2018. 09. 25. kedd, Eufrozina, Kende


Rovatok

Aktuális

Kerékpárkölcsönzés Győrben

Budapest és számos vidéki város után Győrben is kiépítették a közösségi kerékpárkölcsönző rendszert, mely összesen 180 bicikliből áll. A GyőrBike nevű rendszert 100%-ban európai uniós forrásból építették ki városunkban. A kölcsönzés várhatóan szeptember 7-én elindulhat, augusztus 7-től pedig teszt időszak kezdődött.

23 kölcsönző állomást hoztak létre, összesen 256 dokkolóval, amennyiben eredményes lesz az üzemeltetés a kerékpárok számát 215-re növelik majd a 180-ról.

„Borbély András, az üzemeltető Cycleme Bérkerékpár Rendszerek Kft. ügyvezetője közölte: a célközönséget elsősorban a 14 év felettiek és az egyetemista korosztály jelenti.”

A biciklik és állomásaik megjelenésükben megegyeznek Győr címerében és a 2017-es nyári ifjúsági olimpiai fesztivál arculati elemeiben megtalálható színekkel,tehát fehér alapon, zöld, narancssárga,kék és rózsaszín köszönnek vissza ránk.

A kölcsönzésnél megkülönböztetik majd az alkalmi és állandó felhasználókat, az alkalmiak egy online regisztráció után kapnak, egy kódot melynek segítségével használhatják a kerékpárokat. Az állandóak pedig, fél vagy egy évre szóló szerződéskötés után kapnak egy plasztikkártyát és így érintés után használhatják a bicikliket. A díjszabás rendszere még kiépítés alatt van.

 

2015-08-13

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF