2018. 09. 24. hétfő, Gellért, Mercédesz


Rovatok

Tech

Érkezik a valós időben fordító fülhallgató!

Az eszközt a New York-i Waverly Lab kutatói fejlesztették ki, és állítják, hogy megtalálták a megoldást arra a problémára, hogy hogyan is értessük meg magunkat olyan helyen, ahol egyáltalán nem beszéljük a nyelvet,de pl. mégis szeretnénk több időt eltölteni ott.

Persze ott vannak az online fordítók és társaik, azonban azok nem adnak azonnali választ, hiszen ki kell keresni. Nos, ezt a problémát hivatott áthidalni, a Pilot névre keresztelt készülék. Az eszköz maga két fülhallgatóból áll, amit az eltérő nyelven beszélőknek csak a fülükbe kell dugni. Amikor elkezdenek beszélni a készülék valós időben fordítja is az elhangzottakat. Így tökéletesen megértik majd egymást, anélkül, hogy magyarázni és várni kellene.

Kép: hvg

Ahhoz, hogy az eszköz működjön, egyelőre még szükség van egy alkalmazásra, amelyet az okos telefonunkra tölthetünk le, ami feldolgozza a műveleteket. A rendszer, amelyet a kutatók használnak egyelőre még titkos.

Árát tekintve, egész barátinak mondható, ahhoz képest, amit nyújtani tud majd, hiszen kb. 300 dollárért, vagyis 84.000 Ft-ért már a magunkénak tudhatjuk az okos kis fordítót.

Nézd meg a videót róla, nem semmi:

2016-06-15

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF