2018. 08. 21. kedd, Hajna, Sámuel


Rovatok

Dizájner

Kerti Oázisok - Legyen a kerted a nyugalom szigete

Tölts minél több időt a szabadban. Próbálj ki néhány praktikus és hangulatos megoldást, legyen szó akár kicsi vagy nagy kertről, teraszról.

Manapság már teljesen megváltoztak a kerttel kapcsolatos nézetek, már nem csak a fák és virágok birodalmát látjuk benne. Ugyanis hódítanak a kertet nyárra nappalivá alakító trendek, így a ragyogó napsütés minden pillanatát ki tudjuk élvezni. Nem elhanyagolható tény az is, hogy a szabadban eltöltött idő milyen jótékony hatással bír az egészségünkre is.

Nézzük, hogyan is alakíthatnánk ki úgy a szabadtéri helyeket, hogy az nemcsak nekünk, de barátaink számára is tökéletes legyen:

Egy kerti nappali kialakítása tulajdonképpen saját magunk kényeztetése. Egy kényelmes kanapé, párnák, szép gyertyák, lámpák, kosarak, növények és számos apró kiegészítő tárgy teheti nemcsak kényelmessé, de széppé, meghitté is.

Pergolák és fedett teraszok

Gyakran találkozhatunk a pergolával, ami lényegében egy árnyékos pihenő kialakításában segít, hiszen védelmet nyújt a napsütés ellen, ráadásul számos kiegészítővel a társasági élet legkedveltebb színhelyévé válhat.

A pergolák vázát leggyakrabban felületkezelt, vagy festett fa gerendákból készítik. A függőleges tartóoszlopokra helyezik a keresztgerendákat. A keresztgerendákra helyezik fel a tetőelemeket. A tetőelemek is legtöbb esetben gerendából, vagy élére állított deszka pallóból készülnek. Az így kialakított tető vázra gyakran szőlőt, örökzöld növényeket futtatnak fel, vagy szabályozható árnyékoló berendezéseket szerelnek. A pergola alá kényelmes kerti bútort tehetünk, vagy egy kerti grillezőt is telepíthetünk. A fedett teraszok akár szabadba nyíló kandallóval is kiegészülhetnek.

Milyen bútort is válaszunk? Mutatunk néhány ötletet!

Legyen színes és hívogató – Ne féljünk erős színeket használni a napozóágyak kiválasztásánál, hiszen egy jól megválasztott árnyalat csodákra képes.

TIPP: Nem mindegy milyen anyagból készültek kerti bútoraink, de még a rajtuk található textíliák és párnák anyaga is kritikus pont lehet. Amikor kiválasztjuk, a bútort vegyük figyelembe, hogy ellen kell állnia az időjárás változásainak, jó kell bírnia a kinti hőmérsékletet és a közvetlen napfényt is, nem beszélve a páratartalomról.

Örök klasszikus a rattan – Ezzel nem lőhetünk mellé. Mindig mutatós, elegáns és hangulatos hatást kölcsönöz. Egyaránt jól mutat egy nagy kertben és egy kis teraszon is.

A raklap még mindig divat – Használjuk hát őket, hiszen így egy igazán egyedi megoldást kaphatunk, ha pedig van bennünk némi vállalkozói szellem, akkor magunk megalkothatjuk kertünk díszeit.

Egyszerű, és nagyszerű – Ha mindig a praktikus megoldásokat keresed, akkor válassz olyan bútort, ami összecsukható, ezek rendkívül praktikusak és kis helyet foglalnak, ezzel teret adva más kinti elfoglaltságnak.

Kerüld a giccset – Ma már inkább a letisztult kertek kapnak nagyobb figyelmet, hiszen már nem divat kerti törpéket, mini vízköpőket és rózsaszín flamingókat tenni oda, ahol kialakítjuk saját kis oázisunkat.

2016-06-02

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF