2018. 09. 25. kedd, Eufrozina, Kende


Rovatok

Aktuális

Győr legérdekesebb helyei

Győr nemcsak a folyók városa, de igen gazdag műemlékek terén is. Elnyerte a műemlékvédelem Európa Nostra-díját a történelmi városmag tervszerű helyreállításáért.

A következőkben pedig arról olvashattok, hogy hol érdemes megpihenni egy kávéra, elkölteni egy igazán jó ebédet, illetve melyek azok a programok, amiket kár lenne kihagynod.

Kulturális Program: Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum

Május 8-án nyit a Képek egy eltűnt korból című kiállítás Gróf Batthyány Gyula képeiből. Az eddigi legnagyobb, legteljesebb közgyűjteménybe rendezett kiállítás várja a látogatókat. Mind a kiállítás, mind az ez alkalomból megjelenő katalógus a legújabb kutatási eredményeket hivatott bemutatni.

Izgalmas Borbár: Divino Győr

Borbár, ahol a vendégek fiatal, magyar borászok borait kóstolhatják – akár 120 tétel közül válogatva. Egyedi környezetben, stílusosan, lazán és mégis szakmai hozzáértéssel. A finom borok mellett, programokat is biztosít a bár, hetente csütörtökönként koncertekkel fokozzák a hangulatot.

Egészséges Üzlet: Paleo Zóna

Az egyre nagyobb berkekben elterjedő paleo étrend követőinek igazi kis kincses sziget a belvárosban elhelyezkedő kis üzlet. Szakszakácskönyvektől az ételek elkészítéséhez szükséges hozzávalókon át minden megtalálható.

Kutyabarátok Helye: Pascucci Caffe

Az igazi kutyabarát hely, ahol szívesen látnak kis kedvenceddel együtt. Finom szendvicsek, sütemények és nagyszerű italok várják a vendégeket. Ezen a helyen nagyszerűen megférnek egymás mellett a kutyás vendégek és azok is akiknek nincs házi kedvencük.

Igazi Zenei Élmény: Győri Filharmonikus Zenekar

Kobayashi japán karmester vezénylésével egy nagyszerű koncertet ad a filharmonikus zenekar május 13-án a Richter teremben. Kobayashi lett a Magyar Televízió I. Nemzetközi Karmesterversenyének első helyezettje.

Csalogató Étterem: Snidling Bistro

A bisztróban kiadós és nagyon ízletes szendvicsek mellett senki sem marad éhes, valamint igazi vitaminbombák az étterem által készített smoothie-k. Csak egy kávéra van időd vagy a reggeli és ebéd kínálatuk vonz? Akkor a bisztróban a helyed, ahol egy barátságos csapat fogad tárt karokkal.

Design Bolt: Minima Design Store

Már nem kell egészen a fővárosig mennünk, ha a divat és a design szerelmesei vagyunk. Hiszen a Minimában a nem mindennapi lakberendezési tárgyakon át az egyedi kiegészítőkig minden megtalálható.

A Házas Örömök Helye: A Kutya Meg A Macska Kézműves Kávébár

A névből adódóan is következtethetünk arra, hogy állatbarát helyről van szó. Igazán kreatívak szendvics, saláta és sütemények tekintetében, ezért minden héten változik a választék, valamint a helyi manufaktúráktól, őstermelőktől szerzik be szörpjeiket és kekszeiket.

Időtálló: Bergmann Cukrászda

Bergmann Imre 1939 tavaszán családi vállalkozásként indította a cukrászdát, ami igazi időutazós élmény. Az eredeti bútorok és berendezési tárgya varázsa mellet, a cukrász termékek minősége is kiállta az időpróbáját.

Nyugalmat és Meghittséget Árasztó: Radó-sziget

A sziget közvetlenül a Rába torkolatánál található. Számos virág mellett az idelátogatókat a déli oldalon gyönyörű platánfák fogadják, az északi részen pedig vadgesztenyefákba feledkezhetünk bele. A szigetről néhány perc alatt megközelíthető a strand és a termálfürdő is.

2015-05-06

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF