2018. 09. 24. hétfő, Gellért, Mercédesz


Rovatok

Dizájner

Dekorációs tippek a fürdőszobában

 

A fürdőszoba legyen a relaxálás, testi és lelki megtisztulás színhelye, éppen ezért fontos hogyan rendezzük be. Következő tippjeink reméljük, segítségedre lesznek! Egy fürdőszoba nemcsak funkcionális feladatokat láthat el, hanem egy igazi pihenő oázis lehet számunkra, ahol testi és lelki szinten is megtisztulhatunk. Lássunk néhány tippet, amellyel hangulatosabbá tehetjük ezt a helyiséget!

A megváltozott életmódnak köszönhetően ma már számos szokásunk eltér a korábbiaktól. Ma már a fürdőszobát nem csak tisztálkodásra használjuk, hanem kihasználva a lehetőségek sokaságát több időt töltünk el benne, hogy fittek, csinosak legyünk.

A fürdőszoba egy független tér az otthonunkban. Olyannak kell lennie, mint amilyenek mi vagyunk. A napi szokásainkat és szükségleteinket kell szolgálnia, mindezt ötvözhetjük némi luxussal. A lényeg, hogy azokban a percekben, amikor elvonulunk privát szféránkba, akkor minden a mi nyugalmunkat elégítse ki.

Egy darab halálra ítélt szobanövény, néhány tengeri kagyló és egy rózsaszín, szőrös vécészett még egyetlen fürdőszobát sem varázsolt elragadóvá. Itt van néhány tipp a legújabb lakberendezési trendek alapján, amivel aztán tényleg életet lehelhetsz a fürdőbe!

Fa és növények

Korábban évtizedekig elképzelni sem lehetett mást, mint hogy jéghideg csempe és neonfény uralja a fürdőszobát, az új anyagoknak és bútorgyártási megoldásoknak köszönhetően azonban már a természetesség is érvényesülhet ebben a helyiségben: a speciális, vízlepergető borítással ellátott fafelületek jól bírják a párát - mégis olyan fürdőszobába javasoljuk őket, ahol ablak gondoskodik a természetes légáramlásról. Az új trendnek köszönhetően a fürdőszobában is helyet kaptak a növények, akár egy egész falat is feldobhatunk vele. Egyre több dizájner tervez hasonló élő felületet a belső terekbe, ami már jóval túllépi a cserepes növény fogalmát. Ha szeretnénk, hogy fürdőnk a harmónia és a feltöltődés szentélye legyen, a legjobb, ha természetes anyagokkal egészítjük ki, a bútorok és az egyéb dekorációs elemek tekintetében egyaránt. Használhatunk fa vagy keleties hangulatú, bambuszbútorokat, de fonott kosarakat és rattan kiegészítőket is.

Tértágítás üveggel, tükörrel és csempeszínnel

Kicsi a fürdőszobád? Akkor toldd meg egy kicsivel! Az üvegfelületek anélkül tagolják a teret, hogy zsúfoltság érzetét keltenék. Az átlátszó zuhanykabin-fal éppen ezért sokkal jobban mutat, mint a függöny - ráadásul praktikusabb is, mivel nem csorog ki alatta a víz. A falra helyezett óriási tükör optikailag szinte megkettőzi a teret, az ajtótól legtávolabb eső fal sötétebb árnyalata pedig gondoskodik róla, hogy hosszabbnak tűnjön a helyiség.

Rusztikus és modern

A két - egymásnak látszólag ellentmondó - stílus keveredéséből igazán egyedi és hangulatos fürdőszobát teremthetsz. Már egyetlen régi szék behelyezésével és egy kandallópárkány-szerű vékony polc felszerelésével is sokat teszel az otthonos atmoszféráért, ám mégiscsak a modern, melegebb fényt árasztó lámpatestek adják meg a pikáns kontrasztot. A kisebb sarokkád helytakarékos megoldást jelent, a fémtalpon nyugvó mosdó pedig kifejezetten kecses.

Lépcső és függöny

Ha szeretsz a kádban ázni, az álom-fürdőszobád alighanem valahogy így néz ki. A tér közepére állított, lépcsővel körbevett, már-már trónszerű fürdőkád szinte hívogat, hogy relaxálj benne egyet! Haladó hedonistáknak, akik nem restek ünnepet varázsolni a szürke hétköznapokból, egyenesen kötelező a dolog. Ha viszonylag nagy fürdőszobai ablakunk van, kifinomult hatást érhetünk el ha függönnyel fátyolozzuk a beáramló fényt és fokozhatod a kellemes, szobaszerű hatást, ami ráadásul még a diszkrécióról is gondoskodik. Válasszunk olyan függönyanyagot, amelyről könnyen lepereg a víz és hamar szárad. Mennyezeti halogénvilágítással tehető teljessé az összkép.

Dupla mosdó

Csak semmi veszekedés és kapkodás reggelente, hogy kié a mosdó vagy a fürdőszoba! Egyre több pár dönt amellett, hogy még helyszűkében is két mosdót szereltet a fürdőbe, hiszen így lényegesen megnyújtható a napi alvásidő, valamint csökkenthető a stressz.

Arról nem is beszélve, hogy a saját polcára mindenki azt pakol, amit szeretne - nem találsz többé borotvahabot a megszokott arctonikod után nyúlva a tükrös szekrényben!

Márvány és arany

A karakteres dekoranyagokkal is lehet jó ízléssel bánni: a mértéktartás a lényeg! Amennyiben közel áll hozzád a márvány hűvössége és az arany melegsége, ne habozz a fürdőszobádba tenni őket! A luxuslégkört perzsaszőnyeggel és bársonyfüggönnyel fokozhatod, mintegy szentéllyé emelve a fürdőszobát, ami így az egész lakás dísze lehet.

2015-06-17

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF