2018. 05. 28. hétfő, Csanád, Emil


Rovatok

Gasztro

 

Húsvéti torta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

(8 szelet)

20 dkg étcsokoládé

20 dkg vaj

1 csésze barnacukor

1 tk vaníliás cukor

2 db tojás

1 csomag sütőpor

1.75 csésze liszt

0.25 csésze kakaópor

0.75 csésze tej

30 dkg mogyorókrém

80 db pici csokoládé húsvéti tojás

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra. Készítsünk elő egy 20 cm-es kerek tortaformát. Olvasszuk meg a csokoládét, majd hagyjuk kicsit meghűlni. Krémhez a vajat, cukrot és a vaníliás cukrot és a tojást keverjük össze, majd a kihűlt csokoládét hozzáöntjük a krémhez. Szitáljuk le a lisztet, sütőport és a kakaóport együtt. Keverjük a tejbe a lisztet, a sütőport, cukrot és a kakaót.

A kivajazott tortaformába öntsük bele és süssük 160 °C-on

1 órán át. Hagyjuk állni 15 percig mielőtt, díszítjük.

A mogyorókrémet rákenjük, majd a tojásokat a tetején helyezzük el.

 

 

 

2015-03-05

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON




IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF