2018. 09. 24. hétfő, Gellért, Mercédesz


Rovatok

Szakértő véleménye

Candida és a gyógygombák

 

Candida és gyógygombák

Gombák és baktériumok minden emberen és emberben hemzsegnek. Nagy részük jó szándékú és elengedhetetlen a szervezet egészséges működésének szempontjából, kisebb részük rossz. Az, hogy ez utóbbiak okoznak-e kárt, attól is függ, hogy találnak-e rést a szervezet immunrendszerén. Ha megtalálják ezt a rést, azonnal megtelepednek benne, és elkezdik kellemetlen tevékenységüket.

A Candida albicans nevű sarjadzó gomba hozzátartozik az ember szervezetében lévő természetes és egészséges baktériumflórához. Legnagyobb számban a bélflórában található. Az egészséges szervezetben ez a gomba kifejezetten hasznos, ugyanis jótékonyan közrejátszik az emésztési folyamatokban.

Bizonyos körülmények között, például ha védekezőképességünk valamilyen oknál fogva meggyengül, a Candida túlszaporodhat, és - a legkülönbözőbb akut és krónikus tüneteket mutatva - betegségeket okozhat. A candidát tipikus civilizációs betegségnek is nevezhetjük, mert általában a modern világra jellemző felgyorsult életmód egyik következményeként szaporodik el a szervezetben. A gomba túlszaporodása azonban komoly egészségügyi következményekkel jár; sokan küzdenek Candida okozta megbetegedésekkel.

A Candida kialakulásához vezető okok

A Candida elszaporodásáért mindenekelőtt mi magunk, az életmódunk tehető felelőssé, ennek megfelelően a visszaszorításáért is magunk tehetünk a legtöbbet. A normális bélflóra egyensúlya általában a nem megfelelő táplálkozás miatt borul fel, amit túl sok édesség, állati fehérje, kalóriadús szénhidrátok bevitele, emellett kevés friss gyümölcs, zöldség, gabona fogyasztása jellemez. Túl sok természetellenes táplálékfajtát, állományjavítót, színezőt és más adalékanyagot fogyasztunk, s ezek a kémiai anyagok idővel tönkreteszik emésztőrendszerünket, felborítják normális bélflóránkat. Mindehhez szinte már természetesen kapcsolódik az állandó stressz, a kevés mozgás, a gyógyszerek, a gyakran felesleges antibiotikumok szedése, valamint a különböző hormonkészítmények és szteroidok bevitele. A bélben elszaporodó gombák sajnos az emésztőrendszerből kijutva szétterjedhetnek a test más területeire is.

A Candida kezelése

Miután általában mi magunk idézzük elő a bajt, így szerencsére sokat tehetünk azért, hogy egészségünk ismét helyreálljon. A Candida normális szintre való visszaszorításának egyik módja a diéta. Ha a gombák nem kapják meg a szükséges tápanyagokat, számuk csökkenni fog. Nagyon fontos az immunrendszer megerősítése, pre- és probiotikumok alkalmazása, valamint a helytelen életmód megváltoztatása. Az immunrendszer megerősítésének egyik kiváló lehetősége a Pure Gold Organic Cordyceps Sinensis 2x Forte Formula rendszeres fogyasztása, mely három gyógygomba folyékony kivonatát tartalmazza: Reishi, Shiitake és Cordyceps gomba.

 

Reishi gomba

A Reishi gomba (Pecsétviaszgomba, Ganoderma) antimikrobás és vírus ellenes hatását tudományosan dokumentálták, valamint egy 2010-ben publikált tanulmány szerint, Candida ellenes hatását is bebizonyították in vitro kísérletekben. Az eddigi tudásunk alapján a Ganoderma megakadályozza a különböző pathogén gombák micéliumos megtelepedését is. A Reishi gomba továbbá gyulladáscsökkentő hatású, szabályozza a bélműködést, segít megelőzni az emésztőrendszeri problémák kialakulását.

 

Shiitake gomba

A Shiitake gomba szintén gombaellenes hatással rendelkezik, több baktériumfaj szaporodásának gátlásához is hozzájárul. A Shiitake gombában található lentinán, mint hatóanyag, a gyomor- és bél-rendszeri panaszok, megbetegedések esetén hatásos: segíti az emésztőrendszer, többek között a vékony- és vastagbél regenerálódását. Nemcsak a vírusok, baktérium és paraziták szaporodása ellen kiváló, de segíti a károsodott emésztőrendszer regenerálódását, újjáépülését. Erősíti a bélfalat, megszünteti a gyulladásokat, elpusztítja a kórokozókat, helyreállítja a bélflórát, erősíti az immunrendszert.

 

Cordyceps Sinensis

A Cordyceps (Kínai hernyógomba) elősegíti az immunrendszer működését, növeli a szervezet ellenálló képességét és a sejt szintű oxigén felvételt. Képes a sejt szintű energiát (ATP/IP hányados) drámaian megnövelni.  A megnövekedett energiához jutó szervezet könnyebben képes regenerálódni, valamint több energiát tud fordítani a gyógyulási folyamatokra.

2015-06-05

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF