2018. 07. 18. szerda, Frigyes


Rovatok

Gasztro

Farsangi fánk

Hozzávalók

A fánkhoz:

500 g liszt

200 ml tej

40 g élesztő

50 g porcukor

60 g olvasztott vaj

5 db tojássárga

A sütéshez:

olaj

A díszítéshez:

baracklekvár

porcukor

 

Farsangi fánk elkészítése

A lisztet egy edénybe tesszük.

A langyos tejet, a porcukrot és az élesztőt pedig egy másik edénybe kimérjük, és hagyjuk 10 percig pihenni, hogy felfusson.

A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. Kelesszük, míg duplája nem lesz, vagy gőzpárolóban 30 percig 40 fokon.

Kb. 2 cm vastagságúra nyújtva egy szaggatóval kiszúrjuk, majd 15 percig pihentessük.

Forró olajas serpenyőben mindkét oldalát arany barnára sütjük.

A fánk jobban felduzzad, ha sütés közben a serpenyőt betakarjuk a fedővel.

Tálaláskor porcukorral és baracklekvárral ízesítjük.

 

2015-02-06

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON




IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF