2018. 09. 25. kedd, Eufrozina, Kende


Rovatok

Aktuális

Duplázott Mimó - Két bajnoki címet is besöpört idén a gyirmóti krosszos

 

Nem is sikerülhetett volna jobbra Varga Imre ’Mimó’ szezonja a magyar motokrossz bajnokságban. A 17 éves gyirmóti srác nem talált legyőzőre a juniorok és a felnőtt MX2-esek küzdelmeiben sem. Mindkét kategóriában bajnok lett az elmúlt vasárnap!

A hosszú évek kemény edzései és az ínségekkel teli lemondások szeptember 11-én meghozták a várt sikert a peresztegi Team HTS KTM ifjú titánja számára. Ifjabb Varga Imre – akit mindenki csak Mimónak hív – fiatalon került a magyar bajnokcsapat szárnyai alá, 2012-ben. Azóta sok hullámhegyet és völgyet megjárt, de ez mit sem számít, mikor bőséges pezsgőzuhannyal fogadja győri rajongótábora a gyáli verseny céljában.

A méltó ünneplést maximálisan kiérdemelte az új bajnok, aki egy ritkán látott bravúrt hajtott végre ebben az évben. A junior (21 év alattiak) és a felnőtt MX2-es kategória pontvadászatában is az élen végzett. Az ifjúsági bajnoki címet két héttel ezelőtt, Hódmezővásárhelyen már bezsebelte, a gyáli fináléra pedig úgy utazott el, hogy már csak két pontot kellett hoznia riválisaival szemben. De ő nem bízott semmit a véletlenre, a magyar bajnoki sorozat egyik legnehezebb pályáján újra megnyerte a kategóriáit, így kétség sem férhetett a végső sikerhez.

„Nehéz olyankor bármit is mondani, mikor egy régen dédelgetett álma megvalósul az embernek. Nem is tudok mást tenni, csak köszönetet mondani a csapatomnak, a családomnak, a szponzoraimnak, a barátaimnak és a szurkolóimnak, hogy mindig mellettem álltak. Hosszú lenne a lista, ha mindenkit név szerint említenék, ők pontosan tudják, hogy kire gondolok. Nélkülük ez a siker nem jöhetett volna létre.” – nyilatkozta meghatódva az új motokrossz bajnok.

Bár a magyar sorozat befejeződött, Mimó számára még korán sem ért véget a szezon. Várják az újabb, nehezebb feladatok. Két cseh bajnoki versenyen, a junior válogatott színeiben, és a kiskunlacházi magyar csapatversenyen is nyeregbe száll még idén az újabb dicsőségekért, és majd csak október közepétől pihenhet.

A peresztegi székhelyű Team HTS KTM tarolt idén az élsport kategóriában. Mimó két bajnoki címe mellé még az MX1-es elsőség is házon belül maradt a 24 éves Szvoboda Bence révén. 2012 óta minden évben a HTS Team adja az aktuális élsport bajnokot a hazai motokrosszban. Kiss Márk, a csapat harmadik embere Mimó kategóriáiban pedig a második helyezéseket csípte el.

A magyar motokrossz bajnokság végeredménye

Junior MX2:
1. Varga Imre, 294 pont
2. Kiss Márk, 238 pont
3. Lévai Csaba, 182 pont
4. Dömök Dominik, 181 pont
5. Csömöri Krisztián, 175 pont

Élsport MX2:

1. Varga Imre, 279 pont
2. Kiss Márk, 223 pont
3. Kruss Károly, 197 pont
4. Lévai Csaba, 152 pont
5. Dömök Dominik, 149 pont

Elsport MX1:

1. Szvoboda Bence, 285 pont
2. Martin KRC, 229 pont
3. Déczi Balázs, 213 pont
4. Szőke Márk, 207 pont
5. Szabó Zoltán, 177 pont

2016-09-19

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF