2018. 09. 24. hétfő, Gellért, Mercédesz


Rovatok

Dizájner

 

Egyszerű, nagyszerű húsvéti dekoráció!

A húsvéti dekoráció nem áll meg a tojásfestésnél hiszen, mint ahogy karácsonykor feldíszítjük az egész házat - nem csak a karácsonyfát - így ezt megtehetjük húsvét alkalmával is. Amit azonban nem árt figyelembe vennünk, hogy legyen szép, egyszerű, és főleg: gyorsan elkészíthető. Az alábbiakban ehhez szeretnénk segítséget nyújtani néhány gyorsan és könnyen kivitelezhető ötlettel. Teremtsünk vidám húsvéti hangulatot!

1. Tojáshéj váza

Nagyon egyszerű és olcsón, könnyen megvalósítható ez a dekoráció. Nagyon mutatós, akkor is, ha natúron hagyjuk és úgy is, ha befestjük. Miután beszíneztük a tojást, és megszáradt, éles, nagy késsel lékeljük meg, hagyjuk kifolyni a tartalmát, majd öblítsük ki. Ha a festés mellett döntünk, bármely tojásfestési eljárás alkalmazható. Lehet sima egyszínű (akár a lakás színeihez illeszkedő), de akár mintás, pöttyös, csíkos.

Ha megszáradt, kerülhet bele virág, kis barka ág, s bármiféle zöld levél, és még füvet, növényeket is ültethetünk bele.

2. Tojásfa

A tojásfa az egyik talán legelterjedtebb dekorációs eleme a húsvétnak. Az egyszerű ágakra akasztott színes tojások vidám hangulatot teremtenek. A faágak mellé tehetünk barkát aranyágat, színes virágokat. A fára pedig szinte bármi felakasztható ami a húsvéthoz kapcsolódik. Dekorálhatjuk színes tojásokkal, papírból kivágott húsvéti mintákkal, színes szalagokkal, virágokkal.

Ha szép háttér elé kerül - pl. pasztell színű kendő, vagy textil, vagy az ablak elé - máris ünnepi fókuszt ad a lakásnak.

3. Tojástartó

A tojások helyett a tojástartóé a főszerep. Színesre festjük, majd kis poharakban vagy a korábban elkészített tojáshéj vázákban virágokat állítunk bele. Akár az egészet kitömhetjük szalmával, fűvel fészket készítve és ebbe helyezhetünk festett tojásokat virágokat. Az összkép pedig bájos és hordozza a húsvéti hangulatot.

4. Vintage stílus

Az alapszínek: tört fehér, szürke, sötétszürke, gránit. Egyedül ez számít, ha az összes dekorációt ebben a színskálában válogatjuk össze, a hatás különleges és időtlen lesz. Mindent használhatunk ami régi, legyen az régi újságpapír, csipke, pasztell színű szalagok de akár gombokkal is variálhatjuk a kompozíciónkat.

Megjelenhet egy fa vagy fonott kosár, melybe szalmára helyezünk decoupage technikával készített tojásokat. Ezzel a technikával nagyon látványos mintákat ragaszthatunk fel, például régi színes szalvétákból kivágott figurákat vagy akár régi újság, könyvlapokat. Nagyon látványos, trendi hatás érhető el vele.

5. Húsvéti girland, azaz tojásfüzér

Igazi húsvéti dekoráció, ugyan egy kicsit a karácsonyt idézi, de a tojás motívum azért kikéri magának és húsvétot fog kreálni. Színes papírból akár 15-20 perc alatt is elkészül.

Készíthetjük színes, tarka pomponokból, vagy filctojásokból, filcnyulakból is.

Mintás, színes papírokat is felhasználhatunk akár csomagolópapírt és tovább varriálhatjuk ha virág motívumokat is belefűzünk.

6. Rusztikus dekoráció

Ha van otthon megfelelő alapunk - egy szép, zöld növénnyel teli cserép, fém vödör vagy láda, abba ültessük a színes tojásokat melyeket virágokkal vegyünk körül. Használjunk sok fát, természetes anyagokat, sok növényt. Kövekkel, ágakkal készített kompozíciókkal díszítsük otthonunkat. Gyönyörű látvány érhető el, ha régi üvegekbe befőttesüvegbe készítünk virágokkal tojásokkal díszített húsvéti fészkeket.

2015-03-30

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF