2018. 09. 24. hétfő, Gellért, Mercédesz


Rovatok

Ara trend

Menyasszonyi cipő

 

Így válaszd ki az ideális menyasszonyi cipőt!

A menyasszonyi cipőre értelem szerűen kevesebb hangsúly tevődik, mint a ruhára, mégis kifejezetten fontos eleme a megjelenésünknek. Az összkép és a kényelem, praktikusság összehangolása nem is mindig olyan egyszerű, ezért nem árt, ha elolvasunk néhány szempontot, amelyek segíthetnek a kiválasztásban. Egy elegáns lábbelinek harmonizálnia kell a menyasszonyi ruhával, ezáltal is ragyogást kölcsönözve esküvődnek. Az esküvő napját szinte teljes egészében állva töltjük, tehát a megfelelő menyasszonyi cipő választása nagyon fontos szempont, ha épen és egészségesen szeretnénk túlvészelni a nagy napot. Nincs szabály arra, hogy milyen cipőt vásárolj. Könnyedén választhatsz többféle modell közül, természetesen a saját stílusod és igényeid szerint.

Színek

Alapvető, hogy a cipő harmonizáljon a ruhával, vagyis a hófehér ruha mellé hófehér cipő dukál, míg a tojáshéj, ekrü és hasonló árnyalatok mellé kifejezetten hiba lenne tökéletesen hófehér cipőt húzni, vagy olyat, amelynek színe sehol nem köszön vissza a ruhán. Az arany és ezüst díszekkel is menjünk biztosra, és csak egyik legyen jelen a ruhán és a cipőn is.

Díszítések

Fontos az is, hogy ne csak a szín, de a stílus és a díszítések is harmonizáljanak egymással. Vagyis kövekkel kirakott cipőt ne válasszunk csipkés vagy gyöngyökkel díszített ruhához és fordítva. Ha biztosra akarunk menni, akkor inkább alkalmazzuk az „díszeset az egyszerűvel” szabályt, vagyis csak akkor vállaljunk be díszített, feltűnő cipőt, ha a ruhánk kellően visszafogott és díszmentes.

Stílusok keveredése

Bár az utcán még mindig divat a színek, minták és sokszor a stílusok keverése is, azért ezt a menyasszonyi megjelenésnél nem biztos, hogy érdemes bevállalni. Vagyis egy barokkosan díszített ruhához ne vegyünk vintage cipőt vagy balerinát, egy modern vonalvezetésű ruhához pedig egyáltalán nem illik a túlságosan díszített megoldás, mivel ezek kioltják egymás szépségét és diszharmóniát teremtenek.

Magas sarok

A magas sarkak előnyeit mindenki jól ismeri: nyújtja az alakot, formálja a vádlit és általában egyenesebb tartást biztosít, ami bizony nem hátrány egy esküvőn. A magas sarkak azonban azon túl, hogy estére már nagyon kényelmetlenek lehetnek, még elronthatják a ruha arányait is. Éppen ezért lehetőleg a menyasszonyi ruhánkat felvéve próbáljuk a cipőt, mivel így elkerülhetjük azt, hogy a ruha túl rövid, vagy épp túl hosszú legyen.

Nyitott-zárt

Hogy nyitott vagy zárt menyasszonyi cipőt választunk, az sokban függ az időjárástól is, de léteznek emellett más szempontok is. Egy látványos, abroncsos, vagy erősen fodrozott ruhához például nem annyira illik a szandál, míg egy testre simuló, lágy esésű, mélyen kivágott darabhoz tökéletes lehet. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a pántok állíthatóak legyenek, hogy kiengedhessük az este előrehaladtával.

Cipő anyaga

Nem mindegy az sem, hogy milyen anyagból készült cipőt választunk a nagy napra. Gyönyörű szatén, csipke vagy bármi más finom anyagból készült cipők kínálkoznak a kirakatokban, de ha például kültéri, sokat táncolós lagzit szeretnénk, akkor inkább maradjunk a bőrből készült darabok mellett. Ha érzékeny valaki a műbőrre, akkor nem érdemes vállalni azt, hogy a cipőből ivást elrontsa a kellemetlen illat.

Kényelem

És persze egyáltalán nem szabad kihagyni a szempontok közül a kényelmet sem, mivel ha ez nem teljesül, akkor az egész programunk, megjelenésünk és örömünk úgy, ahogy van, odaveszhet. Minden esetben járassuk be a cipőt a nagy nap előtt, vagyis vegyük fel otthon néhány órára, akár vizes zoknival is, hogy felvegye a lábunk alakját. A biztonság kedvéért lássuk el magunkat sebtapasszal is, hogy még akkor használhassuk őket, amikor nem késő. Kár volna, ha ezen múlna, hogy mi magunk, az este fénypontjai, a menyasszonyok nem tudnánk élvezni a saját ünnepünket.

Az esküvői cipő próba

A legjobb, ha a nap végére tervezzük az esküvői cipő vásárlását és próbáját, hiszen a nap végén a lábunk éppoly fáradt, mint amilyen a lakodalom végén is lesz. A cipőt érdemes a ruha után kiválasztani. Ha mégsem így történik, akkor is elengedhetetlen, hogy a kettőt együtt is felpróbáljuk, hiszen a ruha hosszát a menyasszonyi lábbelihez kell igazítani! Ha az esküvőn harisnyát vagy combfixet viselünk, akkor azt is mindenképpen vigyük magunkkal a cipő vásárlásakor! Ne sajnáld az időt és az energiát! Lehet, hogy nem az első vagy a második helyen fogod megtalálni álmaid topánját, de hidd el, megéri több üzletet felkutatni és akár tíz pár cipőt is felpróbálni! Olyan sarokmagasságot válassz, amely elegáns, magabiztosan tudsz rajta lépkedni és a vőlegény magasságához is igazodik nagyjából. Szerezz be két pár cipőt a tökéletes megjelenésért, kényelemért és magabiztosságért: egy magas sarkú cipőcsodát a ceremóniára és a fotózásra, és egy másik kényelmesebb, lapos sarkú balerinát, vagy szandált a táncos mulatsághoz! Az esküvő előtt mindenképpen "törd be" a cipőt, vagyis járkálj otthon a kiválasztott darabban, hogy hozzászokjon a lábad!

2015-11-04

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF