2018. 08. 21. kedd, Hajna, Sámuel


Rovatok

Ara trend

Fókuszban a menyasszony - praktikus tanácsok esküvő előtti szépítkezéshez

A tökéletes esküvői sziluetthez, a teljes harmóniához hozzá tartozik a ruha, a csokor, a frizura és a smink összhangja. Ez utóbbi kettőnek is megvannak a maga szabályai, javallatai, amikre érdemes odafigyelni. A következőkben nézzük, mik ezek.

Ha nem is gyakorlat, hogy rendszeresen járunk fodrászhoz, sminkeshez pedig még annyira sem, a menyegző napján elmaradhatatlan, hogy hozzáértő szakemberek segítsenek formába hozni külsőnket. Az is előfordulhat, hogy ilyenkor a menyasszonyok nem azt a szakembert keresik fel, akihez egyébként rendszeresen járnak, mert nem minden fodrász tud pl. tökéletes kontyot készíteni, és a kozmetikus pedig nem biztos, hogy tud sminkelni.

A gyönyörű frizura érdekében időben egyeztessünk a fodrásszal, hogy milyen előzetes teendőink vannak, kell-e hajat festetni, igényel – e speciális ápolást a hajkoronánk, hogy kellően rugalmas és szépen csillogó legyen, szükség van – e vágásra és beszéljünk meg egy időpontot próbafrizurára is, amikor a fodrász elkészíti az elképzelésünknek megfelelő hajkölteményt.

Ugyanilyen fontos, hogy bőrünkre is kellő figyelem irányuljon. Nagyon jót tesz a szaunázás, heti egy szolárium, rendszeres testradír és értékes olajokat tartalmazó testápoló használata, hogy igazán puha és selymes legyen a bőrünk. Gondoljunk csak bele, hogy mennyien fognak megérinteni az esküvőnk napján. A szőrtelenítést ne hagyjuk az esküvő napjára, intézzük el előtte 1-2 nappal.

Az arcunk ápolására kiemelt figyelmet kell fordítani, ha egyébként nincsenek bőrproblémáink, akkor minimum egy kiskezelést, arcmasszírozást iktassunk be az esküvő előtti héten, ha problémás a bőrünk, akkor pedig célzott kezelésre van szükség az esküvőt megelőző hetekben, hónapokban, az otthoni arcápoló kozmetikumok rendszeres használata pedig elengedhetetlen.  A smink is szép bőrön mutat a legszebben, ezt tartsuk szem előtt.  

A tökéletes sminkhez profi megoldás profi sminkes választása, aki olyan tartós sminket készít, mely az esküvő alatt végig a helyén marad. Nem kenődik el, nem maszatolódik, nem pereg le.

Készíttessünk próbasminket, ha van elképzelésünk, akkor azért, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy biztosan jó lesz, ha nincs akkor pedig azért, hogy nyugodtak legyünk afelől, hogy az, amit a sminkes gondol, illik hozzánk, tudjuk majd viselni.

A próbafrizura, és különösen a próbasmink készítéséhez olyan árnyalatú ruhában érkezzünk, mint amilyen a menyasszonyi ruhánk lesz majd. Így érvényesül majd legjobban az összhatás.

Az esküvő napjára bármilyen lehetetlennek tűnik, igyekezzünk kipihenni magunkat, mély kivágású felsőben vagy legjobb ingben menni fodrászhoz, sminkeshez és pont ebben a sorrendben. Előbb a fodrász készíti el a frizurát, majd a sminkes a makeupot.

A fodrásznál takarjuk le kendővel dekoltázsunkat, hátunkat, hogy ne érje a frizuránkra fújt hajlakk.

Az öltözködéshez készítsünk a közelbe egy vékony selyemkendőt, ruhafelvételnél lazán terítsük a fejünkre, így nem fog sérülni sem a hajunk, sem a sminkünk.

Sminkek: Fejes-Tóth Judit

Frizurák: Srakady LÍvia

 

2016-06-02

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF