2018. 09. 25. kedd, Eufrozina, Kende


Rovatok

Aktuális

Már nem kell sokáig várni, érkezik az új elektromos Trabant!

 

Előzetes bejelentések alapján 2016 februárjában kerül majd forgalomba a Trabant új modellje. Egy felszereltebb változat mindössze 1,4 millióba fog kerülni.

2007-ben vetődött fel először a Trabant megújításának ötlete. A Herpa autómodelleket gyártó német cég, vezetője Klaus Schindler gondolkodott el rajta, miután a Trabant 50. születésnapjára megépítettek egy utód-modellt, ami nagyon rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert.

Nils Poschwatta tervei alapján legyártott prototípust 2009-ben mutatták be. A klasszikus Trabant-stílusjegyeket vegyítették a modern formával és az egészből egy nagyon egyedi és menő dolog született. Felröppentek olyan hírek is miszerint a Volkswagen a Genfi Autószalon mutatná be a kicsikocsit, amihez egy hibrid változatot is esedékesnek tartanak. A gyártást még idén megkezdenék, így várhatóan februárban már a piacon lenne az új Trabant.

A lítion-ion akkumulátorral felszerelt 1050 kg-os elektromos Trabant végsebessége 130km/ óra, hatótávolsága pedig 160 km lesz. A négyszemélyes kis autót, otthon egy éjszaka alatt konnektorról fel lehet tölteni, tehát elég neki 8 óra töltés. A cég azt állítja, hogy az egy éjszakányi töltés alatt csupán egy eurónyi áramot fogyaszt majd a jármű, vagyis 270 Ft-ból képes lesz megtenni 160 km-t.

Kíváncsian várjuk, hogy az új modell vajon megállja-e a helyét a mai világban vagy csúfos kudarcot vall. De erre még várnunk kell néhány hónapot. Addig is ízelítőnek hoztunk néhány képet és videót.

 

 

 

2015-11-19

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF