2018. 09. 24. hétfő, Gellért, Mercédesz


Rovatok

Ara trend

Kiegészítők

Ma már nagyon sok kiegészítő közül választhatod ki azt, amelyik a legjobban kiemeli az egyéniségedet.

Próbálj fel többféle stílusút, mielőtt meghozod a végső döntést és közben gondolj arra, milyen lesz a ruhád, a frizurád, a sminked, hiszen ez mind meghatározza a kiegészítők viseletét. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy túl sok kiegészítőt választanak, pedig itt is igaz: a kevesebb sokszor több!

Fátyol

Fátylat csak egyszer viselhet az életben egy nő, mégpedig az esküvőjén. Ha ezt a megismételhetetlen alkalmat elszalasztja, lehet, hogy évek múltán, mikor megváltozik az ízlése, elmúlik az ifjúság heve, szomorúan fog arra gondolni, hogy nem volt fátyla.

A fátyol színének illeni kell a ruha színéhez. Figyelni kell arra, hogy a fehérnek is sokféle árnyalata van, és manapság divatosak a színes ruhák is (ekrü, rózsaszín, extrém, stb.).

A ruhához többféle hosszúságot és formát kell felpróbálni, hogy láthasd, melyik mutat a legjobban a ruhához. A szép fátyol a ruhát nem takarja el, hanem kiemeli a szépségét, és királynői viseletté emeli! Ha hátul különleges kivágású, díszítésű a ruha, akkor csak olyan hosszút válassz, hogy ne takarja el! Ha uszályos a ruhád, a fátyol ne legyen hosszabb az uszálynál, de lehet, hogy a fenék alá érő változat lesz a legszebb. A vállig érő fátylak a legtöbb esetben jól mennek minden ruhához és alkathoz.

A fátyol mintája passzoljon a ruhád mintázatához! Nagyon divatos, ha a fátyolra apró kis gyöngyök, strassz kövek vannak ragasztva, vagy a ruha csipkéjével van körbeszegve. Lehet még szaténnal szegett, ez mindig nagyon elegáns hatású. Ha damillal szegett a fátyol, akkor az alja hullámos lesz.

A fátyol rögzítése attól függ, hogy milyen lesz a frizurád, a fodrász hogyan tudja a hajkölteményedhez a legkönnyebben illeszteni. Sok - ritka vagy nagyon rövid hajú - menyasszony kétségbeesik, hogy az ő hajában nem fog megállni a fátyol. Mindenkit megnyugtathatunk, ez nem így van! A fátyolt lehet rögzíteni kis fésűvel, aprócska csipeszekkel, hullámcsattal, szalaggal, koszorúval, stb.

Kalap

A fátyol egyeseknek kissé tradicionálisnak tűnhet, nekik tökéletes választás egy kalap.

A jól megválasztott kalap harmonikus a menyasszonyi ruhával vagy éppen emeli a menyasszony megjelenésének fényét. Egy egyszerű vonalvezetésű, vissza-fogottan elegáns ruhához egyaránt választható azonos stílusú kalap, de éppen ellenkezője is, azaz akár egy kifejezetten extravagáns, merészen egyedi darab is, ami oda vonzza a tekinteteket.

A kalap szintén tartalmazhat kis tüllt, vagy fátylat, amely azért megadja az esemény eleganciáját és ünnepélyességét, és tegyük hozzá, hogy bizonyos ruhákhoz szinte csak kalap mutat jól. 

Ha ruhád egyszerű szabású, nem túldíszített, akkor nyugodtan választhatsz széles karimájú, virággal, tollal díszített kalapot is, ellenkező esetben pedig egy kisebb, szolidabb kalap tűnik inkább jó megoldásnak.

A nagyon nagykarimájú kalapok természetesen elveszik a magasságod, így ügyelj arra, nehogy optikailag agyonnyomjon. A nagy kalap nyom, de a kisebb fejrész jobban kiemeli a széles arcot, ezt tartsd szem előtt a kalapválasztásnál.

Ne csüggedj akkor sem, ha más arcformájú vagy. Az alacsony fejrészű, a girardistílusú, mérsékelt karimájú kalapok szinte mindenkinek jól állnak. A kalap fejrésze mindig sarkalatos kérdés a választásnál: alacsony vagy magas, kerek, mélyebb vagy lapos tetejű kalap? A kerekebb állúaknak egyértelműen a lapos tetejű, a fejbe nem túlzottan belesüppedő kalapforma a helyes válasz-tás. Így, mivel az arcból több látszik, a fej hosszabbnak, arányosabbnak tűnik majd. A kerek kalap-fejrész pedig a szögletesebb arcúaknak áll jól, hisz lágyabb vonalaival nőiesebbé teszi az arcot.

Fejdísz

Nagyon sokféle fejdísz létezik. Még mindig tartja magát a hagyományos, apró virágos fejdísz, akár csak egy fésűre dolgozva, akár félkör alakban. Van zuhatagos változata is, amikor a fejdíszről hátul damil szálakra ragasztott apró kis gyöngyök lógnak. Sokan inkább az apró kisvirágokat szeretik, amiket a hajba (leginkább kontyba) lehet tűzni. Legújabb divat a hajtű, ennek a végén egy szép kis dísz van virágokból, gyöngyből, kristályokból.

Kesztyű

Többféle kesztyű létezik: ujjas - ujjpántos, átlátszó - nem átlátszó, díszített – nem díszített, hosszú – rövid, stb.

A kesztyű viselését nagyon át kell gondolni, és mindig a ruhával együtt kell próbálni. A kesztyű viselése hagyomány, sok családban akkor komplett a menyasszony öltözéke, ha a kesztyű is megvan. Viszont vigyázzunk, mivel a kesztyű nagyon sok esetben elrontja az összképet, „túl sok lesz”, giccsessé teszi az összhatást. A nagyon sok csipkével, gyönggyel díszített ruhához nem illik az agyondíszített, csipkés-gyöngyös- fidres-fodros kesztyű. Ellenben egy egyszerűbb ruhát fel lehet vele dobni.

Stóla, boleró, pelerin

A menyasszonyi és a menyecske ruha fölé mindenképpen válassz stólát, vagy bolerót, mert még a legnagyobb kánikulában is hűvös lehet az éjszaka.

A stóla egy szélesebb sálszerű kendő, olyan anyagból, amiből a ruha készül. A díszítése hasonló a ruháéhoz. A boleró olyan, mint egy kiskabát, csak elől nem ér össze. Lehet rövid, vagy hosszú ujjú is. A díszítése szintén harmonizál a ruhával. Mostanában nagyon divatosak az éppen csak a vállat takaró, hátul magasított álló galléros bolerók. Pelerint legtöbbször hideg időben tartandó esküvőkre választanak, általában valamilyen melegebb anyagból készül (leggyakoribb a szőrme-szatén kombináció). Szőrmekabátkát egészen hideg téli esküvőkön lehet viselni.

Kistáska

Praktikus kiegészítő, melyben a legfontosabb apróságok elférnek: zsebkendő, korrektor, biztosítótűk, ragtapasz, stb. Anyagában, és díszítésében egyezzen a ruhával.

Ékszer

A menyasszonyi öltözék dísze, megkoronázza a megjelenést. Mindig a ruhához próbáljuk fel, vagy hasonló dekoltázsú felsőhöz. Az a legszebb, amikor a menyasszonyi ruha gyöngyeiből, vagy azokhoz hasonlókból készül az ékszer.

A menyasszonyi ruhához illő különböző stílusú ékszerek bő választéka kapható, a klasszikustól egészen a modern-ig. Ami a divatékszerek készítését illeti, az új technikák megjelenésével a divatékszerek alkalmazása már nem kell azt jelentse, hogy giccses darabokat viselünk, melyekről kilométerekről meg lehet állapítani, hogy hamis ékszerek.

Próbálj időtlen ékszert választani, hogy te és a koszorús-lányaid jóval az esküvő után is viselhessétek a megvásárolt ékszereket. Nincs értelme olyan valamit vásárolni, melyet csak egyszer használsz és aztán véglegesen az ékszeres dobozban tartasz.

Mindenképp olyan esküvői ékszert válassz, amely kihangsúlyozza a menyasszonyi ruhádat. Ha a menyasszonyi ruhád tiszta fehér, ajánlott platinát, ezüstöt vagy fehér aranyat választani. Az elefántcsontszínű esküvői ruhák krémes árnyalatát nagyszerűen kiemelik a gyöngyök és az arany. Ha a hajadat szabadon leeresztve hagyod, bármilyen stílusú fülbevalót viselhetsz. Használhatsz esküvői hajdíszt, melyek nagyszerűen kiemelik a leomló hajfürtöket és a fejtetőre fésült hajat.

2015-06-04

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF