2018. 09. 24. hétfő, Gellért, Mercédesz


Rovatok

Tech

Ilyen lesz, az ablak nélküli repülőgép

 

A Center for Process Innovation, brit technológiai kutatóvállalat, készítette el azokat a látványterveket, amelyek bemutatják a repülés történelmének következő lépcsőfokát. Az elképzelések szerint, néhány év múlva olyan repülőgéppel utazhatunk, aminek az utasterébe nem ablakok, hanem hatalmas OLED- kijelzők kerülhetnek.

A kutatóvállalat szerint 10 éven belül eltűnhetnek az apró ablakok a repülőgépekről. Becslések szerint ennyi idő kelhet ahhoz, hogy a gyártók az utastér falait OLED- képernyőkkel boríthassák be. Ami minden bizonnyal izgalmasabb vizuális élményt tár majd az utasok elé.

 

A kijelzőn tájékoztatják az utasokat a repülési információkról, de használhatják számítógépes monitorként is és internetezni lehetne rajta, valamint a légiutas-kísérőkkel is kapcsolatba léphetnének az utasok. Ezek mellett a képernyőre a repülőgép külső részére elhelyezett kamerák képét vetítik valós időben, ha viszont rossz és felhős az idő, akkor látványos panorámaképeket láthatnak az utasok.

Az ablakok lehagyása nem csak a gép súlyát csökkentené, ami ez által kevesebb üzemanyagot igényelne, de ezzel együtt csökkenne a káros szén-dioxid-kibocsátás is, illetve a kevesebb üzemanyag használat miatt, a repülőjegyek olcsóbbak lehetnek. Az iparág több szereplője is álmodott már meg hasonló repülőket, pl.: az Airbus is.

2016-03-02

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF