2018. 09. 24. hétfő, Gellért, Mercédesz


Rovatok

Szakértő véleménye

Kő az otthonunkban

 

A minőségi kő-díszítő anyagok, exlusive anyagok beszerzése, forgalmazása, megmunkálása és kivitelezése az építőipar, belsőépítészet valamint kegyeleti termékek felhasználásánál egyre növekedő tendenciát mutat. A lakosság és a beruházók egyre nagyobb igényekkel állnak elő közvetlen környezetüket tekintve. Mindenki szereti a szépet, és harmóniára törekszik! A befektethető összegyűjtött tőkét ki-ki tehetsége szerint próbálja jó helyre invesztálni. A nagy beruházók hoteleket, társasházakat, villákat építettnek, melyekben ma már természetes a kő felhasználása, az azzal történő díszítés. A kisbefektetők, családi házat építenek, vagy a meglévő házukat, lakásukat díszítik, ezzel is növelik ingatlanjaik értékét a beépített minőségi anyagokkal, melyek megmunkálásában tudunk segíteni, értéket teremteni.

Naponta adunk szakmai tanácsot, javaslatot a hozzánk fordulóknak, hogy a lehető legjobb döntés szülessen a megrendelő részéről. Számunkra is az a legnagyobb öröm, hogy ha megrendelőnk maximálisan elégedett munkánkkal és ajánl bennünket másoknak, akik felkeresnek bennünket és szintén elégedett ügyfeleink lesznek.

Számunkra a minőség a jó kapcsolat kialakítása után a legfontosabb tényező mindennapjainkban.

Munkánkra jellemző, azaz értékesítői dogma, hogy „eladni egyszer mindenki tud”, de csak az elégedett ügyfélnek tudunk újra és újra eladni, segíteni, értékesíteni mindenki megelégedésére.

Ezek után szeretnénk egy kicsit eligazítani, elkalauzolni ma a kedves olvasót a beépíthető kövek világába. Ha valaki életének még nem része a kő, akkor garantáljuk, hogy ha egyszer kipróbálja, biztosak vagyunk abban, hogy egy életre szóló szerelem köttetik, s része lesz további életének.

A természetes kőburkolatok sugárzó vagy éppen tartózkodóan visszafogott, puszta jelenlétükkel képesek olyan atmoszférát teremteni úgy kertjeinkben, mint otthonainkban, amelyet a társadalmi, technikai változások okán talán már réges-régen elveszítettünk, elfeledtünk. Visszacsempészhetjük a természetet a falak közé, így újra valódi kapcsolat alakulhat ki saját világunkkal, mely jó érzéssel tölt el bennünket. Az egész épület és különösen a belső terek olyan struktúrára tehetnek szert, melyet immár megoszthatunk másokkal, illetve ami képes megformálni, valóságos térformába önteni találkozásaink, hazatéréseink, megpihenésünk ritmusának megfelelő helyesen megformált teret.

Szeretnénk bemutatni - csak felsorolásszerűen - azokat az új kőburkolatokat, amelyek legtöbbje csak az utóbbi néhány évben vagy éppen napjainkban vált viszonylag könnyen és gyorsan elérhetővé hazánkban, a piacon megjelenő importőrnek köszönhetően.

A mészkő a természetben előforduló, üledékes kőzet. Az őstengerekben növények és állatok meszes vázából mésziszapként nagy tömegben ülepedett, majd évmilliók alatt a nagy tömeg hatására cementálódott össze. Gyakran találkozhatunk benne őskövületi maradványokkal.

Vannak lazább, ill. tömöttebb mészkövek is. Színüket tekintve nagy változatosságot mutatnak: fehér, tojáshéj színű, szürkés, sárgás, illetve sötétebb árnyalatok is felelhetők.

A márvány tulajdonképpen átalakult mészkő, kémiai összetételét tekintve szinte azonos. Magas nyomás és hőmérséklet hatására kristályosodik. Színe széles skálán mozog, rengeteg árnyalattal találkozhatunk a fehértől a feketéig. Keménysége a mészkőével hasonló, de még szebben faragható.

Az egyik legismertebb márvány az Olaszországban bányászott carrarai, mely fehér színével, szürkés erezetével rengeteg antik szobor anyagát is adja.

Időtállóságukat több száz éves épületek és szobrok bizonyítják.

A gránit a természetben előforduló mélységi magmás kőzet, mely a legelterjedtebb a Földön. Nagy mélységben, magas hőmérsékleten, lassú lehűlés útján keletkezik.

Míg az üledékes kőzetek kb. 50-200 millió évesek, ezek 300-1000 millió éves vagy ennél is ősibb kőzetek. 
A Föld felszíni erőinek, a tektonikus mozgásoknak köszönhetően, vagy az eróziónak a hatására kerül a felszínre. Színe széles skálán mozog, de az igazi "arcát" magas fényű polírozásnál mutatja.

A világ számos pontján tömbökben bányásszák, majd szeletelik. Az építőiparban díszítő- és épületkőnek egyaránt használják. 
Magas keménysége miatt csak speciális szerszámokkal munkálható meg. Nagyon jól áll ellen a savaknak és lúgoknak, valamint az időjárás viszontagságainak, fényes felületét évszázadokig tartja.

Az aglomerát kb. 95%-ban természetes kőőrleményből készül, nagy szilárdságú poliésztergyantába ágyazva. Mechanikai tulajdonságai hasonlóak, mint a köveké. Különböző adalékok és kvarcit hozzáadásával a gránit keménysége is elérhető.

Felhasználási területei: konyha- és fürdőszoba pultok, lépcsők, padlók, asztallapok, kandallók, falburkolatok, belsőépítészeti elemek, párkányok.

A kvarcit mesterséges kőburkolatok 93%-ban természetes anyagokból készülnek. Összetételük alapvetően gránit, szilícium homok, illetve néhány termékünk esetében tükörszemcsék keveréke, melyet kiváló minőségű poliészter gyantával kötik meg, és gyorsan ható festék pigmentekkel színezik.

A belsőépítészet piacán a legfiatalabb anyag a NEOLITH és az UNICERAMICA kerámia és a HIthick – Marca Corona termékei. Különleges tulajdonságaiknak köszönhetően a termékek számos területen használhatóak. Konyhai munkalapok, hátfalak, mosogatótál, beltéri hidegburkolatok, kültéri homlokzati burkolatként, de akár bútorfrontok és ez által komplett kerámia konyha is készíthető belőle. A Neolith termékcsalád és a belőle készült végtermék rendkívül ellenálló a mechanikus sérülésekkel szemben. 100% vízálló, de ellenálló a legtöbb folyadékkal szemben, ezáltal rendkívül higiénikus és antibakteriális. Mindemellett a termék gazdag színkínálatával és különleges struktúráival /kő, textil, fa, rozsdás vas/ az anyag megőrizte a melegségét, természetességét. A Marca Corona terméke pedig a 2 cm-es vastagságával szélsőségesen nagy teherbírású, mely anyagának köszönhetően a medencék kedvelt burkolóanyaga lehet, mely bírja a klóros, savas közeget is.

Elegáns, letisztult formák kitűnő választás a modern otthonunkba. Visszacsempészhetjük a természetet a falak közé, így újra valódi kapcsolat alakulhat ki saját világunkkal.

Különleges, exkluzív díszítőkövek, onyxok megmunkálása, elhelyezése.

Ezek az anyagok a kialakulásuknak, ásványtani összetételüknek és kristályszerkezetüknek köszönhetően a természet igazi szépségét, különlegességét és hihetetlen alkotó erejét hordozzák magukban. Kerüljön egy ilyen kő a padlóra vagy átvilágítva a falra, olyan díszévé válik a lakásnak, amelyre méltán lehet büszke a tulajdonosa!

Az igényes környezet kialakításában a kövek erejét, az általuk nyújtott esztétikai élményt fel kell, hogy használjuk. Olyan élménnyel ajándékoz meg bennünket, ami szebbé, élménydússá teszi mindennapjainkat. Ma már a modern konyhák elengedhetetlen építőanyagai a gránitkövek, kvarczit anyagok, ezek felhasználásával tartós használható felület alakítható ki.  

Készülhetnek mészkövekből, gránitkövekből lépcsők, kutak, szobrok, burkolatok padlóra, falra egyaránt, a kegyeleti célú felhasználás mellett.

A hagyományos és modern kandallók építőelemei a kövek és az új modern anyagok is. Melyekből exkluzív belsőépítészeti munkák valósíthatók meg.

Cégünk a fentieken felül vállalja az alapanyagok beszerzésén túl a tartószerkezet megtervezését és szállítását, igény szerint a LED háttérvilágítás kivitelezését, a nagytáblák méretre vágását, helyszínre szállítását, elhelyezését, és további szaktanácsadásokat is.

2015-10-05

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF