2018. 09. 24. hétfő, Gellért, Mercédesz


Rovatok

Gasztro

Epres mascarpone

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

Tészta:

15 dkg darált keksz

2 evőkanál olvasztott vaj

1 mokkáskanál őrölt vanília

Krém:

1 evőkanál zselatin

50 dkg mascarpone

0,5 dl víz

1,75 dl tej

10 dkg cukor

50 dkg eper

Epres mascarpone elkészítése:

Először elkészítjük a tészta alapot. A darált kekszbe belekeverjük az olvasztott vajat, az őrölt vaníliát, és kézzel összedolgozzuk. Az így kapott tészta morzsás állagú, ami majd később, a hűtőbe téve fog összeállni.

A tésztát vagy 6 db kb. 7x7 cm-es kis négyzet alakú keretbe, vagy egy normál 28 cm-es tortakarikába rakjuk, jól lenyomkodva, kb. fél cm-es rétegben.

Ezután elkészítjük a krémet.

A vízzel felfőzzük a zselatint, és egy kicsit pihentetjük. A mascarponét összekeverjük a tejjel és a zselatinunkhoz keverjük. Ezután rakjuk hozzá a cukrot, és ezzel is eldolgozzuk szép simára. Arra ügyeljünk, hogy a krémet nem habosítjuk. Az epreket alaposan megmossuk és kettévágjuk. Az előkészített keret oldalát kirakjuk vele, vágással a keret oldalára. Beleöntjük a krémet úgy, hogy kb. fél centit elhagyunk a tetejéről. 1 napra hűtőszekrénybe tesszük, és csak másnap öntjük be a kihagyott részt zselatinnal.

 

2015-05-27

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON




IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF