2018. 07. 18. szerda, Frigyes


Rovatok

Gasztro

Eszterházy torta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók

(20 cm-es tortakarikához)

 

Krém

50 ml rum

300 g vaj

50 g enyhén pörkölt darált dió

5 db tojássárgája

125 g cukor

0,25 db vaníliarúd kikapart belseje

250 ml tej

 

Felvert lap

20 g liszt

260 g enyhén pörkölt darált dió

300 g cukor

300 g tojásfehérje

 

Elkészítés

Felvert lap

A tojásfehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd belekeverjük az összekevert lisztet és diót. A masszából öt lapot kenünk zsírozott lisztezett tepsire, és kisütjük 210 C-fokon 10 perc alatt.

Krém

A tejet felforraljuk a vaníliával, majd hozzáadjuk a tojással kikevert cukrot, és 85 C-fokig hevítjük, folyamatos keverés mellett. A tűzről levéve hozzáadjuk a diót. A langyosra hűlt főzetet kihabosítjuk a vajjal és a rummal.

Töltés

A krémet 4-felé osztjuk és az öt lap közé töltjük egyenletesen. A kidermedt torta tetejét lekenjük forró lekvárral, és áthúzzuk 40 C-fokos fondánnal, amibe csokoládéval pókháló mintát spinelünk.

A torta oldalát dióval panírozzuk.

 

Megjegyzés

Recept 1 db 20 cm átmérőjű tortakarikához. A 300 g tojásfehérje kb. 10 db tojás.

 

2015-11-05

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON




IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF