2018. 08. 21. kedd, Hajna, Sámuel


Rovatok

Trendi lány

Hogyan válasszuk ki a tökéletes parfümöt?

A megszokott illat helyett egy másik után nyúlni a drogériák polcain mindig rejt magában kihívást, hiszen, akár magunknak vásárolunk, akár egy szerettünknek, a tökéletes parfüm megtalálása korántsem egyszerű. Ráadásul a kínálat is óriási, így ahhoz, hogy megtaláljuk a hozzánk leginkább illő illatot, akár több ezer parfümöt is végigszaglászhatnánk. Szerencsére nem kell, hogy így legyen, hiszen ma már akadnak olyan szakemberek bőven, akik segítenek abban, hogy megtaláljuk a személyiségünkhöz leginkább passzoló illatot. De, hogy induljunk útnak egyedül megtalálni a tökéletes parfümöt? Ebben leszünk most a segítségetekre.

Első lépés: Tudd meg melyik illatcsalád illik hozzád leginkább!

A parfümöket számos eltérő illatkategóriákba csoportosították, mint például: virágos, gyümölcsös, orientális, fás, fűszeres… Érdemes hát utána járnunk, hogy az eddig használt szeretett illatunk melyik családba tartozik, ezt az információt általában a parfümös dobozok oldalán megtaláljuk, vagy körülnézhetünk az online parfümériák oldalán, ott a termék leírásában biztos, hogy feltüntetik. Fontos még a vásárlás előtt eldöntenünk, hogy mely illatokat szeretjük és mi az, amit ki nem állhatunk, pl. ha nem szeretjük az erős fűszereket, mint a fahéj akkor kerüljük el az orientális illatokat. Kis segítség: a vizes és zöld jegyek általában frissek, a gyümölcsösek édesebbek, a virágos illatok közül pedig kiemelkedik a rózsa, ami igazán nőies. Ha a fás jegyek vonzanak, akkor szantál. Az orientális illatok pedig, mint fentebb említettük több keleties fűszerből állnak: fahéj, kávé, gyömbér, sáfrány vagy szerecsendió.

Második lépés: Figyelj oda a személyiségedre!

A parfüm a megjelenésünk egy fontos része, mely alapján a környezetünk megítél minket, így meglehetősen ronthat az összképen az, ha nem a személyiségünknek megfelelő illatot használjuk. Jó ötlet, ha több parfümöt tartanunk otthon: egyet a hétköznapokra, ami könnyed, egy testesebbet az alkalmakra, valamint nem árt, ha nyárra is beszerzünk egy kifejezetten nyári parfümöt, amely alkohol nélkül készül, így az erős napfény nem tesz kárt a bőrünkön.

Harmadik lépés: Hova fújjam?

Soha ne fújjuk ruhára, mert foltot hagyhat, nem mellesleg utolsó jegyként a bőrünk illata is kell a tökéletes hatásért. Nem hiába van az, hogy ugyanaz a parfüm más és más illatú lesz különböző embereken. A legjobb, ha a pulzuspontokra fújjuk a permetet, mivel ott a legintenzívebb, de fújhatjuk a dekoltázsra is, ekkor vegyük figyelembe, hogy az orrunk hamar betelhet az illattal, és ilyenkor hajlamosak vagyunk túlzásokba esni a megfelelő mennyiséget illetően. Nyáron érdemes a térdhajlatba is fújni a parfümből, ha lenge ruhát viselünk, de alkalmazhatjuk azt a módszert is, hogy kifújunk 2-3 fújást a parfümből és belesétálunk, így elérjük, hogy egyenletes illatréteget kapjunk. Aki a hajára szereti fújni, ügyeljen arra, hogy bár jól tartja az illatot, de szárítja is azt, az alkohol miatt. Plusz tipp: a csuklónkon és nyakunkon ne dörzsölgessük, mert az illatmolekulák megtörhetnek, inkább hagyjuk, hogy magától megszáradjon.

Negyedik lépés: Ne ítélj az üvegről!

Általában a parfümgyártók az üveggel és a parfüm reklámjával szeretnék kifejezni, hogy milyen jellegű az adott illat, ezért vásárlás előtt érdemes a parfüm reklámját, reklámfotóját megnézni, mert arról kiderül, hogy főként melyik korosztálynak, és milyen alkalomra ajánlják. Gyakran maga az üveg is megmutatja, milyen illat rejtőzhet benne: egy letisztult, elegáns, és visszafogott üvegben általában hasonló jellegű illat lehet. Ugyanez érvényes a parfümök színére is, melyek így igen kifejezőek: a lágy rózsaszín színvilág púderesebb parfümöt rejthet, a mély lila pedig egy érzékibb illatot.

Különböző illatok

Friss - A legkedveltebb és legkönnyebben hordható parfümök a könnyed, citrusos - gyümölcsös illatúak.

Virágos - A virágos illatokat mindig is a nőiességgel hozták kapcsolatba. Ezek az illatok általában egyszerűek és élvezetesek.

Keleties - Általában erőteljesek és pézsmaillatúak. A keleties illatok csábítóak, hiszen az ókorban a pézsmát afrodiziákumként használták.

Férfias - A férfi parfümöket két kategóriába lehet sorolni: friss és sportos, gyümölcsös illatjegyekkel, valamint erőteljesebb illatok, amelyek bátrak és férfiasabbak.

Fás illat - Fás illatok a föld, a meleg és a tél illatait idézik fel. A fás jelleget szantálfa és a pacsuli adja. Keresd az üvegen a következő kulcsszavakat: szantálfa, pacsuli, vetiver, tölgy, cédrus, gaiac fa.

Zöld illat - A zöld illatok friss, sportos, alkalmi illatok. Keresd az üvegen a következő kulcsszavakat: galbanum, ibolyalevél, jácint, rebarbara, borostyánlevél, petitgrainolaj.

Virágos illat - A virágos illatok romantikusak, hagyományos női illatok. Keresd az üvegen a következő kulcsszavakat: rózsa, jázmin, gyöngyvirág, ibolya, pünkösdi rózsa, tubarózsa, magnólia, orgona és ylang-ylang.

Gyümölcsös illat - A gyümölcsös illatok frissek, citrusosak, és néha kicsit fűszeresek.   Keresd az üvegen a következő kulcsszavakat: alma, cseresznye, ribizli, málna, sárgabarack, őszibarack, dinnye.

Orientális (keleti) illat - A keleti illatok gazdagok, érzékiek, egzotikusak. Kiemelkednek páratlan melegségükkel és érzékiségükkel. Keresd az üvegen a következő kulcsszavakat: borostyán, vanília, pézsma, egzotikus virágok, kardamom, gyömbér, fahéj, szegfűszeg.

2016-06-02

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON




IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF