2018. 09. 22. szombat, Móric


Rovatok

+1

AZ IFBB Világbajnokság győztese!

Salamon Dia vagyok, 23 éves, győri főiskolai hallgató. 2012 óta versenyzem, de úgy érzem a sok munka, amit a sportba fektettem most hozta meg a gyümölcsét.

Nagyon hosszú volt az idei szezon, szinte az összes nemzetközi versenyen elindultam. Összességében mondhatom sikeresen, hisz mindig a képzeletbeli dobogó valamelyik fokara állhattam.

A madridi Arnold Classicon szeptemberben, és a prágai bikini olympián októberben is a harmadik helyen végeztem. Október végén a liverpool-i győzelmem hozta meg az igazi áttörést a sportkarrieremben, ugyanis az abszolút győzelmemmel egyúttal profi kártyát is nyertem, ami profi versenyeken való elin-dulásra jogosít fel a jövőben.

 

Ennek következtében vegyes érzelmeim voltak a világbajnoksággal kapcsolatban. Még nagyobb motivációt éreztem és semmiképp nem akartam ezek után csalódást okozni azoknak, akik hittek bennem. November 13-16-ig került megrendezésre az IFBB Világbajnokság a Millenárison, ahol nagy örömömre világbajnok lettem, hazám előtt.

Még most is libabőrös leszek, ha rá gondolok. Fantasztikus érzés volt a magyar himnuszt hallani és az elégedett, büszke arcokat látni. Vasárnap választották meg az abszolút világbajnokot, vagyis a hat magasságkategória világbajnokai küzdöttek ezért a címért. Az abszolút világbajnok a legmagasabb orosz lány lett, én pedig a 2. helyen végeztem a pontok szerint. Úgy gondolom, ez az évem nem is végződhetett volna jobban, ami a sportolói karrieremet illeti.

Bizakodva vágok bele a profi versenyzésbe...

 

Salamon Diával a 2015 júliusi díványunkban készített interjúnkat elolvashatjátok weboldalunkon!

2015-12-03

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF