2018. 07. 18. szerda, Frigyes


Rovatok

Gasztro

Csurgatott fánk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók

1,3 dl tej

1,3 dl víz

5 dkg vaj

1 csipet só

1 ek cukor

1 citrom reszelt héja

1 mk fahéj

20 dkg liszt

6 db tojás

3 ek rum

0,75 liter olaj a sütéshez

Csurgatott fánk (churros) elkészítése

A tejet a vízzel és a vajjal együtt felforraljuk, beleszórjuk a sót és a cukrot.

Miután felforrt hozzáadjuk a lisztet és még a tűzön hagyva erőteljesen keverjük addig, míg összeáll és elválik az edény falától. A forró masszát langyosra hűtjük, majd gépi habverővel egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a citromhéjat, a fahéjat és a rumot. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítunk jó két ujjnyi olajat. A masszát csőrös habzsákba szedjük és kócos csigákat nyomunk az olajba. Amikor egy csigával elkészültünk, befogjuk a csőr végét, nehogy szétfolyjon a massza, mielőtt új csigát kanyarintunk.  Kb. 4 csiga fér el egyszerre egy nagyobb serpenyőben. A csigákat mindkét oldalán szép pirosra sütjük kb. 2-2 perc alatt. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon róla.

 

 

 

2015-01-30

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON




IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF