2018. 08. 21. kedd, Hajna, Sámuel


Rovatok

Tech

Jön az okos mackó és irányít majd mindent

 

A Mu Design álmodta meg a mackó formájú gesztusirányítású távvezérlőt, név szerint a Bearbot-ot.

A kis macinak konkrét gesztusokat lehet tanítani, hogy az általunk kiválasztott mozdulatokra végrehajtsa majd az előre meghatározott feladatokat. A helyes kis Bearbot lesi majd minden kívánságunkat, hogy otthonunkat a lehető legkényelmesebbé varázsolja.

De miről is van szó lényegében? Egy univerzális távirányítóról, ami infra, bluetooth, ZigBee és rádió jelekkel kommunikál. Természetesen ehhez az okoseszközhöz is tartozik egy mobil applikáció, amit android és iOs alapú rendszerekre tudunk majd letölteni, így ennek segítségével lehet beprogramozni a mackót.

A mozdulatainkat egy 3D gesztusvezérlőnek hála ismeri fel, és egy kis TFT képernyőn a reakcióit is láthatjuk, pl. kacsintás.

A Bearbot-nak hála egyszerre több eszközt is irányíthatunk majd, és ehhez elég lesz mindössze a kezünket vagy épp a kisujjunkat mozdítanunk, hogy a bekapcsoljuk a tévét vagy szabályozzuk a fényeket.

Azonban, mint minden eszköznek, ennek is megvannak a korlátai, így ha az egész lakást szeretnénk lefedni vele, akkor szükségünk lesz a nagy mackó kisbocsára is, a mini Bearbot-ra. A kisebbik eszköz csupán arra szolgál, hogy továbbítsa a nagy jeleit 5 méteren túl vagy akár egy akadályon keresztül is.

Mi egyből beleszerettünk az ötletbe :)

2016-08-31

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF