2018. 09. 22. szombat, Móric


Rovatok

Szeretem a testem

Mitől lesz vonzó egy nő?

Talán egy élet sem elég ahhoz, hogy megfejtsük, a férfiak mitől tartják a nőket vonzónak. Mi azért tettünk egy kísérletet arra, hogy kiderítsük...

Erre a kérdésre még párkapcsolattal foglalkozó szakemberek sem tudnak egyértelmű választ adni. Ha az érintetteket, vagyis a férfiakat kérdezzük, akkor sem jutunk sokkal közelebb az igazsághoz. Hiszen ahány férfitípus, annyi értékelési szempont.
A megkérdezettek egy része a külsőt forszírozza: szőke, barna vagy vörös, karcsú, molett. Mások inkább a személyiséget alapul véve teszik le voksukat a szelíd, a házias, a csábító vagy az öntudatos nők javára.
Az azonban sajnos egyértelmű, hogy a férfiak szemében a hangsúly a külső megjelenésen van!
A nőktől szinte elvárják, hogy szépek, esztétikusak legyenek. Közhely, mégis igaz, hogy a belső értékek egyre inkább háttérbe szorulnak. Ritka az olyan férfi, akinek a szemében egy nő növelheti a vonzerejét, ha önálló, okos, talpraesett.

A szexuális vonzerő több, mint a test és az arc szépségéből fakadó adottság. Vajon befolyásolja a kisugárzást az, ahogyan a férfiak vélekednek egy nőről?

A férfiak a szimmetrikus arcot keresik és sokkal többre értékelik a szemfestéket, mint a rúzst, a nők viszont a menstruációs ciklusuk is befolyásolja a párválasztásban. Egy alapigazságot azonban ismét kimondtak a kutatók: az ellentétek vonzzák egymás

Mi lehet vonzó egy nőben? Például az arca. Számos kutatás bizonyította már, hogy a szimmetrikus arc a legvonzóbb a férfiak számára, ez ugyanis egészséget, és a genetikai állomány épségét mutatja. A férfiak a szimmetrikus arcú hölgyeket sokkal nőiesebbnek találják azoknál, akiknek eltérés van a jobb és a bal arcuk között.
A férfiak a nőies külsőt tudat alatt összefüggésbe hozzák az ösztrogénszinttel - állítják a kutatók, miközben arra is rámutatnak: a legtöbb emberben az sem tudatosul, hogy a szimmetrikus arcú nőkhöz jobban vonzódnak. Nem is csoda, ha nehéz szavakba önteni, pontosan milyen az ideálunk, hiszen ez általában senkiben sem fogalmazódik meg konkrétan.
Kell-e smink? Amióta általánosan elterjedt, hogy a nők sminkelik magukat, a külső megjelenésből kevésbé lehet következtetni a megfelelő hormonszintre vagy genetikai állományra, bár kérdésre válaszolva mind a nők, mind a férfiak azt állítják, hogy megnyerőbb az a nő, aki sminkeli magát. A férfiak általában a szemfestéket kedvelik, míg a rúzst nem tartják fontosnak. A férfiak egyébként szebbnek találják azokat a nőket, akiknek a szeme vagy az ajka jobban elüt a bőrétől, azaz nagyobb a kontraszt.
A hang is gyakran befolyásolja a párválasztást. Az erősebbik nem képviselői általában a magasabb hangú nőket találják vonzónak.
Hogy milyen alakja van egy vonzó nőnek? Erről már hosszasan vitatkoznának a férfiak, hiszen ezen a téren igen eltérőek az ízlések. Abban azonban a többség egyetért, hogy a mellek terén a nagyobb a vonzóbb. Ezen a téren azonban szintén csalnak a nők. Mint ahogy illatukat parfüm mögé, arcukat pedig smink mögé rejtik, úgy a mellforma sem állapítható meg ruhában, köszönhetően a melltartóknak.
És hogy mi a vonzó a férfiakban? A legtöbb férfi egyetért vele, a nők nagy része azonban tagadja, hogy a hormonoknak szerepük van a párválasztásban. A férfiak megítélésében talán a legfontosabb az arc.
A kutatók azonban egy érdekes felfedezésre jutottak: a nők a menstruációs ciklusuk különböző időpontjaiban eltérően ítélik meg a férfiakat. Abban az időszakban, amikor termékennyé válnak, sokkal fontosabb számukra a férfias megjelenés, az izmos test, de még az öltözködés is.
Éljen a különbözőség! A szlogen általában igaz a párválasztásra, hiszen mind a férfiak, mind a nők olyan partnert keresnek, akik eltérőek tőlük, ezzel akarják biztosítani utódaik génjeinek változatosságát. Az ellentétek vonzzák egymás tehát igaz.

Vannak, akik sokat törődnek külsejükkel, mert lényeges számukra, hogy vonzóak legyenek. Mások úgy gondolják, hogy inkább az eszükkel hódítanak, míg néhányan a vagyonukat használják csaliként. De valójában mitől válik valaki igazán kívánatossá?
Másként látják a férfiak és a nők, mitől válik valaki vonzóvá. Egy felmérésben ezt a kérdést tették fel a résztvevőknek, ahol meglepő válaszok születtek. Abban azonban mindenki egyetértett, hogy az egyik legfontosabb, kinek milyen a személyisége.

Humor
A partnerkapcsolat jobban működik, sőt gyakran a nagyobb nehézségeken is átsegít, ha a párnak azonos a humorérzéke. Erősíti a kapcsolatot és tartóssá teszi a szerelmet, ha hasonló dolgokat tartanak mulatságosnak, és sokat nevetnek együtt. A válaszadók többsége is így vélekedett, a férfiak 53, a nők több mint 57 százaléka gondolja úgy, hogy a humorérzék fontos vonzerő.

Pénz
Régi mondás, hogy pénzen nem lehet megvenni a szeretetet. Ahhoz azonban lényeges, hogy fenntarthassunk egy bizonyos életszínvonalat. Biztonságot ad, ha tudjuk, a rendelkezésünkre áll, amennyiben szükségünk van rá. Ebben a kérdésben nem adtak meg pontos adatokat, csak reménykedünk benne, hogy sem a férfiak, sem a nők számára nem mérvadó a párválasztásban, mennyi pénze van a kiszemeltnek.

Öltözködés
A másik „csomagolása” lényegtelen a választásban a megkérdezettek szerint. A nők és a férfiak abban egyetértettek, hogy nem attól lesz vonzó valaki, hogy követi-e a legújabb divatot, az azonban lényeges, hogy az illető ápolt legyen. Így elfelejthetjük a „mit vegyek fel?” és a „nincs egy rongyom se” sirámokat, mivel egy tiszta és frissen vasalt régi göncben is ugyanolyan vonzó lehet valaki, mint a vadiúj, méregdrága ruhában.

Külső megjelenés
A szerelmeseknél lényeges a belső érték, de megismerkedéskor és az együttlét alatt is sokat számít a külső megjelenés. Végül is a szemünk az egyik legfontosabb érzékszervünk. Főként a férfiak reagálnak a vizuális ingerekre, mi másért töltenének a nők annyi időt a tükör előtt?
Álmodozunk az „első látásra szerelemről”, ezért aki erre vágyik, külsőségekben is készüljön mindennap a lehetőségre, hiszen az első találkozás alkalmával a személyiség még másodlagos. A vélemények azonban erősen megoszlanak erről a férfiak és a nők között. Az urak 56 százaléka szerint fontos, hogy néz ki a partnere, a hölgyeknek pedig mindössze 27 százaléka tulajdonít jelentőséget a külsőségeknek.

Ész
Nem érdemes áltatni magunkat, hosszú távon igenis lényeges, hogy beszélgetni is tudjunk a partnerünkkel. Egy csinos pofi vagy a sármos megjelenés nem kárpótol azért, ha minden alkalommal el kell magyaráznunk még a legegyszerűbb dolgokat is. Ebben a kérdésben egyetértettek a férfiak és a nők, mindkét nem 52 százalékban tartotta fontos vonzerőnek az intelligenciát.

Szakmai siker
Amikor a családnak bemutatjuk választottunkat, akkor jól hangzik, hogy ő egy mérnök vagy egy multi igazgatója, a vonzerő tekintetében azonban lényegtelen a szakmai siker. Legalábbis így vélekedtek erről a megkérdezettek. A férfiaknak csupán négy, a nőknek pedig kilenc százaléka tartotta úgy, hogy vonzó, hol áll a kiszemelt a munkahelyi ranglétrán. Kiderült: a nők számára inkább az a lényeges, hogy legyen ambíció, tenni akarás a partnerükben. A lustaság és a munka elkerülése pedig kiábrándító mindkét nem számára.

Illat
Az ember illata lényeges tényező a szerelemben és a kapcsolatokban. Sokan szívesen szagolják meg szerelmük ágyon hagyott pólóját vagy az együttlét után a bőrükön maradt parfümöt. Kutatások is foglalkoztak már azzal, milyen nagymértékben befolyásolja a párválasztást a másik illata. Ennek ellenére, amikor arról kérdezték a felmérésben résztvevőket, mitől igazán vonzó valaki, a nőknek 36, a férfiaknak csak 21 százaléka mondta azt, hogy ez egy lényeges szempont. Talán csak a tudatalattinkra hatnak az illatok?

Az eredmények azt mutatják, hogy a jóképűség, a csinosság könnyűszerrel átváltható gazdagságra vagy társadalmi státuszra, de akár arra is, hogy mi viseljük a nadrágot a kapcsoltban, és persze a szex sem elhanyagolható tényező... Lássuk tehát, milyen tényezők befolyásolják párválasztásainkat!
A fizikailag kimondottan vonzó nők esetében valószínűbb, hogy valamilyen különleges kapcsolatot alakítanak ki, mintsem hogy pusztán szexuális partnerek legyenek. Náluk az is kevésbé valószínű, hogy a partnerrel való megismerkedés első hetében már szexuális viszonyba is kerülnek a partnerrel. Mindez valószínűleg azzal magyarázható, hogy a fizikai vonzerő nagyobb tekintélyt eredményez a partnerpiacon, így könnyebben irányítják ők a kialakuló kapcsolatokat.

Minél vonzóbb egy nő, annál kevesebb szexuális partnerkapcsolata van; míg a férfiaknál fordított az arány: minél vonzóbb egy férfi, annál több a szexuális partnere. A nők esetében a bevallott szexuális partnerek száma összefüggésben áll a testsúllyal: a soványabb nők kevesebb partnerről számolnak be. És mivel a soványság a vonzó nők egyik alaptulajdonsága, ez az eredmény egybevág az előbb említett eredménnyel, amely szerint a vonzó nőknek kevesebb a partnerük.

2015-09-08

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF