2018. 07. 18. szerda, Frigyes


Rovatok

Gasztro

 
Erdei gyümölcsös pohárkrém
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hozzávalók (6 db kisméretű pohárhoz)

 

Krém

100 ml tejszín (35% zsír)
1/2 vanília (15 g)
50 g cukor
100 g  fehér csokoládé
110 ml tejszín 

1. Krém elkészítése

A 100 ml tejszínt a cukorral, és a vaníliával forráspontig melegítjük.
Öntsük át egy szitán a fehér csokoládéra.
Várjunk egy pár percig, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad,
majd a másik kimért tejszínt is keverjük bele 1 órát hűtőben pihentetjük,
majd turmixgéppel habosítjuk.

   

Friss gyümölcsöntet

100 g eper
50 g málna 

2. Öntet elkészítése

Turmixgéppel pépesíteni.

   

Édes keksz

100 g liszt
60 g  sótlan vaj
40 g porcukor
5 g őrölt mandula
1 tojássárgája

3. Kekszalap elkészítése

Habosítsuk ki a vajat a porcukorral, adjuk hozzá a tojássárgáját és a mandulát is.
Végén adjuk hozzá a lisztet is, majd fél órára pihentessük hűtőben.
Vékonyra kinyújtjuk, és akkora korongokat készítünk,
mint az előkészített pohár teteje.
150 °C -on 10 percig sütjük aranysárgára.

   
 

4. Összeállítás:

A pohár aljára betöltjük az epres- málna velőt, rányomjuk a vaníliahabot.
A pohár tetejére rárakjuk a kekszet, és gyümölccsel díszítjük.

   

 

2015-07-06

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON




IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF