2018. 09. 25. kedd, Eufrozina, Kende


Rovatok

Aktuális

Creppy-story Miskolctól Amerikáig

Hírességeknek népszerűsítette a magyar gasztronómiát a fiatal vállalkozó

Amerikai hírességekkel is találkozott az a miskolci lány, aki Magyarországot képviselte az USA új nemzetközi programjában. A Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative (YTILI), azaz a Fiatal Transzatlanti Innovatív Vezetők és Vállalkozók Csúcstalálkozója Barack Obama és az USA kormányzatának kezdeményezésére jött létre ebben az évben először, hogy közös munkára, kapcsolatépítésre buzdítsa a különböző kultúrákban élő vállalkozókat a hosszú távú együttműködés reményében.

Magyarországot Oszlánczi Réka, a Creppy PalacsintaHáz tulajdonosa képviselte a találkozón, aki tíz éve sikeres vállalkozást üzemeltet Miskolcon és innovatív étterem-hálózat építésébe kezd.  A tradicionális magyar- és nemzetközi ízeket és ételeket favorizálja az étteremvezető, ám mindezt palacsinta-tésztába burkolva.  A palacsintázó kínálatára más városokban is felfigyeltek a fogyasztók és a vállalkozók. Ezért franchise rendszerré bővítené kezdeményezését a Creppy.

Ennek az ötletnek megvalósításához kapott támogatást a fiatal vállalkozó a találkozón, melyet június 1-25 között tartott az Amerikai Egyesült Államok Kormányzata 47 európai vállalkozó jelenlétével 42 különböző országból. A  résztvevők előválogatását az adott európai országok amerikai nagykövetségei végezték, és a pályázatokat a kormányzat bírálta el.

A Fehér Ház vendégeként Oszlánczi Réka három USA államban - Washingtonban, Chicagoban és San Franciscoban töltött három hetet és ismerkedett az amerikai vállalkozási kultúrával. A program végén részt vett a Szilícium-völgyben megrendezett vállalkozói és befektetői csúcstalálkozón.

Washington a kommunikáció bázisa

A program Washingtonban kezdődött, ahol  Victoria Nuland, az európai és amerikai kapcsolatokért felelős államtitkár látta vendégül a vállalkozói csoportot, melynek tagjai együtt ebédelhettek például Jonathan Karllal, az egyik legbefolyásosabb televízió, az ABC tudósítójával. A Google washingtoni főhadiszállásán az exclusív  állófogadást számos inspiráló előadás előzte meg. Az online kommunikációban rejlő lehetőségekről például az internet egyik alapítójaként számon tartott Vint Cerf beszélt. A hivatalos programokat városnézés, kulturális kínálat és gasztrokalandok színesítették.

Chicago, a franchise fellegvára

Negyvenhét európai vállalkozó nyolc különböző amerikai államban töltött két-két hetet.  Gondosan válogatott mentorok és munkahelyek segítették a résztvevőket az információgyűjtésben és a tájékozódásban szakterületek szerint. Oszlánczi Réka a franchise fellegvárában, Chicagoban kapott helyet a Rosati’s Pizza Étteremlánc főhadiszállásán. A cég több mint százötven étteremmel rendelkezik az USA területén és az idén további huszonegy étterem megnyitásán dolgoznak.  A Nemzetközi Franchise Szövetség (IFA) az egyik legdinamikusabban fejlődő franchise rendszerként tartja számon a céget, amely tizenöt fős stábot működtet, csakhogy kifogástalanul támogassa partnereit a vállalkozásfejlesztésben.

California, a csúcstalálkozó helye

A program San Franciscoban, Californiában zárult, ahol az Európát képviselő vállalkozói csoport a Global Entrepreneurship Summit (GES2016) - Vállalkozói Világcsúcs - rendezvényén vett részt. A csúcstalálkozónak idén a Szilícium- völgyben, a Stanford Egyetem adott otthont. Ez Barack Obama elnök kezdeményezése, mely nagy figyelmet kap, hiszen a befektetők ezen a rendezvényen találkoznak, innovatív ötleteket cserélnek, és üzleteket kötnek nemzetközi színtéren is.

Itt mutathatta be Oszlánczi Réka a magyar vállalkozási és gasztronómiai kultúrát és Magyarország dinamikus gazdasági fellendüléséről, fiatalos innovatív gondolkodásmódját A Creppy tulajdonosa a tanácskozáson Barack Obama és számos más jelentős politikai és gazdasági szakember, valamint hétszáz,  a világ minden pontjáról ideérkező vállalkozó és több mint háromszáz befektető társaságában volt jelen. A résztvevők között olyan hírességeket is számon tartanak, mint John Kerry politikus, Richard Stengel hírszerkesztő, Mark Zuckerberg a facebook megálmodója vagy Sundar Pichai a Google vezérigazgatója, Reid Hoffman, Travis Kalanick, Brian Chesky újítók, gigavállalkozók és sokan mások. 

 

 

"Megtisztelve érzem magam, és büszke vagyok, hogy Magyarországot én képviselhettem az Amerikai Egyesült Államokban, mint innovatív, újító, és dinamikus fiatal vállalkozó. Rengeteg inspirációval, újító ötlettel és hatalmas franchise szakmai tapasztalattal térek vissza hazánkba, hogy a kinn szerzett ötletekből és ismeretek alapján egy dinamikus, közös gondolattal vezérelt fiatal vállalkozói réteget tudjak inspirálni én is. Célom, Magyarországon erősítsem a franchise vállalkozási módszert és bizonyítsam, hogy közösen erősebbek vagyunk, mint egyedül."     

Oszlánczi Réka

2016-07-25

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF