2018. 09. 22. szombat, Móric


Rovatok

Szeretem a testem

Őszi vitaminpótlás

 

Bár még élvezed a napsugarakat, a friss gyümölcsöket, zöldségeket, de a hűvös, ködös hajnalok és esték már egyértelműen jelzik, hogy itt az ősz, vele pedig megérkezik a hideg és nyirkos időjárás, ami sokak számára egyet jelent a megfázásos, influenzás megbetegedések kezdetével.

Ezért fontos, hogy a szervezetedet, különösen az immunrendszeredet ellásd vitaminokkal, ásványi anyagokkal ezáltal növelheted az ellenálló képességedet energikusabb és fittebb lehetsz a hűvös, borongós napokon is.

A legjobb immunerősítő, ha egészségesen élsz, táplálkozol és rendszeresen sportolsz! Az egészséges táplálkozás, a megfelelő folyadékbevitel a kiegyensúlyozott lelkiállapot és a megfelelő mennyiségű mozgás mind hatással vannak a szervezeted természetes védekező képességére.

Ha az étrendedben megfelelő mennyisségben vannak jelen vitaminok, ásványi anyagok, valamint antioxidánsok, akkor a szervezeted is jól érzi magát, és ez jótékony hatással lesz a kedélyállapotodra, energikusabbnak érzed magad.

Hogy juthatsz hozzá a napi vitaminszükségletedhez?

Ha az étrended egészséges és változatosan táplálkozol, akkor sem egyszerű hozzájutni a számodra szükséges vitaminmennyiséghez. A vitaminok természetes formában ugyan megtalálhatóak a zöldségekben, gyümölcsökben, de sajnos nem elegendő mennyiségben, mivel sok esetben a feldolgozás során jelentős részük elvész. A növények tápanyagban szegény talajban történő termesztése már eleve csökkenti annak ásványi anyag és vitamin tartalmát, de gyakran a megszakított érési folyamatoknak is hasonló következményei vannak! Tudtad például, hogy a vízben oldódó vitaminok általában nehezebben bírják a hőkezelést? Így tehát az értékes tápanyagoknak csak egy jelentősen kisebb része jut be a szervezetünkbe!

 

Annak érdekében, hogy megelőzhesd a vitaminok, ásványi anyagok hiányára visszavezethető betegségek kialakulását, jó választás lehet, ha azokat táplálék-kiegészítőkkel pótoljuk!

Ezért kellenek nekünk a multivitaminok, a magas hatóanyag tartalmú készítmények?

Fontos a kérdés, és a válasz az, hogy igen! Szakértők szerint egy jó minőségű multivitamin készítményben található vitamin és ásványi anyag mennyiségének beviteléhez naponta több tíz kilogrammnyi zöldséget, gyümölcsöt kellene elfogyasztanunk. Pedig a vitaminoknak meg van az a pozitív hatása is, hogy képesek növelni az ember energiaszintjét, teljesítőképességét.

Gyakran állítják kifejezetten kis mennyiségű hatóanyagot tartalmazó vitamin készítményekről, hogy kielégítik egy átlagos felnőtt vitamin szükségletét. Kérdés, hogy mit nevezünk szükségletnek? Táblázatok elméleti adatait, vagy a saját tapasztalatot. A hiánybetegségek kialakulásának megelőzéséhez szükséges mennyiséget, vagy a jó közérzet és magas energiaszint eléréséhez szükséges adagot? Ma már rengeteg egészségtudatosan élő, táplálkozó ember tapasztalata az, hogy a magas hatóanyag tartalmú készítmények fogyasztásával jelentősen javult a mentális és fizikai teljesítőképességük, kifejezetten jól érzik magukat nagy igénybevételek esetében is!

Érdemes tehát végiggondolnunk, hogy az ősz beköszöntével, mi hogyan gondoskodhatunk szervezetünk és immunrendszerünk megfelelő mennyiségű tápanyaggal történő ellátásáról!

2015-10-05

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF