2018. 04. 21. szombat, Konrád
Rovatok
Gasztro
Csokoládéd-epres pite
Az alaphoz
200 g Oreo keksz
60 g vaj (olvasztott)
A krémhez
160 g étcsokoládé (45-59%-os)
150 ml habtejszín (30-32%-os)
A díszítéshez
7 szem eper (friss)
10 g csokoládé – fehér
Elkészítés
Az oreo kekszet aprítógépben őröljük finom szemcséjűre, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat és keverjük jól el a masszát.
Egy 20 cm átmérőjű sütőforma aljába vágjunk sütőpapírt (így könnyen kifordíthatjuk majd az alapot a formából), majd nyomkodjuk bele az oreos masszát.
Simítsuk el a forma alján, egyenletesen, illetve kb. 1.5 cm magasságban a forma szélén is.
Tegyük 30-40 percre hűtőbe, hogy megdermedjen a vajas keksz.A tejszínt forraljuk fel és öntsük a csokoládéra.
Várjunk 1-2 percet, hogy kicsit olvadjon a csoki, majd keverjük addig amíg homogén állagú lesz a "krém".Vegyük ki a formát a hűtőből és öntsük a tejszínes csokoládét, az oreos alapra.
Egyenletesen simítsuk el a csokit.Az epreket vágjuk félbe és nyomkodjuk bele enyhén a csokirétegbe.
Szórjuk meg a tetejét apróra vágott fehércsokival és legalább 2 órára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.Meleg vizes késsel szépen szeletelhető.