2017. 12. 16. szombat, Aletta, Etelka


Rovatok

Gasztro

Csokoládéd-epres pite

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az alaphoz

200 g Oreo keksz

60 g vaj (olvasztott)

A krémhez

160 g étcsokoládé (45-59%-os)

150 ml habtejszín (30-32%-os)

A díszítéshez

7 szem eper (friss)

10 g csokoládé – fehér

 

Elkészítés

Az oreo kekszet aprítógépben őröljük finom szemcséjűre, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat és keverjük jól el a masszát.

Egy 20 cm átmérőjű sütőforma aljába vágjunk sütőpapírt (így könnyen kifordíthatjuk majd az alapot a formából), majd nyomkodjuk bele az oreos masszát.

Simítsuk el a forma alján, egyenletesen, illetve kb. 1.5 cm magasságban a forma szélén is.

Tegyük 30-40 percre hűtőbe, hogy megdermedjen a vajas keksz.A tejszínt forraljuk fel és öntsük a csokoládéra.

Várjunk 1-2 percet, hogy kicsit olvadjon a csoki, majd keverjük addig amíg homogén állagú lesz a "krém".Vegyük ki a formát a hűtőből és öntsük a tejszínes csokoládét, az oreos alapra.

Egyenletesen simítsuk el a csokit.Az epreket vágjuk félbe és nyomkodjuk bele enyhén a csokirétegbe.

Szórjuk meg a tetejét apróra vágott fehércsokival és legalább 2 órára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.Meleg vizes késsel szépen szeletelhető.

 

 

 

2016-06-02

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON




IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF