2018. 09. 22. szombat, Móric


Rovatok

Ara trend

 

Mit vegyek fel? Öltözködési tanácsok vendégeknek

A menyasszonyt és természetesen a vőlegényt túlöltözni nem szabad!

Az esküvő, jeles esemény nem csak az ifjú pár, de a vendégek számára is. Így joggal merül fel a kérdés, hogy milyen öltözéket válasszunk.

Érdemes azzal kezdenünk, hogy mit NE! Bizonyos színek tiltólistán vannak a vendégek számára. Ilyen a fehér és a fekete. Előbbit azért illetlenség választani, mert ez a menyasszony színe a nagy napon, utóbbit pedig azért, mert hazánkban épp úgy mit Európában általában a gyász színe.

A piros szín választásánál feltétlenül egyeztessünk a menyasszonnyal. Napjainkban már sok esetben a menyecske ruha színe nem a hagyományos piros vagy bordó hanem mondjuk az esküvői dekoráció színéhez igazodik. Ám ha a menyasszony a hagyományok híve, akkor ez is tabu a vendégek számára. Viszont a fent említett három szín kombinációja tökéletes lehet. Egy fekete-fehér ruhácska piros övvel, vagy masnival. Szóba jöhet fekete mintás ruha is, de kerüljük a gyászos hangulatot árasztó darabokat, így a sötétszürke sem javasolt.

A vendégek öltözékét a színválasztáson kívül az életkor is nagyban befolyásolja. Míg az örömanyák, nagymamák sok esetben előnyben részesítik a kosztümöt, addig a 20 éves korosztály általában könnyű nyári ruhát választ, pasztell-színekben, vagy taft, chiffon hosszú ruhákat. Amennyiben koszorúslányok is vannak a vendégek között, számukra külön öltözéket illik választani, mellyel az egységességet tükrözik, általában egyforma fazonú, vagy színű ruhákkal, mely kiválasztásában a menyasszonynak általában fontos szerepe van. A legnépszerűbbek, a lazac, a púder, pasztell-rózsaszínek, lilák, világoskékek, halványzöldek. Mindenkinek fontos megjegyeznie: a menyasszonyt és természetesen a vőlegényt túlöltözni nem szabad! Hol a határ? Ezt nehéz megmondani, viszont ha az alábbi szempontokat megnézzük, akkor könnyen kikövetkeztethető.

Az esküvő helyszíne, nagysága, a násznép összetétele, az időjárás és nem utolsó sorban az ara ruhája. Ha egy egyszerű fehér ruhát választ a menyasszony, semmiképp nem szabad hatalmas alsószoknyával ellátott, hivalkodó színes ruhát viselni. Egy ilyen helyzetben a menyasszony, de a vendég is kellemetlenül fogja magát érezni. Nem illendő mélyen dekoltált, vagy extrém rövid ruhát választani. Minden olyan darab kerülendő, ami az ifjú pár helyett másvalakire irányítja a figyelmet.

Most pedig ejtsünk néhány szót arról, hogy alul öltözködni sem érdemes, mert ezzel szintén kellemetlen perceket okozhatunk saját magunknak, de a párnak is. A farmernadrág tilos, papucs viselése, ha csak nem tengerparti ceremóniáról van szó, szigorúan kerülendő. Még nyáron a legnagyobb melegben sem jó választás a férfi vendégek számára a trikó viselése. Gondoljuk csak végig, hogy az esküvői fotókon, milyen rossz lesz azzal szembesülni, hogy a menyasszony és vőlegény alkalmi öltözékéhez képest, úgy festünk, mintha a strandra készültünk volna. Tiszteljük meg az ifjú párt azzal, hogy az alkalomhoz tökéletesen illő ruhába jelenünk meg!   Ebben segítséget nyújtanak az esküvői szalonok is, ahol a tanácsok mellett számos alkalmi ruhából lehet választani!

Ara Trend rovatunk szerkesztője:

Arany Márta

Araperla Szalon

+36 20 371 21 86

www.araperla.hu

2015-03-02

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF