2018. 02. 24. szombat, Mátyás


Rovatok

Gasztro

Karácsonyi Reform Mézes Krémes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók (4 adag)

Tésztához:

200 g fehér tönköly liszt

300 g teljes kiőrlésű tönköly liszt

300 g búzaliszt

1 tk szódabikarbóna

50 g nádcukor

1 csipet só

1 tk őrölt fahéj

szerecsendió

1 db tojás

150 g vaj

150 g kókuszzsír

hideg víz

Továbbá:

175 g baracklekvár

Krémhez:

1 l tej

150 dkg vaj

1 db vaníliarúd

2 csomag Bourbon vaníliás cukor

4 ek liszt

5 ek búzadara

6 ek méz

25 g puffasztott amaránt

 

Mázhoz:

10 dkg 70%-os étcsokoládé

75 ml tejszín

2 g vaj

2 dkg kókuszzsír

2 dkg nádcukor

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze a száraz elemeket, majd egy villával vagy robotgép dagasztóspiráljával dolgozzuk bele a nedves elemeket is. Csak a legvégén dolgozzuk össze kézzel. A vízből csak annyit adjunk hozzá, amennyi kell a megfelelő állaghoz. Pihentessük 30 percet, majd osszuk 4 részre.

Mindegyiket nyújtsuk ki egy 25x35 cm-es nagyságú téglalapra sütőpapíron (amekkora a tepsink). Lapos sütőlapon süssük ki őket 180 °C-os sütőben 8-9 perc alatt.

Közben készítsük el a krémet.

Ehhez 500 ml tejet forraljunk fel a vajjal, vaníliával és a mézzel. A lisztet és a darát keverjük ki simára a maradék tejjel. Ha már forr a vaníliás tej, keverjük bele a lisztes-darás tejet is, és folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be. A még meleg krémbe keverjük bele a puffasztott amarántot is.

A sütemény betöltése:

Tegyük a legcsúnyább lapot a tepsi aljába, erre kerüljön a krém egyharmada. Majd jön egy újabb mézes tészta réteg, amit kenjünk át a forró lekvárral. Erre kenjük a krém másik harmadát. Jöhet a 3. lap, amit szintén megkenünk krémmel. A legszebb tésztalap kerüljön felülre. A mázhoz a hozzávalókat gőz felett olvasszuk fel, majd kenjük rá a süteményre.

Hagyjuk kihűlni, majd pihentessük legalább egy éjszakát a hűtőben.

 

 

 

 

 

 

 

2015-12-03

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON




IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF