakorlatok rendszeres elvégzése fontos a régi energia kitisztítása és egy új, könnyebb, vonzóbb rezgés létrehozása szempontjából. Ennek számos oka van. Először is felszabadít minden olyan érzelmi traumát vagy szomorú emléket, amelyek esetleg megrekedtek a sejtjeidben és a testedben. Emellett a rendszeres testmozgás segít megszabadulni az életedben jelentkező krónikus nyomástól. A testedet úgy tudod ellazítani, ha mélyeket lélegzel, és rendszeresen mozgatod az izmaidat.

Mentális elengedés:

A mentális felszabadulás folyamata saját régi, negatív gondolataid elengedésével kezdődik, de fizikai és emocionális rezgésedre is jelentős hatással van, mivel a lényedben minden mindennel összefügg. Elménk folyamatosan energiát termel, amely mély meggyőződéseinket és a leggyakoribb gondolatainkat tükröző jeleket küldi ki. Minden, amit teszünk és gondolunk, azonnali energetikai következményekkel jár, bár egy kis időbe telhet, amíg mindez a fizikai síkon is megjelenik. Az ismétlődő gondolatok – akár jók, akár rosszak – idézik elő a legkomolyabb következményeket az életünkben – akár akarjuk, akár nem.

A gondolat ereje kétszeresen hat, mert ez a mentális és egyszersmind az emocionális energia forrása is. A negatív önmonológ olyan nehéz érzelmeket hoz létre, mint a lehangoltság és a félelem, amelyek veszélyt jelentenek saját személyes energiameződre. Ha a boldogság rezgését szeretnéd létrehozni, muszáj elengedned ezeket a gondolkodásbeli zsákutcákat. Sokan vészelik át úgy a napjaikat, sőt, akár az egész életüket is, hogy egyszerűen csak reagálnak a dolgokra anélkül, hogy a saját gondolataikkal vagy azok esetleges hatásaival egyáltalán tisztában lennének. Ahhoz azonban, hogy változtass az energiádon és a tudatosságodon, ismerned kell a negatív gondolkodásra utaló jeleket.

A legjobban az érzelmeid árulkodnak. Ha kényelmetlenül érzed magad, szinte kivétel nélkül egy negatív gondolat bujkál a háttérben. Amikor tehát azon kapod magad, hogy félsz, lehangolt vagy, bűntudatod van, zavarban vagy, esetleg csak ideges vagy, kérdezd meg magadtól, hogy mire is gondolsz éppen. Nézz mélyen magadba, hogy megtaláld azt a negatív következtetést, amely ennyire felkavart. Képes vagy megváltoztatni az energiádat azzal, hogy elengeded a régi gondolkodási sémáidat, de ehhez szükséged van némi információra. . Meg kell találnod, és el kell engedned a legnagyobb gyötrelmeket okozó mérgező meggyőződéseidet. Ha ugyanis a fő gondolataid negatívak, muszáj elengedned őket, különben az életed soha ne fog pozitív irányt venni.

Érzelmi elengedés:

Sokan nehezen fejezik ki és azonosítják be az érzéseiket. Gyakran éri őket érzelmi sérülés vagy csalódás úgy, hogy nem is adnak hangot az érzelmeiknek, és így rengeteg negatív energia halmozódik fel bennük, minden irányban durva rezgést sugározva. Ezek az emberek hömpölygő fekete fellegekkel a fejük felett élik az életüket. Ha meg akarsz szabadulni ettől a fekete ködfelhőtől, el kell engedned a múltban kimondatlan érzéseidet.Olyan ez, mint amikor nagy szelektálást végzel az otthonodban, hogy csodás, új dolgoknak csinálj helyet benne. Ha soha nem volt lehetőséged elengedni őket, a régi érzelmek nagyon erős jeleket hozhatnak létre az energiameződben, így blokkolhatják az új eredményeket, és fájdalmas üzeneteket sugározhatnak. Te tudod, hogy melyek azok a dolgok, amelyek még mindig kísérthetnek. Írj le minden érzést, amelyet még el kell engedned, de ne foglalkozz velük túl hosszan vagy intenzíven, csak szellőztesd meg őket. Különösen fontos, hogy tudatosítsd magadban azokat a feltételezéseket, amelyeket az adott felkavaró tapasztalattal kapcsolatban tettél. Régi érzéseid elengedése mellett az is nagyon fontos, hogy a most felmerülőkkel is tedd meg ugyanezt. Ha ragaszkodsz olyan negatív érzelmekhez, mint a harag, a neheztelés vagy a félelem, azzal blokkolod a saját energiáidat, és ez jelentős hatással lesz az eredményeidre. Hagyd őket magad mögött, hogy az energiáid kitisztuljanak, hogy nyitott és befogadó légy.

Az elengedés megtanulása életre szóló feladat. Mindennap újítsd meg az elhatározásodat, hogy elengeded a múltat, és felhagysz a szorongással. Ezzel utat nyitsz új, egészséges döntéseid számára, amelyek biztosan szikrázóan ragyogóvá teszik az életedet. Amikor magad mögött hagyod azokat a gondolatokat, érzelmeket és viselkedésmintákat, amelyek eddig visszatartottak, felszabadítod az életenergiádat, és ragyogó, csodálatos rezgéssel vibrálsz majd, amelyben az egész világ gyönyörködhet.

A ragaszkodás elengedése:

Ha körülnézünk, mindenféle olyan dolgot látunk, amelyhez ragaszkodhatunk: képeket a falon, ékszereket a testünkön, bútorokat a szobában, az autót a ház előtt, és minden olyasmit, aminek a birtoklása büszkeséggel tölt el. A birtoklás ára azonban a ragaszkodás, és nagyon könnyű túlságosan is belefeledkezni abba, hogy van valamink. Ezzel a szükség és a halmozás energiáját küldjük szét, és úgy látszik, hogy minél több tulajdonunk van, annál többre vágyunk. Nem az a lényeg, hogy soha ne akarjunk anyagi javakat, csak figyeljünk oda arra, ha ragaszkodni kezdünk hozzájuk. Először is táplálja azt a meggyőződést, hogy anyagi dolgok boldoggá tehetnek bennünket. Sajnos, amikor azt gondoljuk, hogy rajtunk kívül bármi örömöt okozhat nekünk, kiadjuk a kezünkből a hatalmat, hogy mi magunk tehessük boldoggá magunkat. Ugyanakkor további igyekezetre sarkall, és veszélyesen közel sodor a kétségbeesés energiájához. Mivel mindig többet kell szereznünk, egyszer csak a végtelen erőfeszítés csapdájába kerülünk, hogy szinten tarthassuk magunkat.

Gyakorlat a ragaszkodás elengedésére:

Nézd meg a körülötted lévő dolgokat. Mérd fel anyagi javaidat, vegyél egy mély levegőt, és erősítsd meg: „Szeretem ezt, de nincs rá szükségem ahhoz, hogy boldog legyek!”. Elsőre rémisztő lehet, de nagyon sokféle szempontból egészen felszabadító. Idővel olyan belső békét teremt, amely átalakítja a szerzést, és rá fogsz ébredni, hogy a boldogság forrása a saját lelki békéd, nem pedig a holmijaid. Végezd el a gyakorlatot minden tárgyra, amely a birtokodban van, és az általad hozott döntésekre is. Az elengedés varázslata csodálatos dolgokat hoz vissza. Gyakorolhatod a megadás művészetét úgyis, ha elajándékozol egy-két tárgyat. És ne feledd a következő ellentmondást: amikor elengeded a ragaszkodást, mindent megnyersz!

Az elengedés egyszerűen megtörténik veled, akkor, amikor meglátod, mit élsz meg tehernek. Az elképzeléseidet helyezted a zsákodba és nem látod azt, ami tényleg benne van.

 

 

 

 

 

 

 

 

Csak éld meg az életet olyannak, amilyen. Az élet pedig olyan, amilyenné tapasztalod. Vannak, akiknek fontos a problémájuk, mert számukra az jelent valamit, lehetetlen elvenni tőlük, úgy ragaszkodnak hozzájuk, mint egy gyerek a csokihoz. Sőt, hiába a sok-sok kellemetlen tünet, ő akkor is lát mindezek ellenére valami olyat, amit Te nem. Te nem érted a problémáit és ő sem a Te hozzáállásodat. Mindenki, csak a saját dolgaihoz hivatott. Persze ez sokakat bosszant és idegeskednek, dühösek lesznek.

Sok tapasztalat azt mondja, hogy ne legyél dühös. Én azt mondom, legyél dühös, ha a dühöt tudod használni és nem a dühöd használ téged. Óriási különbség van a használt ember és a felhasználó között. A felhasználó „értelmes” célokra használja az életében megélteket, a „felhasznált” ember pedig ahogy esik úgy puffan és nagyon sokszor, nem úgy szól, ahogy azt elképzelték.

Pedig milyen sokan elhatározzák, hogy nem lesznek idegesek és megint csak idegesekké válnak. Megharagszol, elköveted öntudatlanul…, lecsillapodsz, megbánod és újra kész vagy megharagudni, annak ellenére, hogy nem akarod. Azért van ez, mert nem figyelsz önmagadra. A másikra figyelsz, aki épp elmond minden utolsó…. és ez feljogosít arra, hogy belekapaszkodj a hallottakba és megharagudj.

Ha tudatosan kezeled az életedet, szóba sem jöhet az elkerülés. Sokan a kellemetlen embereket elkerülik, a vérszívókat elkergetik, a nehéz felfogásúakat pedig eltávolítják a környezetükből. Nem élhetsz úgy, hogy ki vagy szolgáltatva mások kénye kedve szerint. Nem élet az, ahol követni kötelező mások érzelmeit. Az utóbbiak akkor jöhetnek szóba, ha még mindig abban a hitben vagy, hogy melóznod kell magadon és ehhez körülményt kell teremtened.

Szeretet, ami mindent legyőz

Az önmagunk felé megnyilatkozó szeretetben feloldódik minden neheztelés önmagunkkal szemben, hibáink valós tényként, de nem bűnökként jelennek meg a szemünkben. Ebben az elfogadás és a megengedés egyaránt benne van, de benne van a fejlődés és a tökéletesedés elvitathatatlan lehetősége is.

Aki önmagát szereti, az nem függ többé mások szeretetétől, de kifogyhatatlan a szíve, hogy másokat szeretetével árasszon el. Aki nem függ többé mások szeretetétől, abban megszűnik a megfelelési kényszer, az emberek iránt érzett birtoklásvágy, a félelem a magánytól. Az valódi önmaga lehet. Ez nem önzés, hanem a legmélyebb önzetlenség forrása. Ez nem önmagunk féltése, hanem az önfeláldozás képességének alapja. Ez nem önimádat, hanem kapu az őszinte és békés élet felé.

 

Önmagunk szeretetéről, a szeretet gyógyító erejéről, a szeretet ünnepének lelki megéléséről Karácsonyi számunkban olvashattok.

Folyt.köv.

 

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF