2018. 07. 18. szerda, Frigyes


Rovatok

Gasztro

 

Csörögefánk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

(4 adag)

50 dkg liszt

25 dkg margarin

1 db tojás

1 csomag sütőpor

1 csipet só

1 tk rum

2 dl tej

1 cs vaníliás cukor

 

 

Elkészítés:

A lisztbe beletesszük a sót és a sütőport (cukor nem kell bele). A margarint két tenyérrel beledörzsöljük. Ezután a tojást egy kissé összekavarva a rummal és a tejjel a lisztbe beleöntve formálható tésztát gyúrunk, majd nyújtófával ceruzavastagságúra nyújtjuk. Derelyemetszővel gyermek tenyér nagyságúra és deltoid alakúra daraboljuk. Minden darabot egy vagy két helyen átlyukasztunk, a sarkokat ezeken a lyukakon keresztül visszahajtjuk. Két lyuk esetén egyiket egyik oldalról, másikat a másikról. Forró olajban kisütjük és egy tálba kiszedve még forró állapotában vaníliás cukorral megszórjuk.

 

 

2015-02-03

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON




IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF