2018. 09. 24. hétfő, Gellért, Mercédesz


Rovatok

Gasztro

Csokis pöfeteg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

(kb. 40 db)

A tésztához

150 g vaj

100 g csokoládé (45%-os ét)

200 g cukor (nád)

2 db tojás

1 teáskanál vanília eszencia (vagy 1 cs vaníliáscukor)

375 g búzaliszt

12 g sütőpor

80 g kakaópor (holland)

100 ml tej

A külsejére

50 g porcukor

50 g kristálycukor

Elkészítés:

1. A csokoládét felolvasztjuk, és kicsit hagyjuk visszahűlni.

2. A szárazanyagokat, lisztet, kakaót és az átszitált sütőport összekeverjük.

3. A vajat tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, majd jól kikeverjük habverővel. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, vanília kivonatot, összekeverjük.

4. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, folytatjuk a keverést. Majd hozzáadjuk a száraz anyagokat és a tejet és ezt is összekeverjük.

5. 2 órára a hűtőbe tesszük. Elég ragacsos masszát kapunk, de ne aggódjunk, mire vége a 2 órás pihenőnek a hűtőben addigra jobb lesz az állaga.

6. Ha letelt a 2 óra 2 db mélytányérba teszünk cukrot, egyikbe kristálycukrot, ha van finomszemcséset inkább, a másikba pedig porcukrot. A tésztából kis labdákat gyúrunk, amit előbb a kristálycukorba, majd a porcukorba hempergetünk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, úgy, hogy kis helyet hagyjunk a sütik között.

7. 180 °C -ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Ha kivettük rácsra tesszük hűlni, lehetőleg lapáttal, mert még elég puhák a sütemények. Míg hűlnek a külső része ropogóssá válik.

 

2015-09-08

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON




IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF