2018. 09. 22. szombat, Móric


Rovatok

Ara trend

Esküvő 2015-ben

Az esküvő ipar - ha nevezhetjük így a területhez kapcsolódó cégeket - munkáját, mára már nem csak a hagyományok követésével, hanem új trendek teremtésével is foglalkozik. Néhány évvel, évtizeddel ezelőtt a Trash the dress (tegyük tönkre a menyasszonyi ruhánkat) vagy a 3D videó a lakodalomról, de az extrém ruhák is ismeretlenek voltak. Az esküvő ipar is fejlődik a modern kor vívmányaival együtt.

Hogyan?

A divattervezők a világ legnagyobb textil gyáraival karöltve fejlesztenek ki újabb és újabb különleges anyagokat. Ma már nem lepődünk meg a matt organza anyag láttán, vagy a csillámokkal gazdagított tüllök tapintásán és az ezüst hímzések esetében sem.

A fotósok, videósok is új technikákkal, kreatívabb egyedi megoldásokkal teszik az ifjú pár nagy napját feledhetetlenné. Már készülnek háromdimenziós videók is, hogy szinte újra átélhető legyen a jeles esemény.

Az éttermek palettáin, már nem csak a hagyományos magyar konyha választéka szerepel, hanem egyre többet találkozunk a modern konyhai megoldásokkal készült különleges étkekkel. Nem kell a tengerpart mellé utaznunk, ha egy kis kagylóra, rákra vágyunk.

 

Bizony ezzel együtt a házasulandók igényei is változtak. Az esküvő az egyik legköltségesebb "mulatság" az ember élete során. Mindenki megpróbálja a maximumot kihozni ebből az egy napból. Illetve mostanában már nem csak egy napról szól a történet. Kreatív fotózás egy második ruhában az esküvő előtt vagy után. A párok igyekeznek, minél jobban kiélvezi minden lehetőséget. Egyházi szertartás a családdal, igazi hercegnő ruhában, majd egy másik alkalommal őrült buli a barátokkal szintén egy új extrém esküvői ruhában. Igen, ma már nem ritka, ha két ruhája van a menyasszonynak. De az sem, ha a vőlegénynek!

 

 

A násznépről se feledkezzünk meg! A legtöbben a vendégek közül is ruhát váltanak. Van, aki kényelmi okokból és van, aki a divat hatására.  Napjainkban a menyasszonyok követik a legnevesebb divatházak által évente piacra dobott kollekciókat és a magyar menyasszony se éri be kevesebbel. A luxus mellett az extravagancia, az egyediség beköltözött hazánkba is. Ma már a legtöbb menyasszony nem az ártatlanságot szeretné kifejezni megjelenésével, hanem szeretné elkápráztatni a vendégeket és a vőlegényt is.

És mi van a szórakozással, szórakoztatással?

Igen, nem csak szórakozni, hanem szórakoztatni is kell. Mégpedig nem másnak, mint az újdonsült házasoknak. Ezért divat a (surprise wedding first dance) azaz a meglepetés tánc a násznépnek, ami általában meg van fűszerezve többféle populáris zenei válogatással és táncstílussal.

Vagy a menyasszony szöktetés mellett divatba jött a vőlegény rablás is! De tovább gondolva a dolgot, nem ritka a menyasszony tánc mellett a vőlegény tánc sem.

Ami annyiban különbözik, hogy nem a ropogós papírpénz, hanem az aprópénz gyűjtése a feladat, méghozzá úgy, hogy a násznép ebben aktívan akadályozza az ifjú párt.

És még hosszasan sorolhatnánk, hogy miben más ma egy esküvő, mint 10-20 évvel ezelőtt.

Ami viszont sosem változik, hogy két ember teljes egyetértésben, szeretetben, szerelemben összeköti az életét és mindegy, hogy ezt egy aprócska kápolnában teszik szűk családi körben, vagy harsány lakodalommal ünneplik napokig, az igazi boldogság garantált, hiszen az igazi áll mellettünk!

Az Araperla Szalon azt kívánja az új esztendőben minden kedves olvasójának, hogy találja meg az IGAZIT!

 

 

Ara Trend rovatunk szerkesztője:

Arany Márta

Araperla Szalon

+36 20 371 21 86

www.araperla.hu

 

2015-01-14

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF