2018. 09. 25. kedd, Eufrozina, Kende


Rovatok

Celebek

Magyar gyökerekkel rendelkező hírességek

 

Az évek során számos külföldi hírességről derült már ki, hogy rendelkezik valamilyen magyar vonatkozású rokoni szállal. Lássunk közülük néhányat.

 

Drew Barrymore

Barrymore magyar gyökerei édesanyjához köthetőek. Makó Ildikó Németországban született még a második világháború idején, de az Egyesült Államokban nőtt fel és hasonlóan lányához, ő is színésznő volt. A People magazin a világ 50 legszebb embere közé választotta és szerepelt a Playboy címlapján is.

Rachel Weisz

A színésznő édesapja Weisz György magyar, míg édesanyja Edith Teich osztrák származású. Mivel zsidó vallásúak voltak, ezért a holokauszt idején Nagy-Britanniába menekültek.

Tara Reid

Tara ereiben számos nemzetiség vére csörgedezik, van benne olasz, ír, angol, magyar és francia vér is.

Tony Curtis

Curtis egy igazi legenda, aki nem mellesleg Schwartz Bernárd néven látta meg a napvilágot. Szülei magyar zsidók voltak, akik Mátészalkáról New Yorkba emigráltak. Tony 6 éves koráig csak magyarul beszélt. Hat gyermeke született, köztük a híres színésznő Jamie Lee Curtis, aki így szintén magyar gyökerekkel rendelkezik.

Adrien Brody

Magyaros vezetéknevét lengyel származású édesapjának köszönheti. Édesanyja Plachy Szilvia Budapesten született, és híres fotóművész lett Amerikában.

Freddie Prinze Jr.

Freddie felmenői között nem csak magyar származásút találni, akad angol, ír és Puerto Ricó-i is. Nagyanyja megismertette vele a Puerto Ricó-i kultúrát és megtanította a spanyol nyelvre is. Sajnos édesapja korai halála miatt a színész nem sokat tud hazánkról.

Joaquin Phoenix

A színész nagyanyai ágon magyar, hiszen nagyanyja Lefkowitz Margit magyar zsidó családból származott, férje pedig orosz nemzetiségű volt.

Mariska Hargitay

Édesapja Hargitay Miklós Budapesten született, még a második világhárobrú idején menekült az Államokba. Négy gyermeke született: Miklós, Tina, Zoltán és Mariska, akinek a középső neve Magdolna. 1955 édesapját Mr. Universe-nek választották.

Gene Simmons

A KISS alapító tagjának édesanyja Kovács Flóra és édesapja Witz Ferenc is magyar. Gene kitűnően beszéli a nyelvet.

Goldie Hawn

A gyönyörű színésznő édesanyjának, Steinhoff Laurának a szülei emigráns magyarok voltak. A nevét anyja nővére után kapta. 2012 nyarán titokban Budapestre látogatott testvérével, hogy felkutassa gyökereit. Goldie-nak három gyermeke van, köztük a leghíresebb Kate Hudson.

Ke$ha

Az énekes a dédszülőknek köszönheti magyar rokoni szálait. Dédnagyanyja Kecse Nagy Lídia Szentesről származott. 1913-ban a férjével Kecse Nagy Sándorral úgy döntöttek, hogy hátrahagyják éttermüket és kivándorolnak Amerikába, egy új élet reményében.

2016-02-25

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF