2018. 09. 22. szombat, Móric


Rovatok

Utazzunk

Bora Bora - Francia Polinézia álomvilága

BORA BORA szigete a Csendes-óceán közepe tájékán az Egyenlítőtől délre található. Francia Polinézia egyik legismertebb szigete mely a Társaság szigetek észak - nyugati részén, Tahititől 230 km-re, az ún. Szélcsendes szigetek övezetében található. Nevének jelentése tahiti maohi nyelven "elsőszülött", mivel a legendák szerint az első szigetek között volt, amely kiemelkedett a vízből.

Látnivalók:

BORA BORA mindössze 29 km2 területű, így könnyűszerrel körbejárható akár a hagyományos, és egyszer feltétlen ajánlatos "LE TRUCK" teherautóból átalakított helyi busszal (kb. 1 óra alatt) vagy kerékpárral 2-3 óra alatt, kényelmesebben pedig bérautóval, illetve motorral. A sziget körül a világ talán legszebb színű és vizű lagúnái találhatók a külső korallzátonyok védelmében. Így nem csak élővilága sajátságos, hanem valóban csodálatos víz alatti és víz feletti kirándulásokat is lehet tenni.

Bora Bora vulkanikus szigetének közepén egy fantasztikus alakú hatalmas nagy hegy a MOUNT OTEMANURA (több mint 700 m magas) található több, valamivel kisebb hegycsúcs társaságában. Így a sziget belsejébe tett JEEP SZAFARI kirándulás során nem csak csodás völgyeket, vízeséseket, trópusi ültetvényeket tekinthetjük meg, hanem gyönyörködhetünk a Bora Borát körülvevő korallzátonyok és lagúnák sokszínűségében, valamint a sziget belsejét uraló trópusi esőerdő buja zöld rengetegében is.

LAGUNÁRIUM: Az egzotikus Bora Bora LAGUNÁRIUM kétségkívül Bora Bora egyedi látványossága, sok utazó kedvence, melynek sehol máshol a világon nincs párja...

A Bora Bora LAGUNÁRIUM-ban nem csak láthatja a Bora Bora lagúna csodálatos teremtményeit, hanem valóban meg is érintheti őket, ahogy felkészült búvártúra-vezetőjével elúszik mellettük. Itt minden állatot megtalál, melyekről eddig csak képeket látott vagy történteket hallott: teknősök, delfinek, cápák és ráják, trópusi halak hihetetlen mennyiségben, és annyi minden más...

VÍZI SZAFARI: Nem kell képzett búvárnak lennie, de még úszni sem kell tudnia ahhoz, hogy megcsodálhassa a Bora Bora lagúna víz alatti világának szépségét. A Vízi szafari lehetővé teszi, hogy oxigénpalack, lélegző pipa, súlyok vagy búvárszemüveg nélkül is megtekinthesse a gyönyörű korallokat és trópusi halakat! A sisakos Vízi szafari biztonságos, könnyű és túlnyomás nélküli búvárélményhez juttatja. A vendégek nagyméretű, kényelmes sisakot viselnek, a levegőt pedig közvetlenül a csónakból kapják. Folyamatosan képzett búvároktató kíséri őket a túra során. Mindegy, hogy 8 éves vagy akár 80, ezt az élményt biztosan nem akarja majd elszalasztani!

Mikor utazzunk?

Bora Bora szigetének trópusi- egyenlítői jellegéből adódóan két fő szezonja van: a novembertől áprilisig tartó csapadékos szezon, amelyre 27-30 °C átlaghőmérséklet, magasabb páratartalom, az évi csapadékmennyiség 75 %-a és rövid, de heves viharok jellemzők. A májustól októberig tartó száraz szezont viszont kevés csapadék, szárazabb levegő és valamivel alacsonyabb hőmérséklet jellemzi. Az uralkodó szelek óránként akár 40-60 km-es sebességgel is fújhatnak: a száraz szezon tipikus délkeleti szele a maraamu, a csapadékos szezoné pedig az észak-északkeleti toerau. Így legcélszerűbb a nyári főszezonban felkeresni, mely júniustól- októberig tart. Ezen belül július és augusztus a legkeresettebb időszak, így ha ilyenkor akarunk utazni, célszerű több hónappal előre helyet foglalni, hiszen a korlátozott kapacitású szállodákat az egész világból érkező, magasabb igényű nászutas turisták már jó előre lefoglalják. Nem véletlenül, hiszen mindenki tudja, hogy Bora Bora a világ egyik legszebb szigete és a legméltóbb helyek egyike egy nívós és életre szóló utazáshoz. Bora Bora várja Önt! Az "életben egyszer" úti célok legjobbika!

Hogyan közelíthető meg?

Budapestről vagy Bécsből Tahitira időszaktól függően legkedvezőbb repülőjegyek általában 4-500.000 Ft/fő áron foglalhatóak illetékkel együtt, repülési idő kb. 20 óra. Tahiti főszigetétől, Papeete fővárostól, ahová a nagy nemzetközi járatok is érkeznek, még további 45 perces belső járatos repülővel érhető el Bora Bora szigete. Ezen járatok oda-vissza összes adóval illetékkel szezontól függően 110-120.000 Ft/ fõ ártól már foglalhatóak. Reggel általában 7 órakor indul az első járat Papeetéből, vissza pedig a legutolsó általában este 6-kor jön. Naponta többször is van járat, nem csak ezen két sziget között, hanem Bora Bora-ról még más szigetek is közvetlen elérhetőek, mint Huahine, Moorea, Raiatea, vagy a távolabbi Tuamotu szigetek közül Rangiroa, Tikehau, Manihi, Fakarava, vagy a még távolabbi Marquisas szigetek is.

Időeltolódás: -12 óra (Tehát amikor Magyarországon éjjel 12:00 óra van, akkor Tahitin -Bora Bora- déli 12:00 óra van.)

Tahitit a „Szerelem Szigeteként” szokták nevezni. Mindössze egyetlen sziget Francia Polinézia öt szigetcsoportjából, de ez a régió legnagyobb, leghíresebb és történelmileg legérdekesebb szigete.

2015-05-06

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF